Ryzen 5 3600x ısınma

cnremir

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar bilgisayar yeni geldi,açtım hem biraz yavaş geldi bana hem de bilgisayar boşta olmasına rağmen 40 42 derecelerde dolanıyor. Bunun sebebi nedir ben bunu nasıl düşürebilirim? Fan da çok sesli çalışıyor yardımcı olur musunuz lütfen
xss.png

Arkadaşlar bilgisayar yeni geldi,açtım hem biraz yavaş geldi bana hem de bilgisayar boşta olmasına rağmen 40 42 derecelerde dolanıyor. Bunun sebebi nedir ben bunu nasıl düşürebilirim? Fan da çok sesli çalışıyor yardımcı olur musunuz lütfen Alıntıyı görüntüle
yükteki sıcaklıkları atar mısınız ?

Boşta 40 derece oldukça iyi, stok fan sesli çalışabiliyor yapacak bir şey yok. Güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, sesi azalacaktır boşta.

ryzen 3 3600ün voltajı 13750-1.4000 arasında. çok yüksek :D.
95i gormesi normal. undervolt yapılabilir.

Boşta 40 derece oldukça iyi, stok fan sesli çalışabiliyor yapacak bir şey yok. Güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, sesi azalacaktır boşta.
Evet benim 3600 soğutucu var 4.2 ghz sabit çalışıyor boşta 38 derece yani bu 42 derece gayet iyi bir değer bence.

nasıl yapabilirim onu? bu araada çok ses var ben intel pentium bile kullanırken daha memnundum. acaba sessiz olabilir mi zaten işlemciye yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adsız.png

nasıl yapabilirim onu? bu araada çok ses var ben intel pentium bile kullanırken daha memnundum. acaba sessiz olabilir mi zaten işlemciye yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorum
Masaüstünde dolaşırken düşürebilirsin sesi. Windows 10 kullanıyorsan arama kısmına güç planını düzenle yaz, gelişmiş güç ayarlarına ve daha sonra işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, çok fazla düşürme ama. Değişiklikleri kaydetmeyi unutma.

core boost performansı kapattım ve silent moda aldım.

Masaüstünde dolaşırken düşürebilirsin sesi. Windows 10 kullanıyorsan arama kısmına güç planını düzenle yaz, gelişmiş güç ayarlarına ve daha sonra işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, çok fazla düşürme ama. Değişiklikleri kaydetmeyi unutma.
yaptım fakat aynı hala rahatsız eder derecede ses var.

nasıl yapabilirim ve kaça düşüreyim.

şuanlık performanslık işim yok pc üzerinden office, chrome kullanıyorum sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,799
Üyeler
191,166
Son üye
Godrilla
Geri