Öneri Samsung G6 OLED alınır mı ?

VVentos

80+
Reaksiyon skoru
22
Bilgisayarı yenilememle beraber 165Hz HD IPS monitörümü 2. monitör olarak kullanmaya başlayarak kendime Samsung G6 OLED almayı planladım. Öğrenci indirimleriyle sanırım 21 civarına kadar düşmüş monitör. Şu anda bir arkadaşım Ağustos sonunda (4 aylık) aldığı monitörü 4K'ya geçmek için 20.000TL'ye satıyor. Kutusu, faturası, garantisiyle beraber verecek. Sizce almam mantıklı olur mu ? İlk OLED deneyimim olacak. Monitör hakkında görüşleriniz nelerdir ?
Cihazı gün içerisinde 10+ saate yakın kullanıyorum. OLED monitörlerde bulunan yanma sorunu Samsung'un bu modelinde de yaşanır mı ?

20 k için gayet mantıklı.
ben öğrenci indirimi ile alacaktım, stok bitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OLED'lerde yanma sorunu hepsinde var. Dikkatli kullanma şart. Bunu engellemek için içeriğinde bazı teknolojiler var, yine de ekran çubuğu gibi sabit araçlara dikkat etmelisin.

20 k için gayet mantıklı.
ben öğrenci indirimi ile alacaktım, stok bitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OLED'lerde yanma sorunu hepsinde var. Dikkatli kullanma şart. Bunu engellemek için içeriğinde bazı teknolojiler var, yine de ekran çubuğu gibi sabit araçlara dikkat etmelisin.
Ekran çubuğunu gizlide kullanmaya alıştığımdan bir sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum fakat aldığım monitörün 2-3 yıl sonra da çöp olmasını istemiyorum. Ömürleri ne kadardır bilgin var mı ?

Ekran çubuğunu gizlide kullanmaya alıştığımdan bir sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum fakat aldığım monitörün 2-3 yıl sonra da çöp olmasını istemiyorum. Ömürleri ne kadardır bilgin var mı ?
düzensiz kullanımda bile 4-5 sene rahat kullanılıyor. bence sıkıntı yaşamazsın. ekran kapanma süresini de afk durumlarında açık kalmaması için 2-3 dkya çekersin idare eder bence rahat.

Geri