Neler Yeni

Yardım RX 5600 XT kafasına göre takılıyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sürüm olarak Radeon Ayarları üzerinden 20.12.1' e güncelle. Ayrıca işlemcini 3.6' da tutma. İşlemcini öldürürsün. Zen2' de 4 GHz altı kullanılmasını kesinlikle önermiyorum. 3100' den tutun 3950x için bile geçerli.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
Sürüm olarak Radeon Ayarları üzerinden 20.12.1' e güncelle. Ayrıca işlemcini 3.6' da tutma. İşlemcini öldürürsün. Zen2' de 4 GHz altı kullanılmasını kesinlikle önermiyorum. 3100' den tutun 3950x için bile geçerli.
Çok ısındıgı için öyle yaptım. İşlemci öldürürsün derken biraz daha açar mısın? Sogutucu almadıkça bu işlemciyi 3.6 dan yüksege çıkarmam çok zor çünkü çok ısınıyor.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
neden bende cpb kapalı kullanıyordum ne gibi bir sorun teşkil eder öldürür derken neden bahsediyorsun?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Çok ısındıgı için öyle yaptım. İşlemci öldürürsün derken biraz daha açar mısın? Sogutucu almadıkça bu işlemciyi 3.6 dan yüksege çıkarmam çok zor çünkü çok ısınıyor.
neden bende cpb kapalı kullanıyordum ne gibi bir sorun teşkil eder öldürür derken neden bahsediyorsun?
İşlemcinin tekli çekirdek performansı 3.9' dan sonra katlanarak artıyor. Bu da FPS demek. Mantıken katlanarak artan şey katlanarak iner. 3.6 GHz iken test yapın tekli çekirdek puanı olarak 9100f' den bile geri kalırsınız. CPU-Z' den direkt benchmark yapabilirsiniz.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İşlemcinin tekli çekirdek performansı 3.9' dan sonra katlanarak artıyor. Bu da FPS demek. Mantıken katlanarak artan şey katlanarak iner. 3.6 GHz iken test yapın tekli çekirdek puanı olarak 9100f' den bile geri kalırsınız. CPU-Z' den direkt benchmark yapabilirsiniz.
performans haricinde ömre bi etkisi var mı?

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
Öldürür derken az fps almamsa evet youtube videolarından az fps alıyorum ama sorun etmiyorum. Sonuçta ben 3.6 düşürmek zorun da kaldım.Teknik olarak bozulma yaşamayacaksam bence sorun yok. Sogutucu alana kadar beklemek zorundayım. Bir de tırsmıyor degilim işlemci sogutucuya falan yapışıyor ondan da sogutucu alıp ugraşmak istemedim. :)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
performans haricinde ömre bi etkisi var mı?
Yok hayır. CPB kapatsanızda açsanızda 10 yıl dayanacaksa 10 yıl dayanır. Yani sadece psikolojik olarak sıcaklık düşük olduğu için mutlu olursunuz. 3.6 GHz çalışmasının ömre bi katkısı yok ama zararı da yok. CPB kapatmayı önermiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öldürür derken az fps almamsa evet youtube videolarından az fps alıyorum ama sorun etmiyorum. Sonuçta ben 3.6 düşürmek zorun da kaldım.Teknik olarak bozulma yaşamayacaksam bence sorun yok. Sogutucu alana kadar beklemek zorundayım. Bir de tırsmıyor degilim işlemci sogutucuya falan yapışıyor ondan da sogutucu alıp ugraşmak istemedim. :)
Niye zorundasın ki PC falan mı kapanıyor?

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
Yok hayır. CPB kapatsanızda açsanızda 10 yıl dayanacaksa 10 yıl dayanır. Yani sadece psikolojik olarak sıcaklık düşük olduğu için mutlu olursunuz. 3.6 GHz çalışmasının ömre bi katkısı yok ama zararı da yok. CPB kapatmayı önermiyorum.

Niye zorundasın ki PC falan mı kapanıyor?
3.6 ghz'a düşürdügüm hal de bile max sıcaklık zaman zaman 76derceye çıkıyor. Oyunlar da 67 derece de kullanıyorum işlemciyi stok sogutucu ile böyle malesef.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
3.6 ghz'a düşürdügüm hal de bile max sıcaklık zaman zaman 76derceye çıkıyor. Oyunlar da 67 derece de kullanıyorum işlemciyi stok sogutucu ile böyle malesef.
Arkadaşım manuel ayar çeksenize. Korkmayın ya

@kandes22 yardımcı olur sana.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro
Arkadaşım manuel ayar çeksenize. Korkmayın ya

@kandes22 yardımcı olur sana.
Manuele çektim voltaj ve mhz kafasına göre takılıyor.

zaman zaman 1.385 V çıkıyor 4199 mhz hıza çıkıyor oyunlar da ve sıcaklık max 74 derece gördüm. Ama çekirdeklerin hepsine yüzde yüz yük binmedi. Boşta 55 65 derece arasında.

Son düzenleme:

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Manuele çektim voltaj ve mhz kafasına göre takılıyor.

zaman zaman 1.385 V çıkıyor 4199 mhz hıza çıkıyor oyunlar da ve sıcaklık max 74 derece gördüm. Ama çekirdeklerin hepsine yüzde yüz yük binmedi.
Sana UV doktoru lazım @kandes22
Ryzen 5 3500x işlemcimi 1.154V'da 4GHz kullanıyorum, 1660s ile her şey yüksekte CS'de 350 FPS.

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Tuğrul
Kardeşim kimsenin bahsetmemiş ama bende eskiden amd kart kullanıyordum chill falan saçma sapan birşeyler getirmişlerdi fps kafasına göre değiştiriyordu (enerji tasarrufu falan filan) eğer ona falan tik koyduysan ondan oluyo olabilir. Bi ayarları gezin performans ayarları uygula belki yardımcı olur.

Kardeşim kimsenin bahsetmemiş ama bende eskiden amd kart kullanıyordum chill falan saçma sapan birşeyler getirmişlerdi fps kafasına göre değiştiriyordu (enerji tasarrufu falan filan) eğer ona falan tik koyduysan ondan oluyo olabilir. Bi ayarları gezin performans ayarları uygula belki yardımcı olur.

Merak edip baktım chill açık test yapmışlar tam senin dediğin sorun gibi duruyor kardeşim umarım yardımcı olur

Son düzenleme:

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
haro

Merak edip baktım chill açık test yapmışlar tam senin dediğin sorun gibi duruyor kardeşim umarım yardımcı olur

Teşekkür ederim yardımın için. Readon Chill kapalıydı ama Readon geçikme önlemesi açıktı onu kapattım bakalım tekrar olacak mı.

Top Bottom