Yardım Ryzen 5 7600x yüksek sıcaklık

Sıvı soğutmanızın pompa ve fan devirlerinin dakikada kaç döndüğünü gösteren bir resim ekler misiniz buraya lütfen ?

Bende de Ryzen 7 7700 var. X olmayan bir işlemci 65W fakat bende de boşta 44-45C arası. Yükte 55-60C arası ve hava soğutma kullanıyorum. Fakat ben işlemciyi aldığım ilk gün " Curve Optimizer " yaptım işlemcime. Bu işlem öncesinde boştaki sıcaklıklar 50-55C arası, yükte sıcaklıklar 65-70C arasıydı. Ortalama 10C düşürdüm diyebilirim.

Size de yapmanızı tavsiye ederim.
hocam bende sicakliklar yuksek ama ghz da yuksek, sabit 5.2ghz de calisiyor islemci. Eger boyle sabit kaliyorsa hizi, sicakligin onemi yok dimi?

Yani 360mm sıvı soğutma ile 70C normal ama 80C biraz yüksek. Termal macunu doğru uyguladığınızı varsayyorum. O kadar yüksek olmaması lazım bence. 70C ideal bir sınır ve kasa içi hava sirkülasyonu da çok etki etmese de önemli. Siz BIOS'a girip kontrol ettiniz mi pompa devri %100 durumda mı ve fanlar % kaç hızda dönüyor...Kimi insanlar ses konusunda hassas oldukları için fanları kısıyorlar da ondan dedim.

Bu arada Curve Optimizer kesinlikle yapmalısınız. Gayet kolay bir işlem. 1 yıldır 7700 işlemcimi o şekilde kullanıyorum. Boşta 45C ama oyunlarda 60C'yi geçmiyor. Tamam kabul ediyorum benim işlemcim 65W ama oyunlarda 75-80W oluyor yerine göre. Sizin işlemci de rahat 120-130'u görüyordur ağır işlemlerde ama yine de yüksek birazcık.

Son düzenleme:
Pumpimi full yapayim? Termal macun ortalama macun, cok iyide degil ama kotude degil. Macundan olacagini sanmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden boyleki, sence sorun nede?
Tam modeli ne termal macunun? Ortalamadan kastınız ne

Geri