Ryzen 5 3600 vs i7 10700f

Reaksiyon skoru
15
İyi forumlar, sorum başlıkta görüldüğü gibi.

LÜTFEN İŞLEMCİNİN YANINDA İŞLEMCİYE UYGUN VE MAKUL FİYATLI BİR ANAKART DA BELİRTİN.

Şimdiden teşekkürler.

Sistemin geri kalanında halihazırda GTX1660 var, şu anda i5 9400f ve H310-PLUS ikilisini kullandığımdan bir soğutucu vs. yok fakat bu ikiliyi satıp üstüne para ekleyip yeni bir anakart işlemci ikilisi almayı düşünüyorum. Sıvı soğutma maalesef bütçeyi delik deşik ettiğinden bir blok soğutucu da olabilir
Post automatically merged:

Aynı zamanda OC pek benlik bir iş değil, yapacağımı sanmıyorum.

Sistemin geri kalanında halihazırda GTX1660 var, şu anda i5 9400f ve H310-PLUS ikilisini kullandığımdan bir soğutucu vs. yok fakat bu ikiliyi satıp üstüne para ekleyip yeni bir anakart işlemci ikilisi almayı düşünüyorum. Sıvı soğutma maalesef bütçeyi delik deşik ettiğinden bir blok soğutucu da olabilir

10400F + H410/B460 fazlasıyla yetecektir 1660'a. 3060 dahi takabilirsin gelecekte.

Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
MSI B460M PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
SNOWMAN T6 CPU RAİNBOW İŞLEMCİ FANI MAVİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Akasa "Viper" 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN059) | Teknobiyotik 2 adet olursa daha iyi olur. Hiç fan alınmasa da olur fakat alırsan daha iyi bir soğutman ve daha sessiz bir kasan olur.

Bir de hocam kullandığım i5 9400f’den Ryzen 5 3600’e geçmek pek de büyük çaplı bir değişiklik yapmaz sanırsam. Attığınız gibi belki 5600X düşünülebilir.

Bir de attığınız linkte Snowman T6 eklemişsiniz fakat ben biraz görüntüsünden dolayı pek de sevmiyorum o arkadaşı, şu nasıl iş görür mü veya buna benzer önerileriniz var mı?

Bir de hocam kullandığım i5 9400f’den Ryzen 5 3600’e geçmek pek de büyük çaplı bir değişiklik yapmaz sanırsam. Attığınız gibi belki 5600X düşünülebilir.

Ekran kartı 2070 Super vb. olsa fark yaratırdı fakat 1660'ı 9100F bile besleyebiliyor. Neredeyse hiç FPS farkı yaratmaz rekabetçi oyunlar hariç.

@Derek Pappalardo hocam belki şu da olabilir, 120mm olması açısından, fikirleriniz nedir?
T6 alıp Viper takmak daha iyi bir performans verir hocam. Çift fanlı ve 6 ısı borulu olacak, üstelik fanları daha sessiz, daha yüksek CFM ve basınç değerine sahip.

İyi forumlar, sorum başlıkta görüldüğü gibi.

LÜTFEN İŞLEMCİNİN YANINDA İŞLEMCİYE UYGUN VE MAKUL FİYATLI BİR ANAKART DA BELİRTİN.

Şimdiden teşekkürler.
Ryzen 5 3600 ü gözünüzde bu kadar büyütmeyin 10700f ile rekabet edecek bir işlemci değildir bütçenizi bilmemek ile birlikte

O.c ile işiniz yoksa

10700f
Msı b460 tomahawk
alın geçin

O.c yaparım derseniz 10700kf ve Msı z490 A-Pro seçeneklerine göz atabilirsiniz.

T6 alıp Viper takmak daha iyi bir performans verir hocam. Çift fanlı ve 6 ısı borulu olacak, üstelik fanları daha sessiz, daha yüksek CFM ve basınç değerine sahip.
Hocam link atabilir misiniz lütfen

Ryzen 5 3600 ü gözünüzde bu kadar büyütmeyin 10700f ile rekabet edecek bir işlemci değildir bütçenizi bilmemek ile birlikte

O.c ile işiniz yoksa

10700f
Msı b460 tomahawk
alın geçin

O.c yaparım derseniz 10700kf ve Msı z490 A-Pro seçeneklerine göz atabilirsiniz.
Hocam tomahawk biraz tuzlu da daha uygun fiyatlı bir öneriniz olabilir mi?

Hocam link atabilir misiniz lütfen

Yukarıda atmıştım hocam, tekrar atayım.

Akasa "Viper" 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN059) | Teknobiyotik
SNOWMAN T6 CPU RAİNBOW İŞLEMCİ FANI MAVİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Viper fandan 2 adet alırsan daha iyi ve sessiz bir soğutman olur hocam, 1 adet alırsan ve T6 ile gelen mavi fanları sökersen bile Cooler Master'dan daha iyi performans alacağın kesin. Aradaki fiyat farkına da MX4 macun alırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,062
Üyeler
190,853
Son üye
omerfrq
Geri