Çözüldü✓ Ryzen 7 9800x3d 90 derece normalmidir

Merhabalar,
KASAM HAF 700 EVO, 6 adet 120mm-2 adet 140mm LİANLİ FAN --- 2 EKSTRA OLARAK KASANIN KENDİSİNDEN 2 adet 200mm fan MEVCUT
sıvı soğutucu 420mm Corsair iCUE H170i Elite LCD
işlemci ryzen 7 9800x3d
ŞEHİR İZMİR
boşta 55-65 derece arası
cs2 oynarken 1920x1440p yüksek ayarlarda 80-92 derece arası oynama oluyor sizce bu dereceler normal mi?
hocam havalndırma sıkıntılı yükse fan sayısı demek soguması anlamına gelmez ayınısını bende yasadım. 360lık nzxt sogutma aldım 65 i geçmiyor
kasan cok iyi btw güncel islemcim 9950x3d

şuan için CPB adında bir ayar var onu kapattım oyunlarda sabit 60 derece riske girmemek adına bu şekilde devam ediyorum büyük ihtimalle sıvı soğutucudan kaynaklı bir problem var bakalım
hocam havalndırma sıkıntılı yükse fan sayısı demek soguması anlamına gelmez ayınısını bende yasadım. 360lık nzxt sogutma aldım 65 i geçmiyor
kasan cok iyi btw güncel islemcim 9950x3d
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan için CPB adında bir ayar var onu kapattım oyunlarda sabit 60 derece riske girmemek adına bu şekilde devam ediyorum büyük ihtimalle sıvı soğutucudan kaynaklı bir problem var bakalım
kral 5225 de çalışıyor bende yükte o kdr çıkmıyor

stok fan ile o dereceleri görmeniz lazım fakat sıvı soğutmada en fazla 60 dereceleri görmesi gerekiyor. Sıvı soğutucu iyi montaj edilmiş mi acaba ? ve piyasadaki çimento macunları işlemciye sürmeyin hocam kaliteli marka kullanın

Ben anlamadım adam hep üst segment parçalar kullanmış kasa hava akışı iyi çok güçlü bir işlemci kullanıyor ve iyi bir sıvı soğutması var ve neden under voltage kullanmak zorunda ? hadi stok fan olsa neyse derim voltajı düşürürsün işlemcinin fakat bana mantıksız geldi başka bir sorun var

Sıvı soğutmanın işlemciye temas eden yerini kontrol edin jelatini çıkarmayı unutmuş olabilirsiniz. sıvı soğutmayı işlemciye montajlamadan çalıştırın dokunun gerçekten soğutuyor mu? anakarttan da sorun olabilir bios güncellemeyi deneyin. ve bunların hepsinden sonra bir şey değişmezse ürünleri aldığınız yeri aramanızı öneririm.

süreçten haberdar edersin kardesim iyi forumlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: mumi
Merhabalar,
KASAM HAF 700 EVO, 6 adet 120mm-2 adet 140mm LİANLİ FAN --- 2 EKSTRA OLARAK KASANIN KENDİSİNDEN 2 adet 200mm fan MEVCUT
işlemci ryzen 7 9800x3d
ŞEHİR İZMİR
boşta 55-65 derece arası
cs2 oynarken 1920x1440p yüksek ayarlarda 80-92 derece arası oynama oluyor sizce bu dereceler normal mi?
Radyatör konumu ne kanka senin ekran kartın bile yanıyordur

Sorunun radyatör konumundan bile olma ihtimali var radyatörün üst kısımda olması lazım hem içeriye sıcak hava üflüyorsunuz içeride ısınıyor

Merhabalar,
işlemci ryzen 7 9800x3d
ŞEHİR İZMİR
boşta 55-65 derece arası
sıvı soğutmanım jelatinini çıkardınmı

GÜNCELLEME :::: ARKADAŞLAR SORUN TAMAMEN SIVI SOĞUTUCUNUN YAZILIMI İLE ALAKALIYMIŞ AYLAR SONRA ÇÖZMÜŞ OLDUM CORSAİR icue sağolsun bir güncelleme attı 60 derece sabitlendi ardından bir güncelleme daha geldi 90-95 100 derecelere çıktı son olarak yeni bir güncelleme ile 60 dereceye sabitledi uzun zamandır bu şekilde devam ediyor güncelleme yaptı yazılımsal olarak problem varmış anladıgım kadarıyla güncelleme ile düzelmiş oldu

GÜNCELLEME :::: ARKADAŞLAR SORUN TAMAMEN SIVI SOĞUTUCUNUN YAZILIMI İLE ALAKALIYMIŞ AYLAR SONRA ÇÖZMÜŞ OLDUM CORSAİR icue sağolsun bir güncelleme attı 60 derece sabitlendi ardından bir güncelleme daha geldi 90-95 100 derecelere çıktı son olarak yeni bir güncelleme ile 60 dereceye sabitledi uzun zamandır bu şekilde devam ediyor güncelleme yaptı yazılımsal olarak problem varmış anladıgım kadarıyla güncelleme ile düzelmiş oldu
bende dedim termal macun yerine sıvı yag falan mı sürdü

Geri