Anladım.
Bende bir satıcıyla anlaştım saat alacağım. Uygulama üzerinden alınca komisyon vs. kestiği için satıcıya normal kargoya vermesini istedim o da kabul etti. Satıcı kargo şubesine gidince beni görüntülü arayacak saati şubeye teslim ettiğini gördüğüm zaman bende parayı atacağım böyle bir anlaşma yaptık. Keşke parayı erkenden göndermeseydiniz.
Anladım.
Bende bir satıcıyla anlaştım saat alacağım. Uygulama üzerinden alınca komisyon vs. kestiği için satıcıya normal kargoya vermesini istedim o da kabul etti. Satıcı kargo şubesine gidince beni görüntülü arayacak saati şubeye teslim ettiğini gördüğüm zaman bende parayı atacağım böyle bir anlaşma yaptık. Keşke parayı erkenden göndermeseydiniz.
Sahibinden üzerinden param güvende ile de satma sadece elden ver param güvendeyi 100TL altı ürünler için kullan. Tamamen alıcı odaklı bir sistem hiç güzel değil. Ama senin yaptığın yanlış bu devirde akrabana bile güvenmeyeceksin.
Sahibinden.com'dan XBOX Series S model bir cihaz alacaktım. Adamla konuştuk Whatsapp üzerinden. Ürünün faturası kendi adına konuştuğumuz telefonda fatura da mevcut. Ürünü Hespiburada.com üzerinden satın almış. Neyse ben de günün getirdiği yoğunluktan mıdır nedir bilmem adama ürünü gönderdim konuşma üzerine. Kargo yapacağını iletti. Zaman geçtikten sonra adamdan ses yok. Arıyorum numaramı engellemiş. Telefonda da görüşmüştük. Bankadan şüpheli işlem bildirimi oluşturdum. Bugünde nöbetçi savcıya gidip suç duyurusunda bulunacağım. Bankadan ürünü gönderirken açıklamalarına adamın ismini ve bedelin ürün için olduğunu vs. belirttim. Sizce paramı kurtarabilir miyim? Çok bir meblağ değil fakat insanın iyi niyetinin suistim
Mesaj otomatik birleştirildi:
*** suistimal edilmesi canını sıkıyor. İşi ciddiye bindirdim ve hapis cezası almasını sağlamak için gerekirse avukat bile tutacağım..
Peşini bırakmayın. Parasını geçecek olsanız bile yanına kar kalmasın o hıyarın. Böyle böyle geçimlerini sağlıyorlar.
Asla kimseye 5 kuruş para göndermeyin güvenerek. Adam TC'sini atmış olsa dahi 5 kuruş yollamayın.
Öncelikle geçmiş olsun sizin numaranızı engellemiş ama eğer hattını kapatmamış ise iyi bir avukat ın konuşması etkili olabilir ya da savcılık suç duyurusu kağıdını başka numaradan gönderebilirsin takipçisi olduğunu bilsin. Uzun süreç ama kısa yoldan çözümlere bakılabilir . Bankada tanıdğınız varsa ya da durumu anlatırsanız mağdur olduğunuz için kişiye kayıtlı hesaptan adresini verebilirler .
Anladım.
Hocam benimde böyle bir şey başıma geldi.bulundugum semte ait merkez karakoluna gittim.şikayet ettim.benden wp yazışmaları, sahibinden yazışmaları,parayı attığım dekont,sahibinden ilan numarasınin çıktılarını istediler.1 hafta ya sürdü ya sürmedi dolandırıcı buldular.