Arkadaşlar bilgisayar yeni geldi,açtım hem biraz yavaş geldi bana hem de bilgisayar boşta olmasına rağmen 40 42 derecelerde dolanıyor. Bunun sebebi nedir ben bunu nasıl düşürebilirim? Fan da çok sesli çalışıyor yardımcı olur musunuz lütfen
yükteki sıcaklıkları atar mısınız ?Arkadaşlar bilgisayar yeni geldi,açtım hem biraz yavaş geldi bana hem de bilgisayar boşta olmasına rağmen 40 42 derecelerde dolanıyor. Bunun sebebi nedir ben bunu nasıl düşürebilirim? Fan da çok sesli çalışıyor yardımcı olur musunuz lütfen Alıntıyı görüntüle
nasıl yük yükleyeceğim hocamyükteki sıcaklıkları atar mısınız ?
Evet benim 3600 soğutucu var 4.2 ghz sabit çalışıyor boşta 38 derece yani bu 42 derece gayet iyi bir değer bence.Boşta 40 derece oldukça iyi, stok fan sesli çalışabiliyor yapacak bir şey yok. Güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, sesi azalacaktır boşta.
ağır bir oyuna girin veya strest testinasıl yük yükleyeceğim hocam
prime 95 yukleyin veya ryzen masterdaki stres testini yapın.nasıl yük yükleyeceğim hocam
nasıl yapabilirim onu? bu araada çok ses var ben intel pentium bile kullanırken daha memnundum. acaba sessiz olabilir mi zaten işlemciye yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorumBoşta 40 derece oldukça iyi, stok fan sesli çalışabiliyor yapacak bir şey yok. Güç ayarlarından en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, sesi azalacaktır boşta.
Masaüstünde dolaşırken düşürebilirsin sesi. Windows 10 kullanıyorsan arama kısmına güç planını düzenle yaz, gelişmiş güç ayarlarına ve daha sonra işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, çok fazla düşürme ama. Değişiklikleri kaydetmeyi unutma.nasıl yapabilirim onu? bu araada çok ses var ben intel pentium bile kullanırken daha memnundum. acaba sessiz olabilir mi zaten işlemciye yük bindirecek herhangi bir işlem yapmıyorum
yaptım fakat aynı hala rahatsız eder derecede ses var.Masaüstünde dolaşırken düşürebilirsin sesi. Windows 10 kullanıyorsan arama kısmına güç planını düzenle yaz, gelişmiş güç ayarlarına ve daha sonra işlemci güç yönetiminden en yüksek işlemci durumunu düşürebilirsin, çok fazla düşürme ama. Değişiklikleri kaydetmeyi unutma.
CPB kapatman performansı düşürür, önermem. Undervolt yapabilirsin onun yerine.core boost performansı kapattım ve silent moda aldım.