Sosyalist Çapulcu
80+ Silver
çokzel inceleme
Dishonered yapildi mi yapilmadiysa ben de onu yapayım 1 ve 2 olarakSelamlar dostlar, bugün sizlere @Dontaçhi adlı arkadaşımızın bana steam indirimlerinde önerdiği S.T.A.L.K.E.R.:Shadow of Chernobyl adlı oyunu inceleyeceğim, size tanıtacağım.
Öncelikle Shadow of Chernobyl'i tanıyalım.S.T.A.L.K.E.R. serisinin ilk oyunu olan Shadow of Chernobyl, Çernobilde ki nükleer reaktörün patlamasından sonra hayatta kalanların geçtiği bir oyun.
Reaktörün içinden çıkan radyasyon, çeşitli bölgelere yayılıyor, ve oyunda ilk başladığımız yerde ki tüccarın bize verdiği görevleri yapıyoruz, ve de diğer karakterlerin verdiği görevleri.
Shadow of Chernobyl'in sistem gereksinimleri ve fiyatı:
Alıntıyı görüntüle
Shadow of Chernobyl'ın fiyatı şu anda 10 TL steam'de, S.T.A.L.K.E.R. serisinin tüm oyunlarının paketinin fiyatı ise 20.06 TL.
Siz isterseniz sadece serinin ilk oyunu değil bütün seriyi alabilirsiniz bu paketle.
Alıntıyı görüntüle
Her bilgisayarda çalışabilecek düzeyde, hiçbir oyunu adam akıllı oynatamayan bir bilgisayarınız var ise bu oyun tam size göre.
Devam edelim.
Oyunun grafiklerinden bahsetmek istiyorum biraz.
Oyunun grafikleri çok iyi değil, aksine biraz kötü diyebiliriz.
Ama zaten böyle sistem dostu bir oyundan RDR2 grafikleri beklenemez.
Ben en düşük ayarda oynadım hep oyunu, siz grafikleri yğkselterek oyunun grafiklerini biraz olsun yükseltebilirsiniz.
Ya da internetten grafik modu yükleyebilirsiniz.
Ve oyunla ilgili bir kaç görüntü:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
İşte oyundan bir kaç görüntü.
Eşya konusuna gelelim, taşıma anlamında sıkıntısı var biraz.
Maksimum 50 kilo kapasite sınırı var siz bu kapasiteyi aşarsanız koşarken enerjiniz normalden daha hızlı tükenecektir.
Mermi sıkıntısı Metro 2033 Redux'ta ki gibi yok, ama bir düşman için bütün şarjörü boşaltırsanız kapasiteniz hemen dolar mermi yüzünden.
Açıkçası biraz zor bir oyun, ben en düşük zorlukta bile bir çok kez öldüm.
Şu ana kadar olumsuz düşüncelerim sizi ürkütmesin, çünkü oyun çok eğlenceli!
Özellikle savaş anları, ilk savaş görevinde Rıza baba ve ekibi ile birlikte mekan basmış, adamları indiriyoruz gibi hissettim.
Ve bir bölümde de 10 haydutu tek başıma indirdim.
Ama bir sorun daha, envanteri açınca oyun durmuyor, yani oyunda bir düşman sizi yaralarsa ve çatışmadaysanız ve tek başınıza iseniz işiniz zor.
Envanteri açayım sargı bezi veya medkit kullanayım derken düşmanınız size ateş edebiliyor, envanteri açınca oyun durmuyor yani.
Eğer ormanda bir bölgede hareket eden hava gibi bir şey görürseniz, onun içinde pek kalmayın, o şey radyasyonu ifade ediyor ve içinde çok uzun durursanız canınız gidiyor.
Ama görmez ve ormandan geçiyor iseniz fark etmenizin bir yolu var.
Bir anda ekranın beyazladığını ve " dıt dıt dıt dıııt dııııııt" gibi bir ses duyarsanız, orası radyoaktif bir bölgedir.
Sonuç:
Oyunu beğendim, zor olması da oyuna güzellik katıyor.Bir kaç grafik modu veya ultrada oynayıp yavan grafikleri birazda olsun iyileştirebilme imkanınız var.
İndirimin bitmesine 2 saat var, gözünüz kapalı alın derim size açıkçası.
Kötü bir bilgisayarınız var ise low veya medium da öyle böyle bir şekilde oynayabileceğiniz bir oyun.
Son:
İncelemem burada bitmiştir, okuyan herkese teşekkürler, hoşça kalın.
@Dontaçhi adlı arkadaşıma da teşekkür ederim beni böyle iyi bir oyunla tanıştırdığı için.
İlk incelememdi, biraz acemi işi oldu, ileride daha iyi incelemeler yapacağım.