damn2u
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,302
Herkese merhaba. Konu başlığında kesin yargı varmış gibi bir yazım var ama yeni aldığım ekran kartı ile başlayan bir takım sıkıntılarla uğraşıyorum. İncehesap'tan aldığım ve pazartesi gününden beri kullandığım RX6600 kartım ile bir türlü rahata kavuşamadım. Birkaç kere format atıp farklı Windows sürümleri kullanmama rağmen Chromium tabanlı tüm tarayıcılarda belli zamanlarda donma yaşıyorum ki bu donma öyle Alt+Tab ile geçilebilecek bir durum olmuyor sanki FPS 0'a düşüyor, fareyi yönlendirdiğim yere dakikalar sonra anca gidiyor, Alt+Tab işlevi de öyle dakikalar sonra cevap veriyor. Görev yöneticini açıp tarayıcıyı kapatana kadar bilgisayar kendine gelmiyor ve bu işlemlerin hepsini tamamlamak neredeyse 5 dakikadan fazla zaman alıyor o yüzden hızlı sonuç almak için bilgisayarı restart yapmam gerekiyor durumun düzelmesi için. Sizce sorun nerede? Opera, Chrome, Yandex, Edge, Brave, hepsi hatalı olamaz değil mi?
Firefox da sorunu hiç yaşamadım ama diğer tarayıcılara da işim düşüyor farklı hesaplarla kullanmam gerektiği için. Ayrıca sorunu halının altına süpürmek çözüm değil bence. Ayrıca ara ara sekmeler arası geçişlerde birkaç saniyeliğine donma oluyor. Özellikle oyun ve video bulunan sekmelerde bu çok can sıkıcı hale geliyor. Herhalde son sorunum ise yazı yazma durumu bulunan durumlar, gerek Windows programları gerek web sitelerinde mouse imleci kayboluyor, yanıp sönüyor vb. sorunlar yaşıyorum. Bundan önce GTX1060 3GB versiyonunu kullanıyordum ve diğer sistem parçaları 1 adet 256 GB M.2 SSD, 1 adet 240GB SATA SSD, 1 adet 960GB SATA SSD, Ryzen 5600 işlemci, 16 GB DDR4 3000MHz RAM ve Corsair VS600 Power Supply.
Firefox da sorunu hiç yaşamadım ama diğer tarayıcılara da işim düşüyor farklı hesaplarla kullanmam gerektiği için. Ayrıca sorunu halının altına süpürmek çözüm değil bence. Ayrıca ara ara sekmeler arası geçişlerde birkaç saniyeliğine donma oluyor. Özellikle oyun ve video bulunan sekmelerde bu çok can sıkıcı hale geliyor. Herhalde son sorunum ise yazı yazma durumu bulunan durumlar, gerek Windows programları gerek web sitelerinde mouse imleci kayboluyor, yanıp sönüyor vb. sorunlar yaşıyorum. Bundan önce GTX1060 3GB versiyonunu kullanıyordum ve diğer sistem parçaları 1 adet 256 GB M.2 SSD, 1 adet 240GB SATA SSD, 1 adet 960GB SATA SSD, Ryzen 5600 işlemci, 16 GB DDR4 3000MHz RAM ve Corsair VS600 Power Supply.