15 tatil başladı ve benim bir sürü konu eksiğim var zaten son hafta okula gitmedim evde lol oynadım geçen hafta lol ü sildim zaten tatil başladığından beri erken kalkıp ders çalışmak istiyorum ama 11 den önce kalkamıyorum kahvaltı falan saat 13.00 oluyor sonra saate bakıyorum çok geç olmuş içimde büyük bir isteksizlik başlıyor dedim tamam bu pazartesi başlayacağım pazartesi oldu yine aynı senaryo sabah geç kalkıyorum kahvaltı falan öğleni buluyor dün toplam 1 saat ya çalıştım ya çalışmadım daha tatilin başındayız ve buna bir çare bulmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum bu tatilin böyle geçmesini istemiyorum geceleri twitch izliyorum ( elwind , pankyy , kendine müzisyen , elraenn ... ) ve geç uyuyorum genelde gece 2 gibi sabah 8 e alarm kuruyorum gözümü açamıyorum hemen alarmı kapatıp yatıyorum eskiden 6 da kalkar ders çalışırdım ama şimdi yok eskisi gibi değilim artık ve mesela video izliyep ders çalışmak istemiyorum hemen soru çözmek istiyorum ama çözemiyorum kısaca bir haftam böyle karamsat şekilde geçti kalan iki haftm böyle geçerse ikinci dönem çok sıkıntı çekerim.
1-sabah erken kalkmak için nasıl bir yöntem izlemeliyim ?
2-gece geç uyumamak için twitch i silmeli miyim ?
3-sabah erken kalkıp biraz ders çalıştıktan sonra kütüphaneye gidip akşama kadar orda kalmalı mıyım sizce ?
4-hiç motive değilim sürekli karamsarım bazen kalbim sıkışıyor daralıyorum ve hiç olumlu şey düşünemiyorum kendimi nasıl motive etmeliyim ?
önerileriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkürler