Neler Yeni

ryzen 9 5900x için X570 anakart tavsiyesi?

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Dostum merhaba konudan bağımsız ama ben de şu anda yapay zeka üzerine araştırmalarımı ve basit düzeyde de olsa eğitimimi sürdürüyorum.
Sağlıkta yapay zeka alanı için görüntü işleme üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum ( makine öğrenmesi üzerine bir kurs almaktayım şu an sonra derin öğrenme ve görüntü işleme kısmıyla ilgilenme fikrim var.)
Benim sadece ufak sorularım olursa arada sorabilir miyim müsait oldukça cevaplaman mümkün müdür acaba?
Eğer vaktiniz yoksa elbette bana olumlu dönmek zorunda değilsiniz ama bir sağlıkta yapay zeka kulübünün de içinde bulunduğumdan, yapay zeka ile ilgilenen birilerine sadece önemli gördüğüm noktalarda danışmak çok iyi olurdu.
Şimdiden çok teşekkür ederim eğer rahatsız ettiysem kusura bakma lütfen 🙏
Bende yapay zekaya yeterince hakim değilim aynı senin gibi eğitimlerle ilerletmeye, bu alanda başlangıç seviyesi iş arayarak ilerlemeye çalışıyorum. ne kadar faydam olur bilemiyorum. :confused:
Mesaj otomatik birleştirildi:

PSU olarak ROG Thor alabilirseniz alın.

Anakart olarak Crosshair VIII Hero veya Dark Hero modeline bakabilirsiniz.

Kasa olarak ise Asus Rog Helios olabilir.

Ya da stok bekleyip Corsair 5000X alabilirsiniz. Kasalar büyük olduğundan ileride sıvı soğutma alırsanız HDD kızakları sıvı soğutmanızı engellemez.
Elimde msi gungnir 100 kasa var bu da yeterli değil midir sıvı soğutma için

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
asus rog thor 1200w 80+ platinum psu olarak öneririm bütçeniz el veriyor ise

Eğer bütçe yine el veriyor ise sonradan costum sıvı soğutma yapabileceğiniz üst seviye oc destekliyen ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA öneririm

Elimde msi gungnir 100 kasa var bu da yeterli değil midir sıvı soğutma için
O kasa biraz küçük zaten custom yapan görmedim corsair 5000d airflow öneririm custom için uygun bir kasa gayet geniş

Rog set yapmak ister iseniz rog helios alabilirsiniz ama bence corsair daha iyi olucaktır

Eğer düzgün fiyatlara 3090 veya 3080 bekletmeden alın derim

Son düzenleme:

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
asus rog thor 1200w 80+ platinum psu olarak öneririm bütçeniz el veriyor ise

Eğer bütçe yine el veriyor ise sonradan costum sıvı soğutma yapabileceğiniz üst seviye oc destekliyen ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA öneririm

O kasa biraz küçük zaten custom yapan görmedim corsair 5000d airflow öneririm custom için uygun bir kasa gayet geniş

Rog set yapmak ister iseniz rog helios alabilirsiniz ama bence corsair daha iyi olucaktır

Eğer düzgün fiyatlara 3090 veya 3080 bekletmeden alın derim
Evet haberim var ama zaten sistemi 2. Çeyrekte yada 3. Çeyreğin başlarında ancak toplayabileceğim İncehesap gibi sitelerin indirimlerinde denk gelirsem iyi bir indirime o zaman bazı parçaları erkenden temin edebilirim

bahsettiğim kasanın desenlisi için böyle bir sıvı soğutma buldum gtx 1080 var ama soğutma blokları arasında birkaç milim oynuyor
Ayrıca gungnir 110 serisi de var onlarla karıştırıyor olabilir misiniz çünkü onlar kesinlikle dar 200 500 500 boyutu var elimdeki kasanın çünkü 😅

Son düzenleme:

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Evet haberim var ama zaten sistemi 2. Çeyrekte yada 3. Çeyreğin başlarında ancak toplayabileceğim İncehesap gibi sitelerin indirimlerinde denk gelirsem iyi bir indirime o zaman bazı parçaları erkenden temin edebilirim

bahsettiğim kasanın desenlisi için böyle bir sıvı soğutma buldum gtx 1080 var ama soğutma blokları arasında birkaç milim oynuyor
Ayrıca gungnir 110 serisi de var onlarla karıştırıyor olabilir misiniz çünkü onlar kesinlikle dar 200 500 500 boyutu var elimdeki kasanın çünkü 😅
pardon ben desensiz modellerine baktım bu videoyu gördüm ama tıklamadım internetten da baktım hiç görememiştim msi mpg sekıra modellerine yapıldığını biiyordum ama bu kasayı daha önce kimsenin yaptığını görmemiştim daha önceden de bu kasaya yapılabilir konuyla alakasız olucak ama esnek boruyla mı katı boru ile mi özel sıvı soğutma yapıcaksınız

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
pardon ben desensiz modellerine baktım bu videoyu gördüm ama tıklamadım internetten da baktım hiç görememiştim msi mpg sekıra modellerine yapıldığını biiyordum ama bu kasayı daha önce kimsenin yaptığını görmemiştim daha önceden de bu kasaya yapılabilir konuyla alakasız olucak ama esnek boruyla mı katı boru ile mi özel sıvı soğutma yapıcaksınız

estağfurullah bende pek bulamadım video ama boyutlarını iyice ölçüp biçip emin oldum :) katı boru kullanmayı planlıyorum daha hoş bir görüntüleri var.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
estağfurullah bende pek bulamadım video ama boyutlarını iyice ölçüp biçip emin oldum :) katı boru kullanmayı planlıyorum daha hoş bir görüntüleri var.
Katı boruyu yapabileceğinizi sanmıyorum yaptırmanız gerekir ama esnek boru ile yapabileceğini düşünüyorum ama katı daha güzel gözüküyor doğru

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
Ventus, Gaming X Trio modellerinden uzak durmanı tavsiye ederim.
Alınabilir seviyede olan en iyi GPU şu an ROG Strix.
Bulabilirseniz Hall of Fame var fakat bulunabileceğini pek sanmıyorum.

Anakart için Dark Hero modeline bakabilirsin.
Asus ekosistem kurmak için ROG Thor'a bakabilirsin.
youtubede bir video gördüm.
adam 2. rog stix 3090 ını almış ve 2. defa coil whine olmuş.
bence rog strix yerine başka tercihlere de kayılabilir.
galax hof mesela. suprim x de olabilir.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,290
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Katı boruyu yapabileceğinizi sanmıyorum yaptırmanız gerekir ama esnek boru ile yapabileceğini düşünüyorum ama katı daha güzel gözüküyor doğru
boruyu yumuşatmak sorun olacaktır onun dışında uzunluk tasarım konusunda halledebilirim sızma olup olmadığı için leak tester ile test ederim

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
boruyu yumuşatmak sorun olacaktır onun dışında uzunluk tasarım konusunda halledebilirim sızma olup olmadığı için leak tester ile test ederim
Kendinize güveniyorsanız yapın ama koyucağınız sıvı iletken unutmayın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,290
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Custom dizecekseniz View51 TG veya Helios alın. Ayrıca custom dizmenizi önermem. Temizlemesi aşırı zor. 360MM En iyi soğutmalardan birini al geç bence.

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Kasa seçilmedi ise View 51 TG seçilebilir.
THERMALTAKE View 51 ARGB kasa - inventus

Helios' da alabilirsiniz.

Anakart olarak Crosshair VIII Hero öneririm. Dark heroya 1000 TL vermeye değmez sanırsam.
Asus ROG Crosshair VIII Hero AMD X570 Soket AM4 DDR4 4800(OC)MHz ATX Gaming Anakart - incehesap.com

Ekran kartı alırken ROG Strix/FTW3 Ultra/Nitro+ gibi serilerden alın.

Nitro+ AMD, Evga ve ROG Nvidia için.
Elimde msı gungnir 100 kasa var
Ekran kartı için uyumlu ekrtan kartı bloğu olması gerek önerdiğiniz nvidia ekran kartlarını inceleceğim

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,290
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Elimde msı gungnir 100 kasa var
Ekran kartı için uyumlu ekrtan kartı bloğu olması gerek önerdiğiniz nvidia ekran kartlarını inceleceğim
Custom dizmenizi şiddetle önermiyorum başlamadıysanız henüz.

Top Bottom