Neler Yeni

RX 7900 XT vs RTX 4070 Tİ SUPER

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Çağdaş Alkan

Hocalarım abime bilgisayar topluyoruz ve iki ekran kartı arasında kaldık. Amacı sadece oyun oynamak video izlemek ve word, powerpoint gibi programlardan sunum hazırlamak.

7900XT saf kas gücünde önde ama DLSS girince işin içine renkler değişiyor. 7900XT alırsak 2K da fsr açmamıza gerek kalır mı diye düşünüyorum. 2K 180Hz monitörü var. Bütün oyunları oynuyor nerdeyse. Vram avantajı da var uzun yıllar götürür gibime geliyor. DLSS i çok kullanır mı ya da gerek var mı ? Size de sormak istedim

Edit: 7500F işlemci ve 750w psu var
7900XT kesinlikle

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Uğur Çam
2 ay önce aynı ikilemi yaşadım. Kararımı 4070 ti Super’den yana kullandım. DLSS/FG/RT/PT sizin için çok mühim değilse 7900XT de çok güzel kart ancak ben deneyimledikten sonra anladım ki bu teknolojiler gerçekten balon değilmiş ve farkını hissettiriyormuş. Örneğin DLSS dengeli modda bile FSR nin kalite modunda gördüğüm belirli detaylardaki titremeleri, bozulmaları fark etmiyorum. DLSS ve DLAA ile sunulan görüntü bazı oyunlarda native halden daha göz alıcı gelebiliyor gözüme(tabii bu göreceli olabilir).
Ayrıca DLSS 3 FG nin hissettirdiği gecikme, mutemelen reflexin de sayesinde AMD de hissettiğime göre çok daha az, bazı oyunlarda ise hiç. Olumsuz bir şey ekleyecek olursam, “acaba 5K serisine yeni güzel teknolojileri exclusive olarak getirip 4K ya getirmeme durumları olur mu?” çekincesi. Bu durum bildiğiniz üzere AMD kullanıcıları için bir kaygı unsuru değil. Öncesinde farklı amd kartları da memnuniyetle kullanmıştım, fanboyluk durumum yok. Bu teknolojiler iligizi çekiyorsa 4070 TI S alıp keyfinize bakabilirsiniz. Aksi takdirde 7900XT de harika bir kart.
Hocam DLSS gibi teknolojileri her oyunda kullanıyor musunuz?

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER
Hocam DLSS gibi teknolojileri her oyunda kullanıyor musunuz?
Hayır kullanmaya gerek kalmıyor her oyunda. RT/PT açtığım zorlayıcı oyunlarda(CP2077, Alan Wake 2, Wukong…) kalite modunda kullanıyorum eğer fps düşük kalıyorsa. Bunun dışında kart güçlü olduğundan genelde ihtiyaç olmuyor. Ancak DLSS açmayıp native oynasam bile FG açıyorum birçok oyunda. Fark edilir bir gecikme olmadığı için örneğin Starfield oynarken native DLAA+FG açıp kalite kaybetmeden fps yi katlıyorum. Çözünürlük: 2560x1440

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Uğur Çam
Hayır kullanmaya gerek kalmıyor her oyunda. RT/PT açtığım zorlayıcı oyunlarda(CP2077, Alan Wake 2, Wukong…) kalite modunda kullanıyorum eğer fps düşük kalıyorsa. Bunun dışında kart güçlü olduğundan genelde ihtiyaç olmuyor. Ancak DLSS açmayıp native oynasam bile FG açıyorum birçok oyunda. Fark edilir bir gecikme olmadığı için örneğin Starfield oynarken native DLAA+FG açıp kalite kaybetmeden fps yi katlıyorum. Çözünürlük: 2560x1440
Anladım hocam DLSS ve FG arasındaki fark ne? FG görüntüyü bozmadan fps yükseltiyor sanırsam

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER
Anladım hocam DLSS ve FG arasındaki fark ne? FG görüntüyü bozmadan fps yükseltiyor sanırsam
DLSS(Derin Öğrenme Süper Örnekleme) yapay zeka ile görüntünün daha düşük çözünürlükte işlenip upgrade edilerek verildiği bir teknoloji. Örneğin 4K monitörünüz varsa DLSS oyunu 2K çalıştırıp kalan pikselleri yapay zeka ile tahmin ederek 4K ye yükseltiyor. FG ise yine yapay zeka algoritmaları ile önceki karelere bakarak araya yeni kareler ekliyor. FPS yi ciddi anlamda artıyor (x2) kadar. Kaliteyi etkilemezken aslında oyunda olmayam kareler eklediği için gecikme oluşuyor. Ancak bu gecikmeyi nerdeyse hissetmezsiniz akışta. Reflex de açıksa nerdeyse fark olmuyor. Amd nin FSR ve FG si de gayet yeterli çalışıyor bence. Aralarındaki fark Nvidia nın teknolojiler donanımsal, Amd nin teknolojileri yazılımsal. Bu sebeple AMD teknolojileri her kartta çalışıyor.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Uğur Çam
DLSS(Derin Öğrenme Süper Örnekleme) yapay zeka ile görüntünün daha düşük çözünürlükte işlenip upgrade edilerek verildiği bir teknoloji. Örneğin 4K monitörünüz varsa DLSS oyunu 2K çalıştırıp kalan pikselleri yapay zeka ile tahmin ederek 4K ye yükseltiyor. FG ise yine yapay zeka algoritmaları ile önceki karelere bakarak araya yeni kareler ekliyor. FPS yi ciddi anlamda artıyor (x2) kadar. Kaliteyi etkilemezken aslında oyunda olmayam kareler eklediği için gecikme oluşuyor. Ancak bu gecikmeyi nerdeyse hissetmezsiniz akışta. Reflex de açıksa nerdeyse fark olmuyor. Amd nin FSR ve FG si de gayet yeterli çalışıyor bence. Aralarındaki fark Nvidia nın teknolojiler donanımsal, Amd nin teknolojileri yazılımsal. Bu sebeple AMD teknolojileri her kartta çalışıyor.
Teşekkür ederim hocam son kararı verince haber veririm tam netleştiremedim.

• Beğen
Reaksiyonlar: noxx

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,111
İsim
eyyüb
4080 auros super kullanıyorum.
7900xt en geçtim nerdeyse fark yok oyundan oyuna değişiyor.
Amd driver kötü oyunda kötü diyen abartıyor.
Sorunlu kart gelmedi sürece problem yok.
Nvidia şuan 3 oyunda problem yaşıyorum düzelmedi kalan oyunlarda 0 sıkıntı amd bu sorun yoktu.
Fan boy olmaya gerek yok işlemci göre 1k 2k 4 k oyun farkına bakarak al.
7900xt alman taraftarıyım.
Vram farkı bile yeter.

Top Bottom