Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 aşırı ısınıyor 90 derece

Reaksiyon skoru
3
İtopyadan vok sistem aldım
Gigabyte rtx 3060 ti eagle
Ryzen 5 5600
Rampage x force 600w
Ekran kartı sorun yok mis gibi çalışıyor ısınma vs normal işlemci boşta 60 derece rust giriyorum girince 86 en düşük 90 a kadar çıkıyor 5 dakika oynadım fazlasını oynamaya çekindim sürekli kasadan aşırı bir hava fan sesi geliyor garantiye mi yollamalıyım yoksa normal mi bu sıcaklıklar .

Bios tan Core Performance Boost u kapatıp deneyin

Aslında normal

İtopyadan vok sistem aldım
Gigabyte rtx 3060 ti eagle
Ryzen 5 5600
Rampage x force 600w
Ekran kartı sorun yok mis gibi çalışıyor ısınma vs normal işlemci boşta 60 derece rust giriyorum girince 86 en düşük 90 a kadar çıkıyor 5 dakika oynadım fazlasını oynamaya çekindim sürekli kasadan aşırı bir hava fan sesi geliyor garantiye mi yollamalıyım yoksa normal mi bu sıcaklıklar .
Bence normal değil. Hazır aldıysanız sistemi macun sürmeyi unutmuş yada fanı takamamış olabilirler kontrol edin derim.

Arkadaş belirtmiş zaten cpb kapatın aslında pbo ile oynanabilir.

Cpb kapatmak yerine pbo2 ile mhz düşürüp undervolt yaparsanız daha rahat edebilirsiniz

işlemcinin boşta 60 derecede çalışması biraz garip geldi bana, soğutucu yerine iyi oturtulmuş mu kontrol ettin mi? bütçen varsa hiç uğraşma al bitane se 214 xt, oyunlarda 60 65 i geçmez

Bence normal değil. Hazır aldıysanız sistemi macun sürmeyi unutmuş yada fanı takamamış olabilirler kontrol edin derim.
Kontrol ettim fan başta takılı gelmedi 2 ayağı çıkıktı müşteri hizmetlerini aradım takabilirsiniz dediler taktım 87 ye düştü pek fark olmadı
Kule tipleri işe yarar mı yoksa sistemimde mi sorun var ama herkes aynı ısınmadan bahsetmiş youtubede kule tipi ile stok aynı güçtür yazmışlar napmalıyım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcinin boşta 60 derecede çalışması biraz garip geldi bana, soğutucu yerine iyi oturtulmuş mu kontrol ettin mi? bütçen varsa hiç uğraşma al bitane se 214 xt, oyunlarda 60 65 i geçmez
Dostum forumda tartışma konusu var birisi diyor etkisi olmaz birisi diyor olur kafam karıştı cidden kule tipi stoktan farkı olmaz diyen var bunlar işe yaramaz diyen var gerçekten kafam karıştı 😂
dark frezzer x125 mi
Se 214 xt mi
Perfan 120-h mı ?
Teşekürler şimdiden

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846