Ryzen 2600x ısınma

Hayır kendi stok fan zaten oc kesinlikle olmadı ama voltaj değerleri 1400 lerde gezio kendi
O voltaj değerleri anlık o seviyelere çıkar. Ben de Ryzen 5 1600x kullanıyorum. Tek çekirdekte 4100 Mhz değerini görmesi için anlık voltajı 1.55'lere kadar çıkardığını görüyorum ama ısınma sorunu yaşamıyorum. Asus anakartlarda güç seçenekleri var. Performans, silent, optimal gibi. Onları değiştirmiş olabilirsiniz bios üzerinden, bir kontrol edin.

O voltaj değerleri anlık o seviyelere çıkar. Ben de Ryzen 5 1600x kullanıyorum. Tek çekirdekte 4100 Mhz değerini görmesi için anlık voltajı 1.55'lere kadar çıkardığını görüyorum ama ısınma sorunu yaşamıyorum. Asus anakartlarda güç seçenekleri var. Performans, silent, optimal gibi. Onları değiştirmiş olabilirsiniz bios üzerinden, bir kontrol edin.
Teşekkür ederim,deneyeceğim

Hocam voltaj ayarı nasıl ayarlanır onu bilmediğim için öğrenmek istiyorum offset mode dio - ve + cikio yani nasıl yapıp bunu 1.300v sabitlemeliyim
Offset kısmında bir voltaj değeri vardır. Artıyı seçip altına bir değer girerseniz oradaki voltaj değerinin üzerine ekleme yapar. Eksiyi seçerseniz de tam tersi, oradaki voltaj değerinden girdiğiniz değeri eksiltir. Bu şekilde voltajı ayarlayabilirsiniz.
Ancak sorunun burayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Değdiğim gibi, modlardan kaynaklı olabilir. Eğer performans modunu seçerseniz frekansta biraz artış sağlayarak voltaj değerini yükseltiyor anakart. Eskiden Asus B 350M-A kullanıyordum ben de.

Offset kısmında bir voltaj değeri vardır. Artıyı seçip altına bir değer girerseniz oradaki voltaj değerinin üzerine ekleme yapar. Eksiyi seçerseniz de tam tersi, oradaki voltaj değerinden girdiğiniz değeri eksiltir. Bu şekilde voltajı ayarlayabilirsiniz.
Ancak sorunun burayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Değdiğim gibi, modlardan kaynaklı olabilir. Eğer performans modunu seçerseniz frekansta biraz artış sağlayarak voltaj değerini yükseltiyor anakart. Eskiden Asus B 350M-A kullanıyordum ben de.
Teşekkürler

Rica ederim. Sorunu çözemezseniz bios'un fotoğrafını atın, yardımcı olmaya çalışırım. Stok soğutucu için 1.4 yüksek bir voltaj. O kadar ısınması gayet normal.

Slm arkadaşlar Asus prime b450m-k anakartim var ryzen 2600x ile kullanmaktayım anakart im yüksek voltaj verdiği için oyunlarda ısınma 90 ve 95 lerde çok araştırdım parçalar değişse de sicaklik gene aynı voltaj ayarını düşürün dediler ama biostan Asus prime b450m-k nin bir turlu voltajını ayarlayamadim yardım

kardeşim bios a girip resim atabilirmisin ana sayfada ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,563
Üyeler
186,909
Son üye
Eskel07
Geri