Ryzen 5 5600x 90 Derece!

LahmatsuDcr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,592
İşlemci tam yük altında 90 derece oluyor. Kısa zamanda sıvı soğutma almayı planlıyorum. Bunu azaltmanın yolu yok mu ?

1606083290017.png

core boost özelliği var mı bilmiyorum onu kapatabilirsin varsa kasanı da söylemelisin ki akışın düzgün mü ona bakalım kaç fan vesaire..

UV yapabilirsin yardımcı olurum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçi 5600x hiç dahaa önce değerlerine göz atmadım 3600 olsaydı yardım ederdim yinede bildiğim bir yöntem var o yöntemi kullanarak UV yapabiliriz

İşlemci tam yük altında 90 derece oluyor. Kısa zamanda sıvı soğutma almayı planlıyorum. Bunu azaltmanın yolu yok mu ?

Alıntıyı görüntüle

Var.

BIOS'a gir, F7 tuşuna bas, CPU Core Ratio ayarını 4100 MHz yap, Core Voltage ayarını Overidde moda alıp 1.2V yaz, F10 basıp kaydederek çık.

Tabii silikonlar nasıl bilmiyorum.

UV yapabilirsin yardımcı olurum

Gerçi 5600x hiç dahaa önce değerlerine göz atmadım 3600 olsaydı yardım ederdim yinede bildiğim bir yöntem var o yöntemi kullanarak UV yapabiliriz
FPS düşürür mü?

Var.

BIOS'a gir, F7 tuşuna bas, CPU Core Ratio ayarını 4100 MHz yap, Core Voltage ayarını Overidde moda alıp 1.2V yaz, F10 basıp kaydederek çık.

Tabii silikonlar nasıl bilmiyorum.
FPS çok düşürür mü?

Kör şeytan diyor ver i5 moboyu al bir adet işlemci anakart ver noctua daya voltajı allah ne verdiyse.

FPS düşürür mü?

FPS çok düşürür mü?
Düşürebilir düşürmeye de bilir size bağlı soğuk çalışsın derseniz yani 60-65 derecelerde işlemci bazlı oyunlarda 20fps kadar farkeder ama normal derecelerde çalışsın derseniz 70-75 derecelerde FPS farketmez

Şuan oyundayım birazdan deneyip yazarım. Sitesinde 95 dereceyi geçmediği sürece sorun yok yazıyor. 90 derece zarar verir mi?
Zarar vermez ama ömrü kısalır çok çabuk eskir

Düşürebilir düşürmeye de bilir size bağlı soğuk çalışsın derseniz yani 60-65 derecelerde işlemci bazlı oyunlarda 20fps kadar farkeder ama normal derecelerde çalışsın derseniz 70-75 derecelerde FPS farketmez
Tamam 70 falan iyi. @kandes22'nin dedikleri o civarda mı çalıştırır?

Geri