Yardım RTX 5070 1080p ile kaç yıl gider?

1- turk genci olarak sana göre pahalı gelebilir fakat orta seviye bir kart alıyorsun, her oyunu yıllar boyunca ultrada oynayacaksin diye bir şey yok. ki zaten vram yetmemesi yüzünden bir oyunda takılma yaşıyorsan en azından texture ayarlarını high veya mediuma düşürmek ne kadar zor olabilir anlamıyorum, çok zoruna gidiyorsada ekran kartın ve oyuna küs oynama dur öyle
2- eğer nvidianin 12 gb vraminden memnun değilsen sürekli konu hakkında mızmızlanmak yerine amd ekran kartı alıp pazar payını büyütmeye ne dersin? belki nvidia gpu satamayınca hatasını anlar değil mi
3- bundan belkide 10 yıl öncede vramin fazla olmasinin kartın çok güçlü olduğunu sanan cahil insanlar kayniyordu, o tayfa son yıllarda tekrar artmaya başladı. biraz daha zorlasalar 8 gb rx570 ile 8 gb 5060 ti aynı güçte diyecekler yakında 😭🙏
4- genelde 8 veya 12 gb vrame laf atanlarin vram diziliminin nasıl işlediğinden haberleri yok, 8 gb yerine 10 gb olsa mükemmel olurdu diyen elemanlar lütfen bu videoyu izlesin belki biraz aydinlanirsiniz
5- hala daha vram manyağı iseniz rtx50 super serisini bekleyin, leaklere göre 5070 super 18 gb, 5070ti super ve 5080 super 24 gb vram ile gelecek

en az 10 yada 12 gb olmalı yeni çıkan karta özellikle 20 bin civarı kartta 8 gb olması saçmalık ayrıca sana kalmamış kimin hangi ayarda ne oynacagı yada kimin hangi ekran kartını alacagı ''VRam begenmiyorsan amd al'

mesela benim 2000 dolarlık ekran kartımda neden kare oluşturma teknolojisi yokta amd kartlarında var Ndivia sürekli eski kartlara dlss kalite modu getiriyor ama performans konusu ee çekirdek yokmuş 8 gb olmasıda teknoloji gelmemeside tamamen para kazanma hedefleri 8 gb getiriyorki adam 1 sene sonra yetersiz gelsin yeni seri kart alsın

1440p ile bile gider bence 4 sene, olmadı 5070 süper çıkınca satın süpere geçin VRAM 16 sanırım onda ve %4 daha güçlü diye biliyorum

12gb vram ve nvidia optimizasyonlarını düşündüğümüzde 1080p de 5-10 yıl daha gider diye düşünüyorum.

1440p ile bile gider bence 4 sene, olmadı 5070 süper çıkınca satın süpere geçin VRAM 16 sanırım onda ve %4 daha güçlü diye biliyorum
Büyük ihtimal satmam da olmadı en kötü ihtimal ilerde sorun yaşarsam dlss vs. açarım. Vram kullanımını yeni sürümde baya düşürüyor.

en az 10 yada 12 gb olmalı yeni çıkan karta özellikle 20 bin civarı kartta 8 gb olması saçmalık ayrıca sana kalmamış kimin hangi ayarda ne oynacagı yada kimin hangi ekran kartını alacagı ''VRam begenmiyorsan amd al'

mesela benim 2000 dolarlık ekran kartımda neden kare oluşturma teknolojisi yokta amd kartlarında var Ndivia sürekli eski kartlara dlss kalite modu getiriyor ama performans konusu ee çekirdek yokmuş 8 gb olmasıda teknoloji gelmemeside tamamen para kazanma hedefleri 8 gb getiriyorki adam 1 sene sonra yetersiz gelsin yeni seri kart alsın
Nebi abisini izleyip gelmiş burada ahkam kesiyor. Hepsi koyun ya

ilk sayfada uzunca yazdığım mesajı okuda bilgilen

Büyük ihtimal satmam da olmadı en kötü ihtimal ilerde sorun yaşarsam dlss vs. açarım. Vram kullanımını yeni sürümde baya düşürüyor.
Evet hocam üstelik dlss görüntü düşürmüyor artık daha keskin hale getiriyor 1440p bir monitörde dahada güzel duruyor dlss üstelik FPS artıyor ve VRAM kullanımını azaltıyor. 5070 1440p için gayet yeterli yani bence 1440p geçin ben aradaki farkı baya hissettim 1080p için fsr de dlss de çok berbat çalışıyor. 1440p sanki bu teknolojiler için yapılmış gibi taa gibi şeyleri açınca fark ediliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

VRAM hakkında endişem var.
Ama 5060ti 16gb en baba 12gb kullanıyor. 5070 12gb sınıra takılıyor kalıyor yer yer. Çok saçma olmuş bulur bulmasına ama kısıtlama olmasa 5070 14 15gb VRAM bile kullana bilir getirseler de 3 4gb VRAM kullanımını düşürecek lerini sanmıyorum yapamazlar gibi ki yıllardır hep böyle

Evet hocam üstelik dlss görüntü düşürmüyor artık daha keskin hale getiriyor 1440p bir monitörde dahada güzel duruyor dlss üstelik FPS artıyor ve VRAM kullanımını azaltıyor. 5070 1440p için gayet yeterli yani bence 1440p geçin ben aradaki farkı baya hissettim 1080p için fsr de dlss de çok berbat çalışıyor. 1440p sanki bu teknolojiler için yapılmış gibi taa gibi şeyleri açınca fark ediliyor.
Ultra performansta bile netlik kaybı hissetmedim ama felaket ghosting yaptığı için kullanasım gelmiyor. MFG de aynı şekilde. Ama DLAA baya iyi oluyor.
Ama 5060ti 16gb en baba 12gb kullanıyor. 5070 12gb sınıra takılıyor kalıyor yer yer. Çok saçma olmuş bulur bulmasına ama kısıtlama olmasa 5070 14 15gb VRAM bile kullana bilir getirseler de 3 4gb VRAM kullanımını düşürecek lerini sanmıyorum yapamazlar gibi ki yıllardır hep böyle
O saçmalığı ben de anlamadım. Neyse ki oynadığım oyunda sıkıntı yok. TLOU 2 normalde full ayarda 10gb vram kullanırken şuan güncelleme ile 7 8gb kullanıyor.

Son düzenleme:
Ultra performansta bile netlik kaybı hissetmedim ama felaket ghosting yaptığı için kullanasım gelmiyor. MFG de aynı şekilde. Ama DLAA baya iyi oluyor.

O saçmalığı ben de anlamadım. Neyse ki oynadığım oyunda sıkıntı yok. TLOU 2 normalde full ayarda 10gb vram kullanırken şuan güncelleme ile 7 8gb kullanıyor.
Hocam dlss gözle görülecek kadar dehşet ghosting yapıyormu o kadar? Ben mfg yapıyor dlss yapmıyor diye biliyodum

Kısılmış ayarlarla birkaç yıl götürür ama 1080p ultrada 14 GB vram harcayan oyunlar var günümüzde.

Daha 2Gb yeni yeni yetmemeye başladı, 12Gb nin yakın gelecekte yetersiz kalması pek mümkün değil, 4GB kullananlar korksun şuan 😀

Bu arada PS6 gibi daha yüksek bellek kapasiteli bir konsol çıkıp PS5 e hiç gelmeyip sadece o yeni konsola çıkacak bir oyun gelene kadar 6GB üstü ve RTX 2060 ve üstü kartlar her türlü oyuna yeterli gelir. Sonrası PS6 gibi olan konsolun gücüne bağlı.
2gb yeni yeni yetmemeye başladı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,733
Üyeler
184,049
Son üye
Zeynddnn
Geri