Nasıl çözdünüz bu sorunu ?Sorun ekran kartinda. Klasik amd gpu sorunu. Bende de vardi aynisi
SSD veya PSU sorunludur büyük ihtimalle.Merhabalar.
Yaklaşık 5-6 aydır bilgisayarım nedeninin hangi parçanın sebep olduğunu bilmediğim bir şekilde kapanıyor. Kapanmasından kastım monitöre giden görüntü gidiyor. mouse, klavye, kulaklık gibi bileşenler de çalışmıyor. Lakin kasa çalışmaya fanları dönmeye devam ediyor. Bilgisayar garantim hala devam ediyorken hangi parçanın sorunlu olduğunu tespit edip garantiye yollamak istiyorum.
Az önce OCCT testi yaptım. GPU testinde 20 saniye içerisinde 3 farklı hata buldu. 6 dakika taradıktan sonra tarama işlemine son verdim.
Sonrasında OCCT programının içerisinde yer alan Intel'in linpack testini yaptım. 5 dakika oldu olmadı bilgisayar her zamanki kapandığı şekilde kapandı.
Bilgisayar kapandığı için de sorunun ne olduğunu anlayamıyorum.
Bazen normal bir şekilde bilgisayarı açıyorum. Açıldığı gibi hızlı işlem yaparsam (örneğin Discord'u, Steam'i, Spotify'ı, FiveM'i, TeamSpeak3'ü aynı anda açmaya çalışırsam ki bu günümüz sistemleri için bu gayet normal bir şey) bilgisayar açılalı 2 3 dakika olmuş olsa da monitöre giden görüntü gidiyor akabinde klavye mouse kulaklık gibi bileşenler kapanıyor.
Bazı durumlarda nadiren de olsa bilgisayar görüntü vermeyi kesince tekrardan açmaya çalıştığımda kasa çalışıyor gibi oluyor fanları dönüyor ışıkları yanıyor sonra duruyor tekrar aynı şekilde açılıp kapanıyormuş gibi oluyor. Bu durum 3 4 defa olduktan sonra kasa tamamiyle çalışmaya devam ediyor.
Sonuç olarak sorunumun hangi parçada olduğunu bulmam gerekiyor. Lütfen bana yardım edin. Bilgisayardan soğudum oturmak istemiyorum artık. Her yerde bu konuyu açıyorum lakin kimse sorunun nerede olduğunu bulamıyor.
Sistem özellikleri.
DONANIM ARŞİVİ TAVSİYESİ ÜZERİNE ALDIĞIM İTOPYA'NIN DADG2 SİSTEMİ
Ryzen 5 2600.
RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB.
MSI B450M PRO - M.2 v2.
Corsair 2x8 3000 MHz RAM.
Adata SU630 480 GB SSD.
WD 1TB HDD.
Cooler Master Masterbox Lite 5 500W+80 Plus kasa.
Yukarıda en son attığım fotoğrafı gördünüz mü ? OCCT testi yaptım ve ekran kartında ilk 9 dakika içerisinde 29 hata bulundu. Daha 1 senelik kart olmasına rağmen.SSD veya PSU sorunludur büyük ihtimalle.
İtopya ile iletişime geç garantisi devam ediyordur.Yukarıda en son attığım fotoğrafı gördünüz mü ? OCCT testi yaptım ve ekran kartında ilk 9 dakika içerisinde 29 hata bulundu. Daha 1 senelik kart olmasına rağmen.
bendede oldu formatla çözdüm şuan csde yapıyor 2 3 saatte bazen gtada da 10 11 saatten sonra önceden 5dk max dayanıyodu cs pes vsSSD'nizden kaynaklı olabilir bu gibi nedenlere sebep oluyor çünkü bu ssd @keremcnsz24
Evet, devam ediyor tabii ki . Daha önce bu kartı garantiye yolladım. Furmark, Benchmark testi yaptıklarını, ekran kartının termal macununu değiştirdiklerini söylediler . Herhangi bir sorunun bulunmadığını söylediler lakin durum bu şekilde ... Kafamı kurcalayan şey de bu zaten.İtopya ile iletişime geç garantisi devam ediyordur.
Formatlık bir durumu yok bilgisayarın ne yazık ki ...bendede oldu formatla çözdüm şuan csde yapıyor 2 3 saatte bazen gtada da 10 11 saatten sonra önceden 5dk max dayanıyodu cs pes vs
Satip nvidia’ya gecerek. Garantiyle vs ugrasma test yaptik bir sorun yok deyip geri gonderecekler buyuk ihtimal. Ama sansini dene, elden cikarabiliyorsan da cikar.Nasıl çözdünüz bu sorunu ?
Ben bu kartı başkasına satsam bile yine bela olur hem bozuk bir malı başkasına satmış olurum yine farklı sıkıntılar ...Satip nvidia’ya gecerek. Garantiyle vs ugrasma test yaptik bir sorun yok deyip geri gonderecekler buyuk ihtimal. Ama sansini dene, elden cikarabiliyorsan da cikar.
Bunu neyine dayanarak söylüyorsun ? SSD Veya PSU da sorun var.Sorun ekran kartinda. Klasik amd gpu sorunu. Bende de vardi aynisi
Ayni sorun vardi diyorum, okumuyor musun? 2060super aldim hicbir sorun kalmadiBunu neyine dayanarak söylüyorsun ? SSD Veya PSU da sorun var.