Tharmasi
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Emir Kılıçkaya
Arkadaşlar merhaba, haziran ayında Abdullah abinin incehesapla çıkardığı southpaws sistemi kullanıyorum. Son 3-4 gündür her oyunda drop yiyorum. Drop yediğim anlar için radeon yazılımından kullanımları kontrol ettiğimde ise ekran kartı kullanımının anlık olarak düştüğünü (bazen %2-3'lere kadar) görüyorum. Yayın yaparken takılmalar daha da artıyor. Bunu ilk dying light 2 yi yayında oynarken fark etmiştim. Ama işin komik kısmı şu ki yayın dışında da aynı oyunda drop yiyorum. Yani yayın açtığımda işlemciyi ortalama %25 kullanıyor ama işlemci genel olarak maksimum %70 kullanımlara çıkıyor. Yayında ise dying light 2 de %97 kullanımları gördüm oralarda drop girmesini normal buldum fakat şimdi battlefield v in ilk hikaye görevinde (norveç) daha paraşütten atlayıp yere değene kadar en az 6-7 defa ekranın takılmasına şahit oluyorum. Çok anlık oluyor. Bu kadar güçlü bir sistemde böylesine droplar girmesi normal mi? Sistem kesinlikle ısınmıyor. Hem GPU hem de CPU için maksimum sıcaklık 77-78 derece. 80'i geçtiklerini görmedim. CPU soğutma olarak Snowman T6 var.
SSD'de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü 2 SSD kullanıyorum 2 SSD'de aynı takılma sorunu var.
Ayrıca windows 10 kullanıyordum dün format atarak 11 e geçtim sorun düzelmedi.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı.
Ayriyeten VRAM saat hızı sürekli 1980-1990 mhz olarak çalışıyor.
Her ihtimale karşı SSD sağlık durumunu da atıyorum.
SSD'de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü 2 SSD kullanıyorum 2 SSD'de aynı takılma sorunu var.
Ayrıca windows 10 kullanıyordum dün format atarak 11 e geçtim sorun düzelmedi.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı.
Ayriyeten VRAM saat hızı sürekli 1980-1990 mhz olarak çalışıyor.
Her ihtimale karşı SSD sağlık durumunu da atıyorum.