Neler Yeni

Çözüldü✓ Ryzen 7 7800x3D li valorant amaçlı topladığım bu pc yi yorumlar mısınız?

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
7800x3d 7900x den daha iyi performans veriyor. Bilip bilmeden konuşmayın.
şey ekran kartı olan 7900xt zaten t var orada
Mesaj otomatik birleştirildi:

4070ti superden daha iyi diye onu attım zaten

@

xenoNnn dme bakarmısın hocam attım orada 66k sistem​

Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Hasan hğseyşn
şey ekran kartı olan 7900xt zaten t var orada

4070ti superden daha iyi diye onu attım zaten
Pardon. Oda bi seçenek ama ben Nvidia taraftarıyım, alacak arkadaş bi karar versin.

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Pardon. Oda bi seçenek ama ben Nvidia taraftarıyım, alacak arkadaş bi karar versin.
valo ve cs2 de fark atıyor rtx oyun oynamayacaksa 4070ti s in mantığı yok bütçe içinde galax istemiyor zaten

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
hocam ekipman monitör hariç parçalar 67k civarına tekabül ediyor.4070 super bu işlemcinin hakkı biliyorum ama benim için a dan z ye gereksiz masraf olur.Testlerde de 3060 bana yeterli geldi.Ama ileride sistemi revize edersem (ki illaki ederim) ekran kartını yükseltebilirim.

ilk pc'm olacağı için 240 hz giriş aşamasında bana yeterli gelecektir birkaç ay sonra zaten mutlaka 360hz e geçeceğim.

Haklısın hocam.Bir şey soracağım millet hep bu işlemciye en az 4070super yakışır falan diyor da ben darboğaz testine soktuğumda işlemci yetersiz geliyor 4070supere.Nasıl iş bu??

o işlemciye a serisi anakart ne bileyim bence b650 ye yükseltilebilir
hocam bende şaşırdım.Valo oynamak için alıyorum demişsiniz 4070Ti Süperli sistemler atılmış.Sanırsam 68k bütçe diyince sonuna kadar kullanmaya çalışmışlar.Benim düşüncem valo gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız(işlemci kullanan)attığınız sistemde sorun olmaz en azından paranın bir kısımı ile 360hz monitör alırsınız

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
hocam bende şaşırdım.Valo oynamak için alıyorum demişsiniz 4070Ti Süperli sistemler atılmış.Sanırsam 68k bütçe diyince sonuna kadar kullanmaya çalışmışlar.Benim düşüncem valo gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsanız(işlemci kullanan)attığınız sistemde sorun olmaz en azından paranın bir kısımı ile 360hz monitör alırsınız
240 lık alacağı monitrden ucuz 280hz var https://www.pttavm.com/asus-tuf-gam...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.64.3

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
hocam attım sistemini dm den kontrol edin

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Salih
Dediğim gibi valorant amaçlı topluyorum sistemi,bu yüzden ekran kartı 3060.Bana fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.Sistemi nasıl buldunuz son rötuşları sizin yorumlarınızla yapmak istiyorum.Ayrıca DeepCool LS520S Zero Dark 240mm,Ryzen 7 7800x3d yi sıkıntısız soğutur benim için sorun çıkarmaz değil mi?Çünkü ısınma ve performans düşüklüğü problemi hiç hiç istemeyeceğim bir şey.
İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz AM5 96 MB Cache 120W

ANAKART:
MSI B650 Gaming Plus WIFI AMD B650 7200 MHz (OC)
DDR5 Soket AM5 ATX

EKRAN KARTI:
Asus NVIDIA GeForce RTX 3060 V2 OC DUAL-RTX3060-
O12G-V2 12 GB GDDR6 192 Bit

RAM:
Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz Fury Beast
Black Ram Bellek (KF552C40BBK2/32)

KASA:
Cooler Master MasterBox TD500 V2 Siyah ARGB USB
3.2 Tempered Glass ATX Mid Tower

İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
DeepCool LS520S Zero Dark 240 mm

SSD:
Kioxia Exceria Pro LSE10Z001TG8 1 TB 7300/6400
MB/S M.2

PSU:
High Power Performance GD 800W 80+ Gold
(HP1-J800GD-F12S)
Monitör:

BenQ Zowie XL2546K 24.5" 0,5ms 240Hz (3xHDMI DP)TN FreeSync Premium DyAc+ S-Switch​

Bu sistemi nasıl 67k ya topladın hepsini aynı siteden mi alıyorsun monitör dahil sandım en başta ama monitörde dahil değilmiş ve o kadar performans istiyorsan bu ram mantıksız değil mi 5200mhz ddr5 için giriş seviye bir hız sayılır en az 6000 mhz bakman lazım
Birde ekran kartında neden bu kadar ısrarcısın valorant a hiç mi etkisi yok sanıyorsun, valorantda işlemci fps i %60-%70 etkiliyorsa ekran kartı da %40-%30 etkiliyor tercihlerini gözden geçir insanların önerilerine kulak as.
1717323530733.png

Bu da 4080 tier list galax a laf atmışsın ya ondan ekleme gereği duydum markaya değil modele bak galax ın SG serisi top tier seviyesinde kartlardan soğutma bloğunun kalınlığına bile baksan bunu öngörebilirsin.

xenoNnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ege Karayiğit
Hocam karar verdiniz mi?

7800x3d şuan en güçlü oyun işlemcisi. bu bütçede daha düşük bir işlemci de almayın.

55 bin tutuyor burası. RAM lerden iki tane alın.

Bu sistemi nasıl 67k ya topladın hepsini aynı siteden mi alıyorsun monitör dahil sandım en başta ama monitörde dahil değilmiş ve o kadar performans istiyorsan bu ram mantıksız değil mi 5200mhz ddr5 için giriş seviye bir hız sayılır en az 6000 mhz bakman lazım
Birde ekran kartında neden bu kadar ısrarcısın valorant a hiç mi etkisi yok sanıyorsun, valorantda işlemci fps i %60-%70 etkiliyorsa ekran kartı da %40-%30 etkiliyor tercihlerini gözden geçir insanların önerilerine kulak as.
Alıntıyı görüntüle
Bu da 4080 tier list galax a laf atmışsın ya ondan ekleme gereği duydum markaya değil modele bak galax ın SG serisi top tier seviyesinde kartlardan soğutma bloğunun kalınlığına bile baksan bunu öngörebilirsin.
🙏 Teşekkürler

Son düzenleme:

xenoNnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ege Karayiğit
Alıntıyı görüntüle
Buraya dikkat çekerim : hocam evet ekran karti da FPS etkileyen bir faktör biliyorum farkindayim ancak bakın birçok test videosu izledim(isteyen YouTube da bulabilir) 3060 in fps performansı hepsinde 4070supere ya yakın ya da 4070 superden daha yuksek çıktı.Benim 3060 tercihimdeki sebep şu;

Benim topladigim sistemdeki yan bilesenlerin hepsi alanında en kaliteli markalar ve iyi seriler.Ve bana bu sistemde 3060 fazlasıyla yetecek.Ayrica ilerde istersem de hiç yan bilesenleri yükseltmek zorunda kalmadan sadece ekran kartını upgrade edebilicem.

Ama bana mesaj atan insanların çok büyük bir bölümü amacimi vs. gozardi edip "aa çocuğa bak 4070 li 4070superli sistemi aynı fiyata almıyor kazık yicek" tavrıyla yaklaşti.Bu insanları dinleyip 4070superli aynı fiyata sistemi toplasaydim mecburen yan bilesenleri (marka olarakta)düşürmek zorunda kalacaktım.Ve ileride upgrade ederken hepsini edecektim.(bu durum benle alakalı)Hepinize teşekkür ederim mesajlarınız tavsiyeleriniz için ben kendi kararımı verdim.

Burada sırf topladigim sistemin perf. testlerinden vs. fazlasıyla memnun olduğumdan dolayı 4000 serisi ekran kartı tercih etmediğim için yazacak olan 4k ekran kartı fetişistlerine selam söylüyorum.SERİ FETİŞİZMİNİ BIRAKIN.Hepinize yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim belki "bunu yapacaksan niye konu açtın kardeş" diyenler olacaktır hakkınızı helal edin.

Top Bottom