Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 1600 AF Overclock

TheKeeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kemalettin Cici
Yüksek voltaj = Yüksek GHz demek değildir
Abi şu incelikleri detaylı videoda anlatsan çok ince bir şey var orayı kaçırıyorum ama bulamadım . Donanım ailesi olarak kardeşlerine bi ryzen 5 1600 AF stabil orta güçte OC göstersen 😃

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Düşük voltaj verince sistem boot yapmıyor ki. Ondan dolayı yükseltiyorum.
Dostum hız aşırtma uzerine profluk almış kisiler hatta sertifikası olan kişiler bile var hız aşırtma yapmak voltajla oynamak değildir. Bileşenlerin dilinden anlamak gerekir. He 4 GHz e çıkarsın ama bu değerleri görmek için bazı şeyleri aşmış olmak lazım. Unutma her işlemci her voltajda aynı tepkiyi de vermez

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Bu tamamen şans işi. Size takoz işlemci denk gelmiş demek ki. Her işlemci o değerlere çıkacak diye bir şey yok maalesef.

TheKeeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kemalettin Cici
Bu tamamen şans işi. Size takoz işlemci denk gelmiş demek ki. Her işlemci o değerlere çıkacak diye bir şey yok maalesef.
Ama sonuçta elimde ryzen5 1600 af var . Stabil 3.9 da çalışıyo ilerisini yapmaya elim varmadı 😀

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ama sonuçta elimde ryzen5 1600 af var . Stabil 3.9 da çalışıyo ilerisini yapmaya elim varmadı 😀
Tamam 1600 Af'niz var, güle güle kullanın, ona kimse bir şey demiyor zaten. Demek istediğim her 1600 Af 4.1, 4.2'leri görecek diye bir şey yok. Bu şans işi. Boşuna demiyorlar "Silicon Lottery" diye. Bilmiyorsanız yabancı forumlarda araştırabilirsiniz. 1.25v ile 4.3'te çalışan 1600 Af de var, 1.45v ile 4.0 göremeyen 1600 Af de.

TheKeeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kemalettin Cici
Tamam 1600 Af'niz var, güle güle kullanın, ona kimse bir şey demiyor zaten. Demek istediğim her 1600 Af 4.1, 4.2'leri görecek diye bir şey yok. Bu şans işi. Boşuna demiyorlar "Silicon Lottery" diye. Bilmiyorsanız yabancı forumlarda araştırabilirsiniz. 1.25v ile 4.3'te çalışan 1600 Af de var, 1.45v ile 4.0 göremeyen 1600 Af de.
Anladım sizin demek istediğinizi süpriz kutu yani

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
Dostum hız aşırtma uzerine profluk almış kisiler hatta sertifikası olan kişiler bile var hız aşırtma yapmak voltajla oynamak değildir. Bileşenlerin dilinden anlamak gerekir. He 4 GHz e çıkarsın ama bu değerleri görmek için bazı şeyleri aşmış olmak lazım. Unutma her işlemci her voltajda aynı tepkiyi de vermez
Doğrudur haklısınız. Çok kapsamlı bir bilgim yok, sadece aynı bileşenleri kullanan kullanıcıları referans alıp bu değerleri elde etmeye çalışıyorum. Ama bana çok tuhaf geldi doğrusu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlaşılan bize piyango vurmadı o hâlde. Yapabildiğimiz kadar yapmayı deneriz artık napalım :)

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
Bir sorum olucaktı size ; Voltajı 1,320 yapıp 3.8 ghz e getirdim. Sistem boştayken voltaj 1.320 de fakat yük altında 1.284 e kadar düşüyor. Acaba sorun burda mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir sorum olucaktı size ; Voltajı 1,320 yapıp 3.8 ghz e getirdim. Sistem boştayken voltaj 1.320 de fakat yük altında 1.284 e kadar düşüyor. Acaba sorun burda mı ?
Yardımcı olacak ya da bilen yok mu ?

Son düzenleme:
Top Bottom