Hocam biraz sert konuşacağım kusura bakmayın. Bu Samsung'a ghosting etiketi yapıştıranların çoğu hiç bir şey bilmiyor. Adama bizzat kullanıyorum minecraft hariç ghosting yok diyorum inanmıyor. Bilip bilmeden konuşuyor çoğu. Eski nesilde ghosting vardı ancak bu sürümde hiçbir problem yok. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tam bir f/p cihazı
Ghosting var bende kullanıyorum ama gözüm alıştığından mıdır nedir ? Dikkat etmediğim sürece göremiyorum. 120hz+ VA için aşırı aşırı bir ghosting olduğunu düşünmüyorum 20 ms Grey to Grey response time var muhtemelen o yüzden bazı renklerde kuyruk tarzı siyah bulaşma görüyorum ama bu asla dikkatimi dağıtan bir şey olmadı. Cs ve Minecraft gibi oyunlarda 165 fps alıyorum yani gördüklerim gerçekten monitörün son performansı. Minecraft'ta yanlışlıkla yere çubuk atmıştım ona zoom yaparak kamerayı sağ sola oynattım ve yanında çok çok ufak bir hayalet gördüm o kadar asıl sorunun siyah renk geçişleri olduğunu düşünüyorum. Hani IPS monitörün vardır ama yanına ucuz bir 144 hz monitör almak istiyorsundur pivot bence çok mantıklı bir seçenek. Samsung zaten pivot işini çok iyi yapıyor.
Forumda yapılan en büyük hata ufo testine aldanıp model önermek. G3'ün 2 tane modeli var ikisinin response time ve grey to grey süreleri farklı dolayısıyla iki farklı ufo test sonucu buradan var. Bir de 4 adet response time ayarı var içinde. Standart, hızlı, en hızlı, mbr diye onlarda ufo testi sonucunu değiştiriyor bunlar. Bir de her renkte farklı bir ufo test görüyoruz. Üstüne bir de 165 hz versiyonu var hz değiştiği için ufo testi de haliyle değişiyor. VA panellerin çoğu slow response time sahipte olsa önermeden önce VA panel kullananların yaşadığı tecrübeyi dinlemek bence bu yüzden önemli diye düşünüyorum. Odyssey G3'ü biraz önermemek VA panel önermemek gibi bir şey ama VA panelleri en azından Ips glow olmadığı için veya daha iyi siyahlar verdiği için kontrast oranından dolayı slow response gibi kusurlarına rağmen tercih edenler de yok değil.
Display specification'da ayrıca böyle bir
bilgi var.