Samsung 990 pro mu yoksa 990 evo plus mı?

Reaksiyon skoru
0
Merhaba. Laptop için 2TB ssd alacağım ancak kafama takılan birkaç soru var.
1) Laptopa takacağım 990 alırsam ısınma sorunu yaşar mıyım? Öyle birkaç yazı okudum
2)990 evo plus'ta DRAM yokmuş. Bu büyük sıkıntı yaratır mı?

Normalden sıcak çalışır, ssd sıcaklıkları kasanın içindeki hava akışına bağlı laptopta da bu o kadar iyi değil. Bu yüzden kıssa bile 6500 hızda çalışır derim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben 990 pro derim.

Ortada ki durum sadece DRAM değil. EVO serisi PCIE 5.0 destekli Pro serisi PCIE 4.0 destekli. Bunun yanında tabii ki de PRO serisi daha iyi. Ben hala anlam veremiyorum EVO serisi neden varlar. Alacaksanız PRO alın. PRO Serisi hem DRAM, hem rastgele okuma/yazma hızı, hem de normal okuma yazma hızlarında EVO Serisinden çok daha üstünler. Aralarında internet fiyatlarında 1200 TL gibi bir fiyat farkı var. Veremem diyorsanız EVO alın, 1K bana koymaz diyorsanız PRO alın. EVO kötü demiyorum, PCIE 5.0 olup GEN4 SSD'den daha yavaş olduğu için gereksiz diyorum.

Ortada ki durum sadece DRAM değil. EVO serisi PCIE 5.0 destekli Pro serisi PCIE 4.0 destekli. Bunun yanında tabii ki de PRO serisi daha iyi. Ben hala anlam veremiyorum EVO serisi neden varlar. Alacaksanız PRO alın. PRO Serisi hem DRAM, hem rastgele okuma/yazma hızı, hem de normal okuma yazma hızlarında EVO Serisinden çok daha üstünler. Aralarında internet fiyatlarında 1200 TL gibi bir fiyat farkı var. Veremem diyorsanız EVO alın, 1K bana koymaz diyorsanız PRO alın. EVO kötü demiyorum, PCIE 5.0 olup GEN4 SSD'den daha yavaş olduğu için gereksiz diyorum.
Pcie konusuna bende değinecektim fakat laptop modeli sormaya erindim, üstüne şimdi o laptop da pcie 4 olmaması da var. Aldığı ssd gen 4 olsa nolur gen 5 olsa nolur. Pcie 3 slotunun verebileceği en yükseği alır. Tabi gen 4 slotu varsa işler değişir. Pek fiyat farkı da yok, dram ömrü uzatır, üstüne laptop olduğu için bence yazma hızı yüksek olması daha güzel olur.

Pcie konusuna bende değinecektim fakat laptop modeli sormaya erindim, üstüne şimdi o laptop da pcie 4 olmaması da var. Aldığı ssd gen 4 olsa nolur gen 5 olsa nolur. Pcie 3 slotunun verebileceği en yükseği alır. Tabi gen 4 slotu varsa işler değişir. Pek fiyat farkı da yok, dram ömrü uzatır, üstüne laptop olduğu için bence yazma hızı yüksek olması daha güzel olur.
pcie 4.0 var hocam da gerek var mı pro'ya ona emin olamadım işte

pcie 4.0 var hocam da gerek var mı pro'ya ona emin olamadım işte
Kaç lira fiyat farkı var? Ben baktım şimdi 2 tb olarak Pro 8.100, evo plus 6.800. Ben sana diyim hocam bu pro normalde 7400 civarı olması gerekiyor. 500 lira için Pro alınır. Fakat bekleyemem diyorsan 990 Evo plus da olur, bu ssd pcie gen 5x2 ve pcie gen 4x4 yani yine tam hızda çalışır slotunuz 4x4 olduğu sürece :)

Merhaba. Laptop için 2TB ssd alacağım ancak kafama takılan birkaç soru var.
1) Laptopa takacağım 990 alırsam ısınma sorunu yaşar mıyım? Öyle birkaç yazı okudum
2)990 evo plus'ta DRAM yokmuş. Bu büyük sıkıntı yaratır mı?
Dram çok önemli ne alırsan al dram olmayan SSD alma. İlla Samsung almak zorunda değilsin dram olan daha ucuz seçenekler varsa onlara da bakabilirsin.

Şu güzel mesela.

Geri