RTX 5070 vs RX9070 XT

Saf güç olarak AMD neredeyse her nesilde daha iyi, Nvidia'nın yapay zekalı upscaling çözümleri AMD'nin FSR 4'ü yanında daha performanslı lakin görüntü kalitesi olarak FSR 4 DLSS'e yetişmiş durumda. Profesyonle, içerik üreticiliği yada video editleme gibi kısımlarda kesinlikle Nvidia Cuda çekirdekleriyle AMD'ye nazaran çok daa iyi iş çıkartıyor. AMD'nin bir sonraki nesil mimarisi olan UDNA (RDNA 5) bu konuda aşırı büyük adımlar atacak gibi duruyor.

Kısacası cevap sana göre değişmekte. Oyun için düşünüyorsan ve maddi durumun mükemmel değilse RX 9070 XT almanı öneririm.
Evet haklısınız saf güç olarak neredeyse son 4-5 nesilde amd tarafı nvidiaya göre daha üstün ve dediğiniz gibi upscaling teknolojiler dlss4 olsun mfg olsun amd tarafında fsr4 de baya gelişmiş durumda dlss4 kadar kaliteli olmasada güzel işler çıkardığını gördüm. Bazı insanlar fsr4 desteğinin çok çok az oyunda olduğunu söylüyordu ama onu bilmiyorum. Genellikle oyun için düşünüyorum video edit render vs tarzı şeylerle pek işim yok sadece autocad ve ofis programları kullanıyorum bu yüzden cuda çekirdeği konusu pek önemli bir şey olmuyor benim için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mfg için 5000 serisi almaya gerek yok zaten birkaç oyun hariç düzgün de çalışmıyor
Evet sanırım burada saf gücü tercih etmem gerekiyor gibi duruyor kendim de neredeyse 2 aydır araştırmalar yapıyorum ama bir türlü karar veremedim daha önce amd ekran kartıda kullandım memnundum nvidia da kullanıyorum memnunum ikisinin de cazip yanları var ikisinin de birbirine göre artısı eksisi var o yüzden çok kararsız kaldım sizlerin fikrini almak istedim.

Hatta cuma gecesini bekle. Tepe model 9070 XT'ler 35 altına düşüyor. Orda yapıştırırsın bir tane.
9070xt alacak olsam model olarak ne önerirsiniz peki eğer indirim yakalayamazsam güncel fiyatlar üzerinden xfx mercury , sapphire (nitro+ olan değil) , asrock,powercolor modellerinden hangisi soğutma ve performans açısından en iyisi olur

2.el rtx 4080 tavsiye ederim
2. el kartlarada bir göz attım ama 30-35 bin tl para verdikten sonra ikinci el bir kart tercih etmem açıkcası

Evet biliyorum 9070xt nin 5070ti a hemen hemen denk olduğunu da bütçeme göre 5070 ve 9070xt ikisinden birisini tercih edebileceğim için fikir almak istedim sizlerden nvidia yazılımsal olarak ai teknolojisi olarak daha cazip ve stabil geliyor gözüme ama 9070xt de yabana atılacak bir kart değil o yüzden kararsız kaldım.
Nvidia yazılımı DLSS 4 olsun her şeyiyle olsun daha iyi tabi hocam.

9070xt alacak olsam model olarak ne önerirsiniz peki eğer indirim yakalayamazsam güncel fiyatlar üzerinden xfx mercury , sapphire (nitro+ olan değil) , asrock,powercolor modellerinden hangisi soğutma ve performans açısından en iyisi olur

2. el kartlarada bir göz attım ama 30-35 bin tl para verdikten sonra ikinci el bir kart tercih etmem açıkcası
FSR 4 Redstone güncellemesi gelecek orada daha da güzel işler başaracaklardir. Ben sapphire pure kullanıyorum sistemim beyaz olduğu için. Sapphire nitro+ yakalarsaniz bütçenize uygun şekilde alabilirsiniz

geçen hafta 5070 ti 37 bin tl idi. ben aldım hatta. sadece oyun için istiyorsanız bence de 9070xt benim işim gereği nvidia aldım yoksa 9070xt ile arasında çok kalmıştım

geçen hafta 5070 ti 37 bin tl idi. ben aldım hatta. sadece oyun için istiyorsanız bence de 9070xt benim işim gereği nvidia aldım yoksa 9070xt ile arasında çok kalmıştım
Güzel fiyata almışsınız iyi günlerde kullanın. Hala kararsızım ben düz 5070 düşünüyordum her ne kadar 9070xt daha iyi olsa da dlss4 ve mfg düşündürüyordu. Buradaki arkadaşların neredeyse hepsi 9070xt önerdiği için aklım çelindi açıkcası şuan 9070xtye daha sıcak bakıyorum :D

Güzel fiyata almışsınız iyi günlerde kullanın. Hala kararsızım ben düz 5070 düşünüyordum her ne kadar 9070xt daha iyi olsa da dlss4 ve mfg düşündürüyordu. Buradaki arkadaşların neredeyse hepsi 9070xt önerdiği için aklım çelindi açıkcası şuan 9070xtye daha sıcak bakıyorum :D
9070xt kullanıyorum memnunum. Çökme falan da yaşamadım.

9070 xt tercıh etmelısın , yerınde olan ınsanların %85 i bunu tercıh edecektır emınım.

RX 9070 SAPPHİRE kart ile birebir kıyaslamam 5070 =Düşük fp,s 2k ultra açık dünya arada takılma yüksek ses fan ( gigabyte eagle sff 12gb 3 fan) yüksek ısı (minimum +7,10 derece) yakın gelecekte rakibiyle hissedilebilir güçsüzlük.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,078
Üyeler
183,056
Son üye
Lilzay23
Geri