iyi fiyata alanlar memnundur, kazık yiyenler sevmiyordur bence.Selam millet, 4060 ilk çıktığı vakit özellikle 8GB olmasından dolayı çok eleştirldi. Hâlâ aynı düşünenler ve kötü bulanlar varmı acaba merak ettim Asus modelini kullanıyorum memnunum, siz?
Aynen öyle hocam bende sistem alırken 12GB 3060'la 4060 arasında kaldım, 4060'ı tercih ettim ekran kartında nesil önemli sonuçta. Zaten 1080p kullandığım içinde gayet yeterli benim için.iyi fiyata alanlar memnundur, kazık yiyenler sevmiyordur bence.
f/p bi kart yanında gelen teknolojileri olsun
16k ben 5600 ile 4060 almıştım 2023de
Kesinlikle katılıyorum hocam, her şey VRAM değil, mimari, teknoloji ve yazılım kısmı göz ardı ediliyor..Vram olayına takılıp eleştirenler bilgisayar hakkında bir şey bilmiyordur. Sadece bildiğini sanıyordur. Giriş seviye kartta 16 GB vram olsa ne yazar. Yeni çıkacak güncel AA oyunları ultra açamayacaksın zaten kartın performansı belli ultra açmaya çalıştığında 60 fps altında kalacak. Medium - High - Low arası karışık ayarlarda 8 GB vram yeterli gelir. 16 GB olmasının hiçbir esprisi yok kısacası. Bu ti modeller içinde geçerli. Adam F/P 4060 ti 8 GB hazır sistemdeki ekran kartı 16 GB değil diye hazır sistemi satın almıyor saçma sapan bakış açısı.
Katılıyorum hocam artık hazır sistemlerde de çok görüyoruz. 30 serisi ufaktan yol alıyor gibi hazır sistemlerde. Güncel Nvidia tercihimdir..rakibi rx7600 daha pahalı olduğu için giriş seviyesinde rtx4060 8gb vram'e sahip olsa da alternatifsiz. Ya eski seri rx6700 ya da güncel dlss'li 4060.bana göre şuan en fp ekran kartı.
Katılıyorum hocam, tam F/P kart şuan. Çoğu oyunu 1080'de rahat oynatıyor gerçektenVallaha şu an çoğu oyunu Ultra - High oynatıyor. Tek tük oyunlarda yüksekte sıkıntı olabiliyor ama onun dışında tam F/P.
Doğru hocam çok üst düzey alım yapmak mantıksız, şu an günümüzde R5600 işlemci ile 4060 zaten her oyunu rahatlıkta oynatıyor..Bak eskilerden bahsetmiyorum. Daha geçen ay sistem topladım gidip 7700X’ün yanına RTX4060 koydum. 1080P oyuncusuyum. Oyuna ayırdığım vakit haftada 6 saat dolaylarında. Ne diye gidip o paraları üst modellere vereyim ki?
Kullanıcılar kendini tanımalı ona göre hareket edip para kurtarmalı. Öte yandan gidip çöp kartlara da para verilmez. Mesela ben seri üzerinden giderim. Ya Gigabyte 4070 Super Aero alacaktım ya da Gigabyte 4060 Ti alacaktım. Gidip 4060 Ti aldım. 4060 Ti Aero parasına çift fanlı her yanı plastik 4070 Süper de satılıyordu ama sistemimde özenilmemiş parça olunca gıcığıma gidiyor. Şimdiki kartım yetiyor buz gibi de çalışıyor. Kasa kulağımın dibinde gürültü de yok. Bitti gitti. Dediklerim grafik isteyenler için geçerli değil. Ben Atari ile büyümüş birisi olarak grafik kasmıyorum.
7600 daha ucuz tam tersirakibi rx7600 daha pahalı olduğu için giriş seviyesinde rtx4060 8gb vram'e sahip olsa da alternatifsiz. Ya eski seri rx6700 ya da güncel dlss'li 4060.bana göre şuan en fp ekran kartı.