Tolga Samet
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 2
İşe yarayacağını sanmam. Benzer problemi ben de Gigabyte B450 Gaming X ile yaşıyorum. Maalesef birazcık paraya kıymak gerekiyor bu konuda. Ben overclock denemelerini MSI B450M Gaming Plus üzerinde yapmıştım, o sebeple bu anakartı aldım. Tabii orada bulduğum stabil değerler burada bana mısın demiyor Şimdilik özel PBO ayarlarıyla kullanıyorum. 1.24V düşük sayılır. 1.3V civarlarına kadar overclock deneyebilirsin bence. Sürekli delicesine yük altında tutmuyorsun sonuçta, problem olmaz.Hocam bende 3100 var. 4.4 GHz için 1.2875v veriyorum. P95 de sıkıntısız lakin S2H aşırı VDroop' a sebebiyet veriyor. Anakartta LLC yok. Custom PState ile bir şeyler falan yapılabilir mi sizce? 1.2875v veriyorum 1.2385 falan yapıyor ortalamada 1.24v.
Maalesef değil. Az önce bahsettim mesajımda. Yük altında voltaj, verdiğin voltajın bir tık aşağısına düşer. Bu düşüş anakartta kullanılan mosfetlerin kalitesiyle doğru orantılı. Yani 1.35V verdiğinde aslında Prime95'ye 1.3V civarlarında voltaj verecek anakart, tabii sendeki değer farklı olabilir. Örnek amaçlı yazdım. Üst seviye anakartlarda bu fark birkaç mV'a kadar düşer. LLC ile verdiğin voltaja yaklaştırabilirsin, bu yüzden önemli kısaca. Daha yüksek voltaj denemekten kurtarır seni.Şu anda kapadım bilgisayarı yarın artık. yalnız vCore benim Bios dan sabitlediğim voltaj değil mi? Mantıken Prime95 yaparken vCore un düşmemesi lazım değil mi o sabit çünkü.
2020 çıkışlılar genel olarak iyi. Daha olgunlaşmış üretim sürecinden çıkan silikonlarla daha iyi sonuçlar elde ediliyor.Hocam buna hep denk geliyorum. Bu iyi silikonluları nasıl alırız? Nasıl denk geliriz? Nerden almalıyız yardımcı olur musun? Şansa bırakmak istemiyorum ben.