千ㄖ尺乙卂
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Herkese iyi forumlar. Elimde RX 5500 XT ekran kartı var. 4GB modeli. Son güncellemeler ( 23.9.1 - 23.9.2 - 23.9.3 ) sürümleri ekran kartımda stabil çalışmıyor. Yaşadığım sıkıntılar şunlar. Mozilla Firefox Nightly, Opera, Chrome, Brave ve Edge tarayıcılarında donanım hızlandırması kapalı olduğu halde genelde youtube de video izlerken sistem kilitlenip kalıyor. Reset atmadığım sürece düzelmiyor. Bazen nadir olarak normal tarayıcı da siteler de gezerken yapabiliyor. En son pot player programı ile film izlerken de aynı sorunu yaşadım. Codec ekran kartını kullandığı için ( tarayıcılarda ki donanım hızlandırma mantığı sanırım ) bu yüzden sorun yarattı. Ayarlarını kurcaladım ama kapatamadım. Her türlü kartı kullanıyor kalite için. Diğer sorunum ise oyunlarda kasma ve anlık drop sorunları. Ben ekran kartını 2-3 ay önce almıştım o zaman ki en güncel paylaşılan sürüm hatırladığım kadarı ile 23.7.1 yada 23.7.2 sürümlerinden biriydi. O zaman çok iyiydi oyun performansı. Kasma donma takılma hiç bir sorunum yoktu. Şuan hepsini yaşıyorum desem yeridir. Durum bu şekilde. Saatlerce oyun da oynasam ekran kartını test programları ile saatlerce test de etsem asla sistem kapanmıyor donup kalmıyor bu sorun sadece tarayıcılar açık iken oluyor. Araştırdığım kadarı ile bu sorunu amd kart kullananların çoğu yaşıyor kimileri eski sürücüleri kurunca düzeltmiş. Sizlerden ricam elimde ki ekran kartı için en iyi en stabil ve maksimum performansı alabileceğim sürücü önerisi. Şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu ama konu anlaşılsın diye bu şekilde yazdım.