Yardım RX580 75 Derecede Thermal Throttling

alpidogan

80+
Reaksiyon skoru
147
Ekran kartım 75 dereceye geldiğine bir anda drop yiyorum. Daha önceden zaman zaman bu değer sırasıyla 80-85-80 oldu ama ekran kartımın genel çalışma sıcaklığı 77 dereceler zaten ve oyun oynayamıyorum.

Ekran kartım 75 dereceye geldiğine bir anda drop yiyorum. Daha önceden zaman zaman bu değer sırasıyla 80-85-80 oldu ama ekran kartımın genel çalışma sıcaklığı 77 dereceler zaten ve oyun oynayamıyorum.
marka model nedir

marka model nedir
Asrock Phantom Gaming D RX580
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk aldığımda 80 derecede güç kesiyordu daha sonra 85 oldu en son 80 di normal kullanıyordum ama bu şekilde kullanamıyorum

normaldir.
ben de nfs 2015 oynarken çok drop yiyorum sıcaklık o raddeleri geçtiğinde
normaldir uv yapmayı deneyebilirsin
veya kasanın hava alacağı bir pozisyona çekebilirsin laptop ise altının iki tarafına da 2 tane kitap koy
hava almasını sağla

normaldir.
ben de nfs 2015 oynarken çok drop yiyorum sıcaklık o raddeleri geçtiğinde
normaldir uv yapmayı deneyebilirsin
veya kasanın hava alacağı bir pozisyona çekebilirsin laptop ise altının iki tarafına da 2 tane kitap koy
hava almasını sağla
Zaten sıcaklık sorunu yaşıyordum daha önce konum var bununla ilgili. UV li ve kasanın kapağı açık kullanıyorum. Benim derdim daha önce olmayan bir problemin şu an yaşanıyor olması. Kasanın tozunu aldım ekran kartını çıkarıp taktım MHz düşürdüğü değer 75 oldu. Nasıl eski haline getirebilirim diyorum.

İnternette biraz da İngilizce kaynaklardan araştırma yaptım sanırım sorunumun İngilizcesi "Thermal Throttling"miş. Çevrildiğinde Termal Darboğaz/Kısma oluyor. Teknik bilgim az teknik ingilizcem ise sıfır olduğundan tam olarak sorunun kaynağını da çözümünü de anlayamadım yardım edebilecek var mıdır?

Biraz daha araştırdım ve RX580 için Thermal Throttling limitinin 85 derece olması gerektiğini öğrendim. Bazı kaynaklarda Radeon Settings üzerinden kendi performans ayarlarınızı kaydedin, wattman üzerinden default bir performans ayarıyla karşılaştırın demişler ancak sanırım wattman özelliği kaldırıldı veya kartım için aktif değil. Bir çok forumda bu tip sorunlara bilgisayarına bir fan daha ekle soğutmanı iyileştir vesaire gibi çözümler sunulmuş ama bunlar zaten bildiğimiz şeyler ve normalde 85 derece olan limit ne oldu da 75 e indi bunu merak ediyorum. Lütfen yardım edin gerçekten çıldırtıcı olmaya başladı oyun oynayamıyorum hiçbir şekilde.

Biraz daha araştırdım ve RX580 için Thermal Throttling limitinin 85 derece olması gerektiğini öğrendim. Bazı kaynaklarda Radeon Settings üzerinden kendi performans ayarlarınızı kaydedin, wattman üzerinden default bir performans ayarıyla karşılaştırın demişler ancak sanırım wattman özelliği kaldırıldı veya kartım için aktif değil. Bir çok forumda bu tip sorunlara bilgisayarına bir fan daha ekle soğutmanı iyileştir vesaire gibi çözümler sunulmuş ama bunlar zaten bildiğimiz şeyler ve normalde 85 derece olan limit ne oldu da 75 e indi bunu merak ediyorum. Lütfen yardım edin gerçekten çıldırtıcı olmaya başladı oyun oynayamıyorum hiçbir şekilde.
Fan devrini en üste alıp dener misin?

Fan devrini en üste alıp dener misin?
Fan devrini en üste aldığımda 75 dereceyi geçmiyor ama yine de oynanmaz halde oluyor aşırı yüksek sesten dolayı(4800 rpm). Sorunum kartın 75 derecenin üstünde çalışması değil Thermal Throttling limitimin 75 dereceye düşmüş olması.

Fan devrini en üste aldığımda 75 dereceyi geçmiyor ama yine de oynanmaz halde oluyor aşırı yüksek sesten dolayı(4800 rpm). Sorunum kartın 75 derecenin üstünde çalışması değil Thermal Throttling limitimin 75 dereceye düşmüş olması.
@RevDeisDou bir bakar mısını?

76 dereceye gelip MHz düşürerek bir anda 74 dereceye düşüyor. Bu değer sabit 75 değil bazen 77 bazen 76 olabiliyor ama 10 dakika sonunda sabit 75 derece oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül abi gerçekten yardıma ihtiyacım var yük altında hiçbir şey yapılmıyor bilgisayarla.

Ekler

• resim_2021-01-26_162334.png
    resim_2021-01-26_162334.png
    532 bayt · Hit: 42
Son düzenleme:
benim de ekran kartım rx 580 ama ben hiç 68 derece üstünü görmedim testlerde bile maks 70 dereceydi

O kart 80 derece ve altında throttle olmaz normalde kartta bir sorun olabilir UV yapın:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,843
Üyeler
197,560
Son üye
ihoflaz
Geri