Saf performans anlamında 7800XT daha güçlü bir kart. Ama olaya dlss ve frame gen açısından bakarsak Nvidia çok önde. Geçenlerde RX 6800 satıp 3080ti modeline geçtim. 2k çözünürlükte dlss 4 performans modu, fsr 3.1 kalite modundan bile daha iyi görüntüye sahip artık. Fsr 4 7000 serisine gelir mi bilmiyorum ama yeni çıkan oyunlarda artık dlss ve frame gen gibi teknolojiler zorunlu hale geldi gibi. Kimse optimizasyon yapmıyor. Amd bu konuda inanılmaz geride kaldı. Oyun firmalarıda dlss vs yeni sürüm çıktığı gibi eklerken, fsr ı umarmıyorlar. Çok eski sürümü kullanan oyun dolu hala heryer. Ben yerinizde olsam 4070 alırdım bu yüzden. Kas gücü olarak 1440p ortalama %8 civarı gibi 7800XT daha iyi. Dlss 4 kalite modu native 1440p görüntüden iyi hale gelmiş diyebilirim. Aradaki kas gücü farkı daha iyi kalite ile buradan tolere edilebilir Tek dezavantaj 12 gb saçma bi vram olması 4070 de. O konuda nvidia driverlarında vram sıkıştırma olduğu için yer yer 2gb farkları tolere edebiliyor. (12gb nvidia vram= 14 gb amd vram gibi). Rx 6600XT-6700XT-6800 kartlarını kullanıp Nvidia ya yeni geçen birisi olarak söylüyorum tüm bunlarıda.