Hocam merhabalar. Az önce LS43DM702UUXUF modelini satın aldım. Televizyon olarak kullanılacağı için de yanında Next Kanky HD Gold Uydu Alıcısı satın aldım. İş görür mü acaba? Ya da siz nasıl kullanıyorsunuz?
Hocam merhabalar. Bugün LS43DM702UUXUF modelini satın aldım. Televizyon olarak kullanılacağı için de yanında Next Kanky HD Gold Uydu Alıcısı satın aldım. İş görür mü acaba? Ya da siz nasıl kullanıyorsunuz?
Kendi uydu alıcısı yok, harici uydu alıcısını hdmi ile bağlarsanız da standart bir monitörden farkı olmaz. Ben F1tv pro üzerinden formula 1 takip ediyorum, salondaki televizyonumdan daha iyi bir görüntü elde ediyorum.
Hocam merhabalar. Az önce LS43DM702UUXUF modelini satın aldım. Televizyon olarak kullanılacağı için de yanında Next Kanky HD Gold Uydu Alıcısı satın aldım. İş görür mü acaba? Ya da siz nasıl kullanıyorsunuz?
Hayırlı olsun. Bende 2 tane var. Birini salonda 4k uydu ile kullanıyorum (next innova 4k). Televizyon gibi.
Diğerini odamda bilgisayara bağlı şekilde monitör olarak kullanıyorum. İş görür. 4k uyduya gerek yok aslında. 4k sadece trt 4k var zaten başka yayın yok. İş görür.
Hocam merhabalar. Bugün LS43DM702UUXUF modelini satın aldım. Televizyon olarak kullanılacağı için de yanında Next Kanky HD Gold Uydu Alıcısı satın aldım. İş görür mü acaba? Ya da siz nasıl kullanıyorsunuz?
Bilgiyara bağlarsan 4k 60 fps olarak istediğin içeriği izlersin. Yalnız bilgisayardan tarayıcıdan amazon video falan açarsan 4k oynatmıyor tarayıcı. Yani 4k film dosyasını VLC playerler açıp bu ekranda mis gibi 4k izlersin. Ya da youtube 4k video açıp chrome ile bu ekranda izlersin. HDR destekli videoları izlemen için windowsta bu monitör için hdr ayarını açman lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu monitörler özelinde bir sorun var yaşadığım. Smart olarak kendi youtube uygulaması üzerinden 4k veya 2k video açtığımda buffer sorunu oluyor. Videolar takılıyor. 4k izleyemiyorum. Biraz araştırdım wifi harici kablolu bir internet bağlantısı imkanı yok. Benim modem-router baya eski ve çok cihaz bağlı. Sorunun modem-router'den olduğunu düşünüyorum. Yeni bir router aldım. Geldiğinde deneyeceğim. Aynı sorunu yaşayan varsa çözmüş oluruz umarım.
Bilgiyara bağlarsan 4k 60 fps olarak istediğin içeriği izlersin. Yalnız bilgisayardan tarayıcıdan amazon video falan açarsan 4k oynatmıyor tarayıcı. Yani 4k film dosyasını VLC playerler açıp bu ekranda mis gibi 4k izlersin. Ya da youtube 4k video açıp chrome ile bu ekranda izlersin. HDR destekli videoları izlemen için windowsta bu monitör için hdr ayarını açman lazım.
Bu monitörler özelinde bir sorun var yaşadığım. Smart olarak kendi youtube uygulaması üzerinden 4k veya 2k video açtığımda buffer sorunu oluyor. Videolar takılıyor. 4k izleyemiyorum. Biraz araştırdım wifi harici kablolu bir internet bağlantısı imkanı yok. Benim modem-router baya eski ve çok cihaz bağlı. Sorunun modem-router'den olduğunu düşünüyorum. Yeni bir router aldım. Geldiğinde deneyeceğim. Aynı sorunu yaşayan varsa çözmüş oluruz umarım.
Aynı cihazı kullanıyorum bir proble çözümü yazayım evde superonline internet kullanıyoruz internette aile koruması açık her siteye girmiyor.
Hatta bu sorunu ilk xbox kullanırken hitman 3 indirmiştim konsol hitman serverlara bağlanmadı çok uğraş sonucu interneti değiştirdim yani telefon internetime bağlayarak sorunu çözdüm aynı sorunu bu monitörde yaşadım.
İlk kurulumda bir veri indiriyor ev internetinden indirmedi.İlk başlarda server olayı aklıma gelmedi sonrasında geldi ve telefon interneti ile ilk kurulumunu yaptım.Ayrıca app uygulamada indirmiyor onuda telefon internetiyle çözdüm sorun monitörde değil benim internette.
Böyle bir sorun yaşayan olursa bu şekilde deneyebilir.
Ayrıca bu indirme ve uygulama güncelleme işlerini telefondan yaptıktan sonra gariptir gigabit superonline internetine wifi ile bağlanınca hiç bir sorun yaşamıyorum.
4k youtube browser hiç donma yok özellik browserı prime videoyu çok kullanıyorum .Bu mini klavyeler var üzerinde touchpad olanlar bir tanede ondan almanızı öneririm browser için çok iyi
İnternet olarak wifi harici bağlantı bence de yok elimde typec ethernet adaptör var deneyip yazarım var mı yok mu
Hayırlı olsun. Bende 2 tane var. Birini salonda 4K uydu ile kullanıyorum (Next Innova 4K). Televizyon gibi.
Diğerini odamda bilgisayara bağlı şekilde monitör olarak kullanıyorum. İş görür. 4K uyduya gerek yok aslında. 4K sadece TRT 4K var zaten, başka yayın yok. İş görür.
Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi; uydu yayını için 4K'ya ihtiyaç duymuyorum. Zaten babam için satın aldım. Next Kanky modeli iş görecektir diye umuyorum. Bazı yorumlarda uydu alıcısına bağlıyken ses vermeme gibi sorunlar okudum ama umarım öyle bir problem yaşatmaz.