Gelbura dan aldım bi arkadaş önerdi sağolsun.yarın gelir takıcam. Belki video da atabilirim.Bundan önce Perfan 120H vardı, bütün foruma önerdik fiyatı 800-900lere çıktı stok sorunundan sırada SE-214XT var 2-3 haftaya bu da kalmaz piyasada.
Gelbura dan aldım bi arkadaş önerdi sağolsun.yarın gelir takıcam. Belki video da atabilirim.Bundan önce Perfan 120H vardı, bütün foruma önerdik fiyatı 800-900lere çıktı stok sorunundan sırada SE-214XT var 2-3 haftaya bu da kalmaz piyasada.
Kendim için düşünürsek sisteme yükseltme yaparım onun yerine. 5600 için 214XT rahatlıkla yeter zaten, boşta RAM slotu varsa ram alırım mesela.600 TL ye bunu almak yerine bi 600 700 daha koyup sıvı soğutucu almak mantıklı olur mu peki hocam. Daha düşük sıcaklık değerleri için falan
işlemciyi alırken stok fana sürülen kendi termal macunu sürülü. az önce cinebench r23 multi core testli yaptırdım 10dk lık max 75 derece 3.7ghz 1.0 voltaj ile 9223pts aldı. sanırım bu değerler sıcaklık olarak iyi de puan olarak azSilikon farkı daha çok overclock yaparken ortaya giriyor. Hangi termal macun sürülü bu arada?
Montaj videosu atarsan efso olurGelbura dan aldım bi arkadaş önerdi sağolsun.yarın gelir takıcam. Belki video da atabilirim.
Mala gelsin daha iyileri nasip olsun inşallahHocam sistem konuyu açan arkadaşın sistemiyle aynı sistem, sadece benim ranler cl 18 3600 MHz 8x2 . Boş ram yuvası yok kartta, sdd içinde 500 GB var bende de 240 GB var fazladan. 1 TB SSD almıştım 240 GB boşa çıkmıştı fakat 1tb olanı kullanmak nasip olmadı, evle birlikte gitti o da
Aslına se 224 daha iyi soğutuyo olabilir, arkadaşa 700 TL ye almıştık 5600 le 60 derece yi zor görüyo, hotspot 65 66 Lara çıkıyodu ama ne olduysa 1400 TL bandına çıkmış fiyatı ya da ben yanlış baktımGelbura dan aldım bi arkadaş önerdi sağolsun.yarın gelir takıcam. Belki video da atabilirim.
224XT zaten daha iyi de aman aman bi fark yokAslına se 224 daha iyi soğutuyo olabilir, arkadaşa 700 TL ye almıştık 5600 le 60 derece yi zor görüyo, hotspot 65 66 Lara çıkıyodu ama ne olduysa 1400 TL bandına çıkmış fiyatı ya da ben yanlış baktım
R5 5600 için stok fan yetersiz.İtopyadan vok sistem aldım
Gigabyte rtx 3060 ti eagle
Ryzen 5 5600
Rampage x force 600w
Ekran kartı sorun yok mis gibi çalışıyor ısınma vs normal işlemci boşta 60 derece rust giriyorum girince 86 en düşük 90 a kadar çıkıyor 5 dakika oynadım fazlasını oynamaya çekindim sürekli kasadan aşırı bir hava fan sesi geliyor garantiye mi yollamalıyım yoksa normal mi bu sıcaklıklar .
bence macunu degistirrust oynuyorum bhende 7/24 ayarlar medim high karisik cpu ryzen 5 5600 gpu msi gtx 1660ti
ekran karti 69-72 derece
cpu 64-68 derece
fps 144 sabit
Ne desek boş ama çok çok geçmiş olsun. Keşke elimizden bir şey gelse de işte. Okurken bile tüyleri diken diken oluyor insanın yaşamak nasıl bir duygu kim bilir, iyi insansın.
Keşke sadece mala gelseydi hocam 2 kaybın var, konuyu dağıtmak istemezdim niye söylemeye gereği duydum bunu da bilmiyorum açıkçası. Konuyu açan arkadaştan da çok özür diliyorum bunun için. Bu hazır sistemi de kardeşim için aldım zaten, kalan tek aile bireyimin de şuan bacakları kırık olduğu için sıkılmasını istemiyorum hastaneden çıktığında.
önceliklemacunu yenile ve kule tipi soğyucu al.İtopyadan vok sistem aldım
Gigabyte rtx 3060 ti eagle
Ryzen 5 5600
Rampage x force 600w
Ekran kartı sorun yok mis gibi çalışıyor ısınma vs normal işlemci boşta 60 derece rust giriyorum girince 86 en düşük 90 a kadar çıkıyor 5 dakika oynadım fazlasını oynamaya çekindim sürekli kasadan aşırı bir hava fan sesi geliyor garantiye mi yollamalıyım yoksa normal mi bu sıcaklıklar .