Ne demek sertifikası alınmaması normal
Benim 2 3 senede bir telefona verilen parayı çöpe atacak param yok. Penguen kardeş suya dayanıklı parçayı bilmem de su geçirmeyen pc var sen paradan haber ver. Bu yüzden korunum önemli. Yaşanılan yerin nemi az olsa dediğin bir nebze mantıklı olabilir de misal Rize , Giresun , Ordu , Muğla , Antalya , Antakyada yaşayan biri için ne olacak buna kesin bir cevabın var mı ? Garantiyi bir kenara bırak hiç bir marka toz ve sıvı temasıyla ilgili garanti vermiyor. Önemli olan zaten burada verdiği güvendir. Bu konuda vereceği güven de sertifikaya bağlıdır çünkü standarttır. Dayanım konusunda sana 2 sene yetiyorsa sorun yok sen ikna olmuşsun demektir. 3. sene sorun verse senin için okey demek ki. 6 senedir 1 kere servise götürmedim ben telefonumu. Sertifika konusuna gelince evet ücretli ama bunu toplam satacağın fiyata yansıtacak olsan 1$ bile çıkmaz. Şirketler yüzbinlerce satıyor bu ürünlerden sence bu fiyata ne kadar yansıyabilir ?
Mantık dışı düşüncelerini kendine saklamanı tavsiye ederim.
2022 yılında akıllı telefon satış rakamları şu şekilde sıralandı:
- Samsung: 264 milyon (yüzde 22)
- Apple: 228 milyon (yüzde 19)
- Xiaomi: 156 milyon (yüzde 13)
- Oppo: 108 milyon (yüzde 9)
- Vivo: 108 milyon (yüzde 9)
Şirket tam anlamıyla o korumayı yapmış olsa o sertifikayı da almaz mı sadece 1 saniye düşün. Bir suya soktum çıkardımla test olmaz.
Stratocaster senin söylediğin de markaya güvenmeyi tercih etmekten başka bir şey değil. Daha ürün piyasaya sürüleli 1 yıl olmuş ne görmeyi bekliyordun acaba ?