RX 6800 xt 11.000 tl alınır mı

RYZEN 5 7500F
CORSAİR 1X16GB DDR5 RAM
PEERLESS ASSASSİN 120 SE SOĞUTUCU
ADATA LEGEND 700 256GB M.2 SSD
AEROCOOL VX PLUS 600 PSU
MSI A620M-E AM5 ANAKART
Powercolor RedDragon RX6800XT

Sistemi şu şekilde toplam 26250 TL'ye aldım kasayı midtower sanıyordum fakat mATXmiş o yüzden ekran kartını sığdırmak da biraz zor oldu şu an bi sorunu yok gibi fakat biraz fazla ısınıyor sanırım. Bir de asıl sorunum ekran kartlarının fanları çalışınca ıslık benzeri bir ses geliyor. Ekran kartını yerleştirirken birden fazla kez tak çıkar yaptık onunla alakalı olabilir mi değilse nedendir acaba
coil whine hocam genel olarak güçlü ve güncel ekran kartlarının hepsinde var eğer fanlardan gelmiyorsa tabii.

3080 al geç amdden sana hayır gelmez

Hiç bir teknik veriye dayanmadan nasıl böyle boş boş konuşmayı seviyorsunuz yahu sizler...Ne 3080'miş...Öve öve bitiremediniz...

" AMD'den sana hayır gelmez " diye cümle kuruyorsunuz. Çok afedersiniz ama o kadar AMD ekran kartı kullanan var bu forumda, başka forumlarda...Buna ben de dahil. Elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, varsa sorun yaşayan...Para kolay kazanılmıyor. En son GTX 1070 kullanmıştım. O gün bugündür bilgisayarım Nvidia ekran kartı yüzü görmedi...1.5 sene RX 580, 2.5 yıl RX 6600 kullandım ve şimdi de RX 7800 XT. Çoğu zaman sorun yaşamadım. Oyununa göre driver timeout sorunu yaşadım mı evet oldu ama bunların bir çözümü de var...

Her AMD ekran kartı ile sorun yaşayan gidip Nvidia kart alsın o zaman...Neymiş efendim AMD'nin ekran kartı pazar payı %1 bile değilmiş falan...Eee bundan bize ne ? Bu adamlar kart üretiyor mu üretiyor....Kullanan memnunsa bundan kime ne ?....

Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin...

Son düzenleme:
coil whine hocam genel olarak güçlü ve güncel ekran kartlarının hepsinde var eğer fanlardan gelmiyorsa tabii.
hocam ekran kartı fanı çalışmıyorken o ses yok çalışmaya başlayınca oluyor. bir de cyberpunk vs yüklü bir oyun açınca bazen ses artıyor acaba psu kaynaklı olabilir mi diye de düşündürdü

hocam ekran kartı fanı çalışmıyorken o ses yok çalışmaya başlayınca oluyor. bir de cyberpunk vs yüklü bir oyun açınca bazen ses artıyor acaba psu kaynaklı olabilir mi diye de düşündürdü
fanlardan değil ise coil whine'dir bir zararı yok sesten başka aldığınız model ne idi ?

fanlardan değil ise coil whine'dir bir zararı yok sesten başka aldığınız model ne idi ?
Powercolor RedDragon RX 6800 xt hocam ama coil whine olsa sürekli gelmesi gerekmez mi bu sadece fanlar çalışınca geliyor

Powercolor RedDragon RX 6800 xt hocam ama coil whine olsa sürekli gelmesi gerekmez mi bu sadece fanlar çalışınca geliyor
sürekli gelmez yükteyken gelir benim kartımda da coil whine var vızıltı sesi sinir bozuyor :D fpsyi 150 ye sabitleyince geçiyor tabii , herkeste öyle olacak diye bir şey yok :D
bobinlerden gelen elektriğin sesi zararı olmaz.

cevap mı şimdi bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynen hocam toplam 26000 tuttu zaten böyle iyi bir fiyata denk geldiği için bir kaç parçaya da göz yumdum imkanım olursa psuyu değiştirmeye çalışayım bir de tekrar açıp bir bakayım şu fan sesi için
aslında haksız değil aynı fiyata 11k civarına bir sürü 3080 var tek sıkıntısı güç kaynağını daha iyi almak zorunda kalırsın ama rtx açmak istersen çok daha mantıklı olabilir. Ben de hiç rtx açmam işim olmaz dedim sonra yolumuz 5080 ile kesişti

Hiç bir teknik veriye dayanmadan nasıl böyle boş boş konuşmayı seviyorsunuz yahu sizler...Ne 3080'miş...Öve öve bitiremediniz...

" AMD'den sana hayır gelmez " diye cümle kuruyorsunuz. Çok afedersiniz ama o kadar AMD ekran kartı kullanan var bu forumda, başka forumlarda...Buna ben de dahil. Elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, varsa sorun yaşayan...Para kolay kazanılmıyor. En son GTX 1070 kullanmıştım. O gün bugündür bilgisayarım Nvidia ekran kartı yüzü görmedi...1.5 sene RX 580, 2.5 yıl RX 6600 kullandım ve şimdi de RX 7800 XT. Çoğu zaman sorun yaşamadım. Oyununa göre driver timeout sorunu yaşadım mı evet oldu ama bunların bir çözümü de var...

Her AMD ekran kartı ile sorun yaşayan gidip Nvidia kart alsın o zaman...Neymiş efendim AMD'nin ekran kartı pazar payı %1 bile değilmiş falan...Eee bundan bize ne ? Bu adamlar kart üretiyor mu üretiyor....Kullanan memnunsa bundan kime ne ?....

Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin...

Fan, taraftar olanlar insanlarda mantık aramak, çölde su aramaktan bile biter.

tabikide alınmaz, 6000 serisi bu saatten sonra kesinlikle girilmez 1 alt sürümünü kullansam ve her oyunda performansı tatmin edici olsada 9x serisi çıktı alıcaksan 6000 serisinin ortalarından al 6700 gibi uyguna sonra paranı biriktirir 9x serisine geçersin

Kartın modeli ne fotoları ilanda varmı yoksa kesinlikle iste güvenlik etiketlerine bak furmakta sıcaklıklar modele göre söylenir bence ama genelde hotspot 90geçmesin yeter occtden de 15 dk vram testi yaparsın hata vermezse alabilirsin

Hocam kafamdan yazayım hepsini
Msı pro b650
7500f
Patriot viper ram 16x2
Ssd de araştırmak lazım
hocam occt 15 dk %80 vram testinde hata vermedi
Furmark Testinde sonuç https://www.gpumagick.com/scores/1019458 böyle geldi fan yüzde 33'lerdeydi nasıldır

cevap mı şimdi bu

aynen hocam toplam 26000 tuttu zaten böyle iyi bir fiyata denk geldiği için bir kaç parçaya da göz yumdum imkanım olursa psuyu değiştirmeye çalışayım bir de tekrar açıp bir bakayım şu fan sesi için
senin iyiliğin için söylüyorum. benzer fiyata 3080 bulabilirsin. rx 6000 serisi yeni hiçbir özelliği almıyor. burda ray tracingdir şudur budur demeye gelmedim. 3080'in 10 ve 12 gb versiyonları olduğu için vram sorunu da yaşatmaz. oyunlarda video çekerken daha yüksek kalite videolar çekebilirsin. dlss'ten bahsetmeye gerek yok ama dlaa ile dlss'in çoğu durumda diğer tüm anti aliasinglerden daha iyi çalıştığını bilmeni isterim. game filter ile oyunlarını güzelleştirebilirsin. birkaç ay önce 6700 xt yerine 3070 almayı tercih ettim. şu anda 6700 xt kullanıyor olsaydım ve rx 9000 serisini görseydim hayal kırıklığı yaşardım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,635
Üyeler
174,008
Son üye
cinar38
Geri