RTX 5080'den RTX 5090'a geçilir mi?

XPCX

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
237
Merhaba arkadaşlar iki kart arasında geçiş yapılır mı RTX 5080'den RTX 5090 geçiş yapılır mı geçme amacım 32 GB yetsin 4K ultrada 3 sene daha oyun oynayacağım. 16 GB yetmiyor sürekli kasıyor hissayatı veriyor.
En az 3 sene 4K ultrada rahat takılmak istiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Merhaba arkadaşlar iki kart arasında geçiş yapılır mı RTX 5080'den RTX 5090 geçiş yapılır mı geçme amacım 32 GB yetsin 4K ultrada 3 sene daha oyun oynayacağım. 16 GB yetmiyor sürekli kasıyor hissayatı veriyor.
Hocam cevabını vermişsiniz zaten, para varsa neden geçilmesin? Çok uzun yıllar götürür hem.

İmkan varsa 4k ultrada akayım diyorsanız geçilir tabii ki hocam niye geçilmesin hakkını verir..

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
4k da 5080 rahat rahat oynatır istediğin her oyunu. Bence kasma hissiyatın sebebi başka bişey olabilir ama harcayacak param var diyosan geçilir tabi.

• Beğen
5080 ile 4k oynanmıyorsa aklımdan çıkarayım 4k için 5080 i. 5080 mi 5070ti mı düşünürken bu üzdü :D

• Beğen
5080 ile 4k oynanmıyorsa aklımdan çıkarayım 4k için 5080 i. 5080 mi 5070ti mı düşünürken bu üzdü :D
Valla dead space de arada kasıyor sinematik sahneye girişte falan ayrıca Star wars Jedi Survivor 22 GB VRAM harcıyor warhammer space Marine 2 16 GB dan fazla harcıyor.

Hocalarım hazır mevzu gormusken bende sorayım sorumu, control da 2K-ultra-native de rtx5080 nasıl bir sonuç vermeli, 80-110 arası gidip geliyor. RT açınca 240 a fırlıyor ama native deki rakam bana biraz az geldi. Ayar mı gerekiyor yoksa

Bizim 8 GBlar ölsün o zaman 😀 Nvidia duysa kartını geri alır senden (mizah amaçlı) 5080 de zorlanıyorsa cidden bir sıkıntı vardır.

• Hahaha
Valla dead space de arada kasıyor sinematik sahneye girişte falan ayrıca Star wars Jedi Survivor 22 GB VRAM harcıyor warhammer space Marine 2 16 GB dan fazla harcıyor.
6gb vramli 4050 laptopum var iyiki böyle dertlerim yok

• Hahaha
Sırf oyun oynamak için 5080'den 5090'a geçilmez. Gereksiz bir yatırım olur. Çok paranız varsa alın tabii ama o zaman da kafamda şu beliriyor "çok parası olan biri %90'ının fırsat kovaladığı bir forumda sizce geçilir mi diye sorarak neden vakit kaybetsin ki, çoktan gider alırdı" diye düşünürüm.

Dead Space'de sinematiklere girerken yaşadığınız kasma 5090 aldığınızda da yaşanabilir. Oyunun optimizasyonunun kötülüğünü gpu'nun saf kas gücü bir yere kadar tolere edebilir. 5080 4k'da 60 fps ve üstünü 7800x3d, 9800x3d gibi performansı güçlü cpu'larla oynatır. Oynatamıyorsa bu oyunun düzgün optimize edilmediğini gösterir, kartın güçsüzlüğünü değil. Geliştirici firma topu dlss, mfg gibi teknolojilere atmıştır, mecburen onları kullanırsınız.

yanlış anlamada kardeşim hangi oyun 16gb vramda kasıyor?
Ben dizüstümde rtx4080 ile 12gb vram ile performans almadığım tek oyun yok?

Arkadaşımda rtx5080 aldı ilk 1 hafta benimde ilk aldığım hafta gibi 4080 değilde yadad 5080 değilde 5090 mı alysadım moduna düştü
Sen o kartlar 3 değil 7-8 sene daha oynayacaksın en az

Şu an halan 1080ti 11gb ile çatır çatır oyun oynuyorlar
Ben kendi sistemimi modladım düzenledi kasma varsa sisteminde düzeltme yap
Aşağıdaki gibi geçen ayki listeye göre en baba kart 5070 kullanılmış

+He tabi ayrıca 5080 bir fiyaskodur çünkü RTX5080 kesinlikle 24gb vram ile çıkmalıydı
5070ti almak daha mantıklı

1768808027114.webp

6gb vramli 4050 laptopum var iyiki böyle dertlerim yok
Demekki hikayeli oyun oynamıyorsunuz sadece online da sidik yarıştırıyorsunuz benimde iyiki sidik yarıştırma gibi böyle dertlerim yok. Zaten 6 GB VRAM ile hikayeli oyunlar hayal gibi bir şey.

4k için 5080 gayet yeterli bir kart ama optimizasyonu zayıf oyunlarda gücünün sınırda kaldığını hissediyorsun. Saf güç olarak önceki nesilden ciddi bir farkı yok. Dlss fg gibi özelliklerden faydalanmak gerekiyor. Her şeyin en üstünü istiyorum dersen 5090 dan başka alınabilecek kart yok zaten. 5080den memnun olsam da ram krizlerinden dolayı 5090a geçmeyi bende düşünüyorum.

• Muhteşem
Geri