abcdefg1234
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,422
Kac mhz yapıyorsunuz ? Ss atabilir misiniz ?ben bu ayarları yaptıgımda otomatık kendi resetliyor neden olabilir ?
Kac mhz yapıyorsunuz ? Ss atabilir misiniz ?ben bu ayarları yaptıgımda otomatık kendi resetliyor neden olabilir ?
Min frekansı 2434 yapıp sağ üstten kaydedince olmuyor mu ?@ilyas26 şuanda bu şekilde.
çok bir bilgim olmadığı için kurcalamak istemedim sizin dediğiniz gibi min yapıp kaydedip farklı bir yerden sorunun düzelip düzelmediğini nasıl test edebilirim?Min frekansı 2434 yapıp sağ üstten kaydedince olmuyor mu ?
Hangi oyunda?Amd sitesinden yazab taban frekansı 2000-2400 arası olması gerekirken görsellerde ekledigim gibi benimki 1000 in altına düşüyor hatta 500e kadar oyun içinde fps drop yiyorum sorun için bana destek sağlarsanız sevinirim.
Stabil olan 22.5.1 whql sürümünü kullanıyorum.Hangi oyunda?
AMD driver sürümünü kullanıyorsunuz?
Söyle bi gözlemim oldu tabi çok vakıf değilim bu işlemlere oyun kapalıyken işlemci mhzsi 20 30 larda çalışıyordu ama resimlerde eklediğim gibi oyunda 500 600 veya 1000 in altına düşmesi sizce normalmi ?Min frekansı düşürürse masaüstünde de yüksek frekansa çalışıp durduk yere ısınıp biraz daha fazla güç tüketir. O ayarla çözülebilecek bir durum değil başka bir sorun var muhtemelen.
Sistem boştayken GPU frekansının düşmesi gerekiyor zaten. Oyun içerisinde düşmemesi lazım ama işte. O yüzden ayarla olmaz o iş dedim.Stabil olan 22.5.1 whql sürümünü kullanıyorum.
Valorantta
sorunda su şekilde oyunda fps drop yiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Söyle bi gözlemim oldu tabi çok vakıf değilim bu işlemlere oyun kapalıyken işlemci mhzsi 20 30 larda çalışıyordu ama resimlerde eklediğim gibi oyunda 500 600 veya 1000 in altına düşmesi sizce normalmi ?
Peki öneriniz nedir ? Oyunda grafikleri en düşükte kullanıyorum.Sistem boştayken GPU frekansının düşmesi gerekiyor zaten. Oyun içerisinde düşmemesi lazım ama işte. O yüzden ayarla olmaz o iş dedim.
Oyun ne? Günümüzde çıkan oyunların optimizasyonları evlere şenlik.Peki öneriniz nedir ? Oyunda grafikleri en düşükte kullanıyorum.
ValorantOyun ne? Günümüzde çıkan oyunların optimizasyonları evlere şenlik.
Minimum frekansı 2400 yapsada Oyun harici boştayken o frekansta çalışmıyor. Sadece oyunlarda geçerli yani.Min frekansı düşürürse masaüstünde de yüksek frekansa çalışıp durduk yere ısınıp biraz daha fazla güç tüketir. O ayarla çözülebilecek bir durum değil başka bir sorun var muhtemelen.
Çözümünüz nedir hangi ayari ne şekilde değiştirip deniyim ?Minimum frekansı 2400 yapsada Oyun harici boştayken o frekansta çalışmıyor. Sadece oyunlarda geçerli yani.
Zaten 2400 mhz yapsa bile valorantta 2400 Mhz de çalışmayacaktır.Tahmini 1000-1300 mhz arasında çalışır.Normalde ise 500-700mhz de çalişiyor olması lazım valorantta. En azından bende o sekilde.
Minimum frekansı yükselttiği zaman frekans dalgalanması fazla olmuyor.Fps drop sorununu çözme ihtimali var.