S24 FE mi S24 mü S25 FE mi?

Reaksiyon skoru
23
Merhaba arkadaşlar bu 3 cihaz arasında kaldım. Resmi satıcı hb gibi olan yerlerden almak istiyorum, pazaryerindeki telefonculara çok güvenemiyorum

Şu an için
S24 FE 29bin
S25 FE 31.500
S24 32.400

Fiyatlar arasında büyük bir fark yok. S24 daha cazip geliyor ancak 2 yıllık cihaz olması, pilin yatıyor olması biraz soru işareti oluşturuyor. S25 FE de güzel bir fiyata düştü ama S24 ile arasında 45W hızlı şarj dışında öne çıkan bir yan göremiyorum.
Kompakt cihaz olması benim için 1 tık öne çıkarır telefonu ama çok da elzem değil.
3 cihaz hem fiyatsal, hem donanımsal olarak birbirine çok yakın ve ufak tefek farklar var. Sizce hangisi tercih edilmeli ve neden?

S24 diyorum ben çünkü piksel yoğunluğu daha fazla ve 2600 cd/m² Nit Parlaklığı var ekrana önem veriyorsanız S24 alabilirsiniz.

ben s24 derim.2 yıllık olması aklınız karıştırmasın daha 2031 e kadar güncelleme alıcak zaten o zamana kadar tekrar telefon değiştirirsiniz diye düşünüyorum

s25 fe bence s24 tugla gibi gelmisti bana s25fe daha kibar ama agir buyuk telefon seviyosan alabilirsin s24feyi

ben s24 derim.2 yıllık olması aklınız karıştırmasın daha 2031 e kadar güncelleme alıcak zaten o zamana kadar tekrar telefon değiştirirsiniz diye düşünüyorum
O zamana kadar ne olur bilemiyorum ancak uzun ömürlü olmasını isterim cihazımın. Zaten yoğun güç tüketen oyun oynamıyorum. Kullanımim basit oyunlar + sosyal medya + WhatsApp + kamera kullanımından ibaret.
S24 için şöyle küçük bir detay mevcut. 1 yıldır kutuda bekleyen cihaz gelecek, pil biraz yaşlanmış olacak. Sıfır cihazda da bunu yaşamak hoş bir durum değil açıkçası.
Onun dışında neredeyse 3 cihaz da aynı. Sadece S24 daha premium, malzeme kalitesi, tutuşu vs daha iyi hissettiriyor. Zaten kılıfla kullanırken buna gerek var mı emin değilim. Ama bir noktada telefon düştüğü zaman daha sağlam olacaksa, ekran kırılmaya daha dirençli olacaksa kesınlıkle S24 En mantıklısı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

s25 fe bence s24 tugla gibi gelmisti bana s25fe daha kibar ama agir buyuk telefon seviyosan alabilirsin s24feyi
S24 Bence çok daha kibar. Ekran boyutu olarak bakınca bana da tam tersi geldi. Ağır, büyük telefon yerine küçük cihaz daha iyi olur diye düşünüyorum. Şu an 6.5" Telefon kullanıyorum, tek elle kullanım zor. Daha büyüğü kocaman olur, kullanımı zor olur diye düşünüyorum. Ama bir yandan da video izlerken küçük ekran çok mu kanser eder diye de aklımdan geçmiyor.

S24 diyorum ben çünkü piksel yoğunluğu daha fazla ve 2600 cd/m² Nit Parlaklığı var ekrana önem veriyorsanız S24 alabilirsiniz.
Telefon beklentim çok yüksek değil. Kamera iyi olsun, ekrani güneş altında iyi göstersin, yazılım vs konusunda üzmesin. Uzun ömürlü olsun... Normalde s24'e karar vermiştim ama s25fe fiyatları düşünce tekrar kafam karıştı.

O zamana kadar ne olur bilemiyorum ancak uzun ömürlü olmasını isterim cihazımın. Zaten yoğun güç tüketen oyun oynamıyorum. Kullanımim basit oyunlar + sosyal medya + WhatsApp + kamera kullanımından ibaret.
S24 için şöyle küçük bir detay mevcut. 1 yıldır kutuda bekleyen cihaz gelecek, pil biraz yaşlanmış olacak. Sıfır cihazda da bunu yaşamak hoş bir durum değil açıkçası.
Onun dışında neredeyse 3 cihaz da aynı. Sadece S24 daha premium, malzeme kalitesi, tutuşu vs daha iyi hissettiriyor. Zaten kılıfla kullanırken buna gerek var mı emin değilim. Ama bir noktada telefon düştüğü zaman daha sağlam olacaksa, ekran kırılmaya daha dirençli olacaksa kesınlıkle S24 En mantıklısı

S24 Bence çok daha kibar. Ekran boyutu olarak bakınca bana da tam tersi geldi. Ağır, büyük telefon yerine küçük cihaz daha iyi olur diye düşünüyorum. Şu an 6.5" Telefon kullanıyorum, tek elle kullanım zor. Daha büyüğü kocaman olur, kullanımı zor olur diye düşünüyorum. Ama bir yandan da video izlerken küçük ekran çok mu kanser eder diye de aklımdan geçmiyor.

Telefon beklentim çok yüksek değil. Kamera iyi olsun, ekrani güneş altında iyi göstersin, yazılım vs konusunda üzmesin. Uzun ömürlü olsun... Normalde s24'e karar vermiştim ama s25fe fiyatları düşünce tekrar kafam karıştı.
Bence bu çok takılcak bir durum değil. Cihaz zaten küçük oyunlarda sıkıntı çekmez rahat götürür birkaç yıl

S25 FE 31.500
çok yaşlı cihaz alma. çabuk yıpranıyor.
Arada bir buçuk yıl var. Bir de yaşlı cihaz nasıl çabuk yıpranıyor? Bir buçuk yıldır kullanılan cihazla 0 cihazin performansı aynı olmayabilir bu normal. Ama içindeki işlemci ram aynı ikisinde de

Mobil cihaz 7 gün 24 saat açık. Pili zaten kullanılıyor ve ömrü azalıyor. Devreler, anakart vs oldukça hassas bileşenler içerir. Sayısız bağlantı vardır anakartta ve sürekli çalışır vaziyette beklemektedirler. Kronik rahatsızlıklar bir yana, elektron kaybından oluşan yorulmalar bir yana, sıfır cihaz bile bir süre kullanıldıktan sonra bazı belirtiler verebilir. Fabrikasyon rahatsızlıkları da unutmamak gerekir. Düşmeler ve çarpmalar, sıvı temasları, hor kullanmalar,...
1 sene mobil bir cihaz için uzun bir süredir. Pratikte 3 seneyi arızasız geçiren telefon nadirdir. Bakış açınız size özeldir.

Geri