Neler Yeni

Ryzen 5600 + RX 6700 XT Sistem Anlık FPS Drop

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Arkadaşlar merhaba, haziran ayında Abdullah abinin incehesapla çıkardığı southpaws sistemi kullanıyorum. Son 3-4 gündür her oyunda drop yiyorum. Drop yediğim anlar için radeon yazılımından kullanımları kontrol ettiğimde ise ekran kartı kullanımının anlık olarak düştüğünü (bazen %2-3'lere kadar) görüyorum. Yayın yaparken takılmalar daha da artıyor. Bunu ilk dying light 2 yi yayında oynarken fark etmiştim. Ama işin komik kısmı şu ki yayın dışında da aynı oyunda drop yiyorum. Yani yayın açtığımda işlemciyi ortalama %25 kullanıyor ama işlemci genel olarak maksimum %70 kullanımlara çıkıyor. Yayında ise dying light 2 de %97 kullanımları gördüm oralarda drop girmesini normal buldum fakat şimdi battlefield v in ilk hikaye görevinde (norveç) daha paraşütten atlayıp yere değene kadar en az 6-7 defa ekranın takılmasına şahit oluyorum. Çok anlık oluyor. Bu kadar güçlü bir sistemde böylesine droplar girmesi normal mi? Sistem kesinlikle ısınmıyor. Hem GPU hem de CPU için maksimum sıcaklık 77-78 derece. 80'i geçtiklerini görmedim. CPU soğutma olarak Snowman T6 var.
SSD'de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü 2 SSD kullanıyorum 2 SSD'de aynı takılma sorunu var.
Ayrıca windows 10 kullanıyordum dün format atarak 11 e geçtim sorun düzelmedi.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı.
Ayriyeten VRAM saat hızı sürekli 1980-1990 mhz olarak çalışıyor.
Her ihtimale karşı SSD sağlık durumunu da atıyorum.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    75.2 KB · Hit: 113
  • ss2.png
    ss2.png
    56 KB · Hit: 123

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
Arkadaşlar merhaba, haziran ayında Abdullah abinin incehesapla çıkardığı southpaws sistemi kullanıyorum. Son 3-4 gündür her oyunda drop yiyorum. Drop yediğim anlar için radeon yazılımından kullanımları kontrol ettiğimde ise ekran kartı kullanımının anlık olarak düştüğünü (bazen %2-3'lere kadar) görüyorum. Yayın yaparken takılmalar daha da artıyor. Bunu ilk dying light 2 yi yayında oynarken fark etmiştim. Ama işin komik kısmı şu ki yayın dışında da aynı oyunda drop yiyorum. Yani yayın açtığımda işlemciyi ortalama %25 kullanıyor ama işlemci genel olarak maksimum %70 kullanımlara çıkıyor. Yayında ise dying light 2 de %97 kullanımları gördüm oralarda drop girmesini normal buldum fakat şimdi battlefield v in ilk hikaye görevinde (norveç) daha paraşütten atlayıp yere değene kadar en az 6-7 defa ekranın takılmasına şahit oluyorum. Çok anlık oluyor. Bu kadar güçlü bir sistemde böylesine droplar girmesi normal mi? Sistem kesinlikle ısınmıyor. Hem GPU hem de CPU için maksimum sıcaklık 77-78 derece. 80'i geçtiklerini görmedim. CPU soğutma olarak Snowman T6 var.
SSD'de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü 2 SSD kullanıyorum 2 SSD'de aynı takılma sorunu var.
Ayrıca windows 10 kullanıyordum dün format atarak 11 e geçtim sorun düzelmedi.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim değişen bir şey olmadı.
Ayriyeten VRAM saat hızı sürekli 1980-1990 mhz olarak çalışıyor.
Her ihtimale karşı SSD sağlık durumunu da atıyorum.
Hangi driveri kullaniyosun? Bu droplar bir şeyi guncellediginde falan mı başladı? Bende de aynı sistem var bir sorun yok

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,255
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Alt çekirdekler tıkanıyor olabilir, alt çekirdekleri de izledin mi öncelikle buna bi bakalım eğer sorun işlemcinin yetersizliği değilse başka şeylere bakarız. Sen öncelikle Afterburnet indirip yayına gir ve alt çekirdekleri gözlemle, bir kaç da ss atarsan iyi olur; bizde görmüş oluruz.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,770
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
MSI Afterburner programı üzerinde Genel Ayarlar bölümünde altlarda Enable unified GPU usage monitoring var. Oradaki kutucuğu işaretle ve Uygula, Tamam bas. Programı yeniden başlat. Sonra oyuna girip ekran kartı kullanım yüzdesini tekrar kontrol et.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi driveri kullaniyosun? Bu droplar bir şeyi guncellediginde falan mı başladı? Bende de aynı sistem var bir sorun yok
Son çıkan driverı kullanıyorum. 22.8.2 sürücüsü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alt çekirdekler tıkanıyor olabilir, alt çekirdekleri de izledin mi öncelikle buna bi bakalım eğer sorun işlemcinin yetersizliği değilse başka şeylere bakarız. Sen öncelikle Afterburnet indirip yayına gir ve alt çekirdekleri gözlemle, bir kaç da ss atarsan iyi olur; bizde görmüş oluruz.
Hocam az önce çektim bunları oyun içindeyken böyle bir durum oluyor

Ekler

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    94.8 KB · Hit: 241

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,255
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Son çıkan driverı kullanıyorum. 22.8.2 sürücüsü.

Hocam az önce çektim bunları oyun içindeyken böyle bir durum oluyor
Amd'nin yazılımını kullanmadığım için grafiği okuyamıyorum, afterburner ile anlayabilirim.

Kırmızı bölüm e.kartı sarı bölüm işlemci olsa bile alt çekirdekler gözükmüyor bu şekilde anlaşılamaz zaten.

Tharmasi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Kılıçkaya
Amd'nin yazılımını kullanmadığım için grafiği okuyamıyorum, afterburner ile anlayabilirim.

Kırmızı bölüm e.kartı sarı bölüm işlemci olsa bile alt çekirdekler gözükmüyor bu şekilde anlaşılamaz zaten.
afterburner ile nasıl bi görüntü sağlayabilirim sizin için? Çok bilgim yok afterburner konusunda

EXec

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Hasan basri karkan

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865