Çözüldü✓ Ryzen 7 7800x3D + Aida64 Cpu test

Merdo.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,139
Arkadaşlar merhaba ryzen 7 7800x3D ile Aida64 CPU testi yaptım sıcaklığı 65 ile 67 dereceyi hiç geçmedi. Sıvı soğutucum DeepCool LS520 SE iyi değerler mi ?

Gerçek sıcaklığı öğrenmek için last of us girmeni tavsiye ederim cpu kullanımı %100 vuruyor :) Optimize değil hala

Gerçek sıcaklığı öğrenmek için last of us girmeni tavsiye ederim cpu kullanımı %100 vuruyor :) Optimize değil hala
Hahaha doğrudur hocam o oyunu oynasam PC galiba restart atar :D
Sıcaklık değerim iyi dimi ?

Hahaha doğrudur hocam o oyunu oynasam PC galiba restart atar :D
Sıcaklık değerim iyi dimi ?
Yok gayet güzel bende 240mm soğutma ile kullanıyorum 75 dereceyi geçmedi o oyunda bile. İşlemci gayet soğuk çalışıyor performansına göre.

Yok gayet güzel bende 240mm soğutma ile kullanıyorum 75 dereceyi geçmedi o oyunda bile. İşlemci gayet soğuk çalışıyor performansına göre.
Valla kule tipinden sıvı soğutucuya geçtim hocam 1 hafta önce iyi ki geçmişim yoksa 7800x3D işlemcisi soğumazdı.:D

Bende de aynı işlemci var, 360mm soğutucu ile tam yük altında CPU sıcaklığı max 56C-57C, CPU Diyot ve Package sıcaklığı max 68C görüyor bu esnada işlemci frekansı 4.30Ghz ile 4,45Ghc arasında geziyor.
Last of Us da değerler yükseliyor tabi, enteresan bir oyun, ama o sırada ekran kartı da çalıştığı için ısısı CPU yu etkiliyor diye düşünüyorum.

Bende de aynı işlemci var, 360mm soğutucu ile tam yük altında CPU sıcaklığı max 56C-57C, CPU Diyot ve Package sıcaklığı max 68C görüyor bu esnada işlemci frekansı 4.30Ghz ile 4,45Ghc arasında geziyor.
Last of Us da değerler yükseliyor tabi, enteresan bir oyun, ama o sırada ekran kartı da çalıştığı için ısısı CPU yu etkiliyor diye düşünüyorum.
O oyuna giriş esnasında gpu %5 felan kullanılırken cpu %100 vuruyor o arada test ediyorum ben oyuna girince değerler düzeliyor gpu %100 cpu %30 40 felan geziniyor. Benimde aklımda sogutucu değiştirmek vardı ama sıcaklıkları görünce gerek kalmadı masraf dan kurtuldum diyebilirim.

hocam soğutucun nedir acaba

hocam soğutucun nedir acaba
Merhaba, Lian Li GA II TRINITY 360mm var bende, https://lian-li.com/product/galahad-ii-trinity/

Şimdi bir test daha yaptım ve onu da paylaşmak istiyorum. Bu arada CPU ya herhangi bir overvolt veya undervolt gibi işlem yapmadım, default ayarlarda kullanıyorum. Normalde TDP değeri 120W olan bir işlemci ama teste, yük altında, 70W-75W arası güç çekiyor gibi görünüyor. 16 Mayıs da oda sıcaklığım 22C-23C filandı şuan 31C-32C ve bu durum değerlerimi bariz derecede yükseltmiş.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-07-30 181603.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-30 181603.png
    753.8 KB · Hit: 62
Merhaba, Lian Li GA II TRINITY 360mm var bende, https://lian-li.com/product/galahad-ii-trinity/

Şimdi bir test daha yaptım ve onu da paylaşmak istiyorum. Bu arada CPU ya herhangi bir overvolt veya undervolt gibi işlem yapmadım, default ayarlarda kullanıyorum. Normalde TDP değeri 120W olan bir işlemci ama teste, yük altında, 70W-75W arası güç çekiyor gibi görünüyor. 16 Mayıs da oda sıcaklığım 22C-23C filandı şuan 31C-32C ve bu durum değerlerimi bariz derecede yükseltmiş.
Merhaba, teşekkür ederim hocam, ben de şuan senin yaptığın programı indirip yapacağım ek bir ayar yapıyor musun? program için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende de durumlar bu hocam iyi midir? çok anlamam bu işlerden.
1722355237772.png

Son düzenleme:
Güzel değerler, aynı işlemci mi? Soğutucu olarak ne var siz de?

Pompanın devri biraz yüksek gibi geldi, nedir soğutucunun marka modeli? Benim pompa 3200rpm e kadar çıkıyor ama ben sabit 2500rpm de kullanıyorum.

Test için özel bir ayar yapmıyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,832
Üyeler
187,737
Son üye