Neler Yeni

Yardım Sahibinden'de dolandırıldım.

DeoNade

80+ Bronze
üzülerek söylüyorum ki paranı geri alman çok zor, bu kişi/kişileri bulmak da öyle. çünkü kullanılan hatlar genelde afgan/suriye uyruklu kişiler adına olan (patates hat diye tabir edilen) hatlardan oluşuyor. parayı gönderdiğin banka hesabı da genelde kimliğini daha önceden kaybetmiş veya çaldırmış insanlar adına açılan hesaplardan oluyor.
Hocam ben yine de yapmam gerekeni yaptım diye düşünüyorum. Alırım ve ya alamam bu konunun sonucunu zaman gösterecektir.

louis bloom

80+ Silver
bu ülkede adalet bekleyip hapis cezasi istemeniz vb bir tık absürt olmus, gecmis olsun

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hocam bankalar genelde yardımcı oluyor bu konuda. Biz de kredi karti ile dolandırıldık zamanında ve hemen bankaya bildirim oluşturduk bazı bilgiler istediler mailden ilettik ve yaklaşık 1 aylık inceleme sonrası para kredi kartına iade olmuştu. Bankadan da konuyu takip edin

DeoNade

80+ Bronze
Hocam bankalar genelde yardımcı oluyor bu konuda. Biz de kredi karti ile dolandırıldık zamanında ve hemen bankaya bildirim oluşturduk bazı bilgiler istediler mailden ilettik ve yaklaşık 1 aylık inceleme sonrası para kredi kartına iade olmuştu. Bankadan da konuyu takip et
Bankadan yapmış olduğum eft işlemlerini şüpheli işlem olarak bildirdim ve geri ödeme talep ettim karşı bankadan. Konu ile ilgili de polis de yazışma yapıyor.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bankadan yapmış olduğum eft işlemlerini şüpheli işlem olarak bildirdim ve geri ödeme talep ettim karşı bankadan. Konu ile ilgili de polis de yazışma yapıyor.
Çözüleceğini umuyorum hocam. Açıklamayı yazdığınız için karşı taraf size ürünü gönderdiğini kanıtlayamazsa haklı çıkma ihtimaliniz yüksek

Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Oğuzhan
Sahibinden.com'dan XBOX Series S model bir cihaz alacaktım. Adamla konuştuk Whatsapp üzerinden. Ürünün faturası kendi adına konuştuğumuz telefonda fatura da mevcut. Ürünü Hespiburada.com üzerinden satın almış. Neyse ben de günün getirdiği yoğunluktan mıdır nedir bilmem adama ürünü gönderdim konuşma üzerine. Kargo yapacağını iletti. Zaman geçtikten sonra adamdan ses yok. Arıyorum numaramı engellemiş. Telefonda da görüşmüştük. Bankadan şüpheli işlem bildirimi oluşturdum. Bugünde nöbetçi savcıya gidip suç duyurusunda bulunacağım. Bankadan ürünü gönderirken açıklamalarına adamın ismini ve bedelin ürün için olduğunu vs. belirttim. Sizce paramı kurtarabilir miyim? Çok bir meblağ değil fakat insanın iyi niyetinin suistim
Mesaj otomatik birleştirildi:

*** suistimal edilmesi canını sıkıyor. İşi ciddiye bindirdim ve hapis cezası almasını sağlamak için gerekirse avukat bile tutacağım..
Hocam açıklama kısmında belirttiğin gibi yazdıysan sahibinden com yada whatsapp üzerinden yazışmalarda duruyorsa , sırtın yere gelmez. Amma velakin biraz git gel uğraştırır dava süreci. Yazık şu saçma sapan işleri anca milletimizden görüyoruz. Çok utanç verici bir olay. Allah yardımcınız olsun

DeoNade

80+ Bronze
Hocam karakolda almış olduğum bilgiye göre kullanılan hattın boş olduğunu ilettiler. Boş hat ne demek? diye sorduğumda da yani telefonda hat olmadan whatsapp kullanıyorlarmış sanırım. Banka hesapları da kiralık oluyormuş. Adam beni normal olarak telefondan aradı ve 24 saniye görüştük. Polis memuru da bunu delil olarak aldı ve konuyu açıkça güzel bir şekilde etkileyeceğini belirtti. Banka işlemlerimde açıklamalarım var ayrıca whatsapp konuşmaları mevcut. Ben paramı alamasam bile devlet bunu nasıl bulamaz diyorsunuz anlamıyorum gerçekten. O zaman devlet boşversin abi bu işi herkes birbirini dolandırsın bizde öğrenelim..

Hocam açıklama kısmında belirttiğin gibi yazdıysan sahibinden com yada whatsapp üzerinden yazışmalarda duruyorsa , sırtın yere gelmez. Amma velakin biraz git gel uğraştırır dava süreci. Yazık şu saçma sapan işleri anca milletimizden görüyoruz. Çok utanç verici bir olay. Allah yardımcınız olsun
Git gel yapacağım. Milletin emeğine göz diken adi insanların deşifre olması bir vatandaş borcudur benim için. Ben elimden geleni yapacağım üzerine düşeceğim. Gerekli kişilerde üzerine düşecektir illaki..

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
Doğru diyorsunuz ama içimdeki o nefreti bir şekilde kusmam gerekiyor :D
Abi o herif çevresine falan rezil olsun ya, az da para değilmiş yine de. Sonuna kadar zorla şartları, adalet umarım yerini bulur ve bir daha en azından güvende ile alırsınız. Onu bile tavsiye etmiyorum. Hepsiburada satıcısı veya Amazon.com.tr satıcılı ürünler dışında internetten alışveriş yapmaya korkar oldum.

DeoNade

80+ Bronze
Abi o herif çevresine falan rezil olsun ya, az da para değilmiş yine de. Sonuna kadar zorla şartları, adalet umarım yerini bulur ve bir daha en azından güvende ile alırsınız. Onu bile tavsiye etmiyorum. Hepsiburada satıcısı veya Amazon.com.tr satıcılı ürünler dışında internetten alışveriş yapmaya korkar oldum.
Hayatımda ikinci el alışverişi elden teslim olmak şartı ile devam edecek bu saatten sonra. Görmeden almamak lazımmış. Bu şekilde öğrendik. Bu da bir tecrübe oldu bize..

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Mustafa Ödemiş
Hocam alakasız ama bir örnek vereceğim.
Benden 3 yaş büyük abim para çekmek için atmye gittiginde dalgınlıgına gelip parayı almadan gitmis ve arkasındaki sıradaki kişi parayı almıs. Atmde bildiginiz üzere kocaman bir kamera olmasına rağmen 5aydır olay ile ilgili tık yok…
Dosya inceleniyor deniyor bizlere.
3k tutarında bir meblaydı. Olayların çözümlenmesi uzun sürüyor demek istedigim.Kamera olsa dahi

Livaković

80+ Silver
Eşşek gibi paranı verecek çoçuksa iki davadan bahset paniklemeye başlar ama dediğiniz kadarıyla koca adammış böyle insanlar hiç utanmazlar

DeoNade

80+ Bronze
Hocam alakasız ama bir örnek vereceğim.
Benden 3 yaş büyük abim para çekmek için atmye gittiginde dalgınlıgına gelip parayı almadan gitmis ve arkasındaki sıradaki kişi parayı almıs. Atmde bildiginiz üzere kocaman bir kamera olmasına rağmen 5aydır olay ile ilgili tık yok…
Dosya inceleniyor deniyor bizlere.
3k tutarında bir meblaydı. Olayların çözümlenmesi uzun sürüyor demek istedigim.Kamera olsa dahi
Hocam uzun sürsün zaten zaman ile ilgili bir sorunum yok. Anında yarın paramı alayım derdim de yok. Giden gitti farkındayım. Fakat tek bir isteğim bunu yapan kişi/kişiler ceza alsın.

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Sahibinden.com'dan XBOX Series S model bir cihaz alacaktım. Adamla konuştuk Whatsapp üzerinden. Ürünün faturası kendi adına konuştuğumuz telefonda fatura da mevcut. Ürünü Hespiburada.com üzerinden satın almış. Neyse ben de günün getirdiği yoğunluktan mıdır nedir bilmem adama ürünü gönderdim konuşma üzerine. Kargo yapacağını iletti. Zaman geçtikten sonra adamdan ses yok. Arıyorum numaramı engellemiş. Telefonda da görüşmüştük. Bankadan şüpheli işlem bildirimi oluşturdum. Bugünde nöbetçi savcıya gidip suç duyurusunda bulunacağım. Bankadan ürünü gönderirken açıklamalarına adamın ismini ve bedelin ürün için olduğunu vs. belirttim. Sizce paramı kurtarabilir miyim? Çok bir meblağ değil fakat insanın iyi niyetinin suistim

*** suistimal edilmesi canını sıkıyor. İşi ciddiye bindirdim ve hapis cezası almasını sağlamak için gerekirse avukat bile tutacağım..
Usta ceg veya cegid dinliyormusun

Top Bottom