quelx
80+
- Reaksiyon skoru
- 40
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet haklısınız saf güç olarak neredeyse son 4-5 nesilde amd tarafı nvidiaya göre daha üstün ve dediğiniz gibi upscaling teknolojiler dlss4 olsun mfg olsun amd tarafında fsr4 de baya gelişmiş durumda dlss4 kadar kaliteli olmasada güzel işler çıkardığını gördüm. Bazı insanlar fsr4 desteğinin çok çok az oyunda olduğunu söylüyordu ama onu bilmiyorum. Genellikle oyun için düşünüyorum video edit render vs tarzı şeylerle pek işim yok sadece autocad ve ofis programları kullanıyorum bu yüzden cuda çekirdeği konusu pek önemli bir şey olmuyor benim için.Saf güç olarak AMD neredeyse her nesilde daha iyi, Nvidia'nın yapay zekalı upscaling çözümleri AMD'nin FSR 4'ü yanında daha performanslı lakin görüntü kalitesi olarak FSR 4 DLSS'e yetişmiş durumda. Profesyonle, içerik üreticiliği yada video editleme gibi kısımlarda kesinlikle Nvidia Cuda çekirdekleriyle AMD'ye nazaran çok daa iyi iş çıkartıyor. AMD'nin bir sonraki nesil mimarisi olan UDNA (RDNA 5) bu konuda aşırı büyük adımlar atacak gibi duruyor.
Kısacası cevap sana göre değişmekte. Oyun için düşünüyorsan ve maddi durumun mükemmel değilse RX 9070 XT almanı öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet sanırım burada saf gücü tercih etmem gerekiyor gibi duruyor kendim de neredeyse 2 aydır araştırmalar yapıyorum ama bir türlü karar veremedim daha önce amd ekran kartıda kullandım memnundum nvidia da kullanıyorum memnunum ikisinin de cazip yanları var ikisinin de birbirine göre artısı eksisi var o yüzden çok kararsız kaldım sizlerin fikrini almak istedim.mfg için 5000 serisi almaya gerek yok zaten birkaç oyun hariç düzgün de çalışmıyor