Neler Yeni

saizens dolandırıcılığı (güvenmeyin)

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
@Yasin Çelik haklı çıktınız gibi duruyor.
Daha önce de dediğim gibi herkesin kendi tercihi alışveriş yapıp yapmamak. Ama sürekli Kerem'in adını vererek satış yapmaya çalışmasını hiç doğru bulmuyorum. Ben dolandırıcı olsam, ben de başta birkaç kişiye (özellikle modlara) dekontlu falan satıp güven kazanıp sonrasında elime geçeni oltalardım.😄 Zeki bir arkadaş vesselam. Umarım mağduriyetler daha fazla artmaz.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dikkat ediyorum da adam her parayı atacağını söylediğinde yetkililerden kerem aktif oluyor. Hayır bu adam olmadan ne oyunu veriyor ne parayı. Sadece insanları mağdur ediyor. Kerem de gelip sorun çözüldü dedikten sonra konuyu kapatıyor. Alıcının o kadar beklemesi normalmiş ortada hiçbir şey olmamış gibi.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Hesap bakiyesinin kaynağını öğrenmek istedim ekran görüntüleri ve kartın kendine ait olduğu gösteren bir fotoğraf attı sonrasında deneme amaçlı raft aldım gönderdi aynı gün içinde birkaç oyunu daha sepetime ekleyip almak istediğimi söyleyince çok talep olduğunu 100-150 TL altı satış yapmayacağını sepetimi 100 liraya tamamlamamı söyledi o kadar param olmadığı için bir daha iletişim kurmadım
Sizi referans olarak göstermiş hocam.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dikkat ediyorum da adam her parayı atacağını söylediğinde yetkililerden kerem aktif oluyor. Hayır bu adam olmadan ne oyunu veriyor ne parayı. Sadece insanları mağdur ediyor. Kerem de gelip sorun çözüldü dedikten sonra konuyu kapatıyor. Alıcının o kadar beklemesi normalmiş ortada hiçbir şey olmamış gibi.
Ne ima ediyorsunuz bilmiyorum fakat Saizens isimli kullanıcıyı tanımıyorum. Moderatör olduğum için çoğu zaman aktifim. Arkadaştan ilk alışverişi yapan da ben değilim. Benden önce üç kişi almıştı, dördüncü kişiyim ben. Ne ilk üç kişi ne de ben alışveriş esnasında bir problem yaşadık. Ben de referans vererek oyun gönderme olayının yalan olmadığını ve satıcının ilgili olduğunu belirttim. Şu ana kadar tek mağdurluk ve bekletme durumu @mehmetii kullanıcısında oldu. Onun da konusu açıldı ve sorun çözüldü. Fakat bu konuda iddia edilenler yepyeni bir şey. Discord konuşmaları paylaşılmış ve konunun akıbetinin nereye gideceği merak konusu.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Herif sürekli Kerem'in adını veriyor, Kerem'in tek hatası bu kişiye referans olması bence. Ama Kerem'e de gayet güvenli bir şekilde satış yaptığı için o da kendince haklı. Doğruya doğru diyor ne yapsın. Ama bu yarı fiyatına oyun satmanın tek yolu CC patlatmaktır. Bu işlerden az buçuk anlayan birisi bunu bilir. Zira steam o kartlardaki parayı çalmak için çok iyi bir platform. Satışdaki güvenlik sistemi yeterince gelişmiş değil. Tabi bunlar bir yana yukarıda atılan konuşmalarda adam bütün kirli yanını anlatmış zaten. Neyse ki bu kişi forumdan banlanmış. Umarım başka platformlarda, başkalarına benzer durumlar yaşatmaz. Ama unutulmamalı ki burada asıl dolandırıcılık yarı fiyatına sattığı oyunu vermemesi, parayı cukkalaması falan değil, yaptığı satışlardaki paranın çalıntı olması. Forumdan dolandırıcılık sebebiyle değil de multiden ban yemesi bana biraz koydu açıkçası.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Karttan steam hesabına 5440 lira atıp bunu 2720TL zararla geri alması çok saçmaydı. Bana pek inandırıcı gelmediği için alışveriş yapmadım.

EmreUzn3

80+ Bronze
Ne ima ediyorsunuz bilmiyorum fakat Saizens isimli kullanıcıyı tanımıyorum. Moderatör olduğum için çoğu zaman aktifim. Arkadaştan ilk alışverişi yapan da ben değilim. Benden önce üç kişi almıştı, dördüncü kişiyim ben. Ne ilk üç kişi ne de ben alışveriş esnasında bir problem yaşadık. Ben de referans vererek oyun gönderme olayının yalan olmadığını ve satıcının ilgili olduğunu belirttim. Şu ana kadar tek mağdurluk ve bekletme durumu @mehmetii kullanıcısında oldu. Onun da konusu açıldı ve sorun çözüldü. Fakat bu konuda iddia edilenler yepyeni bir şey. Discord konuşmaları paylaşılmış ve konunun akıbetinin nereye gideceği merak konusu.
benim anlamadım şey cc değilse ve kendi bank , kart kendininse niye 10 tl kendi ödeyim 5 tl satıyor garip olan o

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu
Yarını bekleyeceğiz arkadaşlar, yarın ki duruma göre hepinizi etiketlerim para gelecek mi yazarım buraya yoruma

Mstfkr

80+
Bu kişiden benden 1 defa oyun satın almıştım yarı fiyatına ve dediği gibi gerçekten de oyunu bana atmıştı. Geçenlerde yine bir oyun almak istedim ve hesabına 140 lira attım fakat ne oyun ne de parayı bana geri verdi. Kendisinden ilk alışverişi yapan kişiyim. Şu anda da kendisinde 140 liram var ve sanırsam bu parayı bir daha alamayacağım. EGM nin online işlemler sitesinde bir şikayet oluşturmak üzereyim fakat bunun çok etkili olacağını düşünmemeye başladım artık. Bir kaç gündür yazıyorum para iadesi yapması için ama doğru veya uydurma olduğunu bilmediğim bahanelerle sadece oyalayıp durdu bazen de hiç cevap vermedi. Benden görüpte alışveriş yapanlardan kendi adıma özür dilerim,bu şekilde sonuçlanağındı pek tahmin edemedim açıkçası.

EK BİR GELİŞME OLARAK BUNU PAYLAŞIYORUM.
Kendisiyle Discord üzerinden konuşuyoruz,aramızda geçen konuşma şu şekilde,geri ödeme yapacağını söylüyor.

Ekler

• bbx.png
    bbx.png
    146.9 KB · Hit: 78
Son düzenleme:

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bu kişiden benden 1 defa oyun satın almıştım yarı fiyatına ve dediği gibi gerçekten de oyunu bana atmıştı. Geçenlerde yine bir oyun almak istedim ve hesabına 140 lira attım fakat ne oyun ne de parayı bana geri verdi. Kendisinden ilk alışverişi yapan kişiyim. Şu anda da kendisinde 140 liram var ve sanırsam bu parayı bir daha alamayacağım. EGM nin online işlemler sitesinde bir şikayet oluşturmak üzereyim fakat bunun çok etkili olacağını düşünmemeye başladım artık. Bir kaç gündür yazıyorum para iadesi yapması için ama doğru veya uydurma olduğunu bilmediğim bahanelerle sadece oyalayıp durdu bazen de hiç cevap vermedi. Benden görüpte alışveriş yapanlardan kendi adıma özür dilerim,bu şekilde sonuçlanağındı pek tahmin edemedim açıkçası.
Konuşmaların SS'ini atabilir misiniz? Herkes bir şey diyor, konu kanıtsız tahminlerle yürümesin. Ne yazdınız, sizi oyalamak için ne yazdı lütfen paylaşın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,033,140
Üyeler
163,786
Son üye
jansonn