Neler Yeni

Samsung odyssey G4 27'' 240 Hz Nasıldır?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
imzama baksaydın g7 kullandığımı görebilirdin. bende g3 deneyimledim ve ghosting olduğunu biliyorum ama g4 ile alakalı internette giçbir ghosting vakası görmedim ve testlerde de ghosting sorunu göremedim. hem 1ms(gtg) ips bir panelde ne ladar ghosting olabilir ki?
Bak dostum , monitörün 1 ms GtG olduğunu bende biliyorum. Normalde 1 ms GtG monitörlerde ghosting olmaması gerekir fakat bu monitörde ona rağmen bir ghosting mevcut , kendi gözümle test ettim yüksek olmasada ghosting mevcuttu bunu anlatmaya çalışıyorum. Normalde senin dediğine göre haklısın çünkü ben bu model dışındaki 1 ms GtG modellerde hiç ghosting görmedim. Panel ile alakalı , g serisinin panelleri çok kaliteli değil kısacası bunu söylüyorum fakat okumadan dinlemeden arkamdan sallıyorsun. Ben gördüğümü söylüyorum durduk yere yalan atacak halim yok değil mi? Ghosting olmasa yok der geçerim neden insanları yanlış yönlendirme gereksiniminde bulunayım?

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bende g4 240hz aldım kardeşim için 4060ti ile güzel uyum sağladı. Testlerini yaptım telefon hariç ışık sızması görmedim. Ghosting rastlamadım güzel fiyatının hakkını verdi.

Sadece aldım 1 hafta sonra ekranda çizgi oluştu samsung servisinden kayıt oluşturdum evdekine değişim verdiler yenisi gelince evdekini alıp gidicekler.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Benim G4 geldi 240hz de testini yapıp iletirim buraya, elimde LG GN650B var ikisiyle karşılaştırıp buraya yazarım, DP kablo ile deneyeceğim.

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)
Donanım arşivi forum moderatörlerinden güzel bi temizlik bekliyoruz. Beni Destekleyenler +1

ConquerorXIV

80+ Gold

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Her monitörde olan overdrive ayarı . Bu monitörde yanıt süresi olarak geçiyor. Standart+faster+extreme+extreme(mbr) faster sonrası fazla ghosting var . Standartta görüntü akıcı olmuyor.
Devamını okumak için direkt konuya gidebilirsiniz, kısacası yaşadığınız ghosting değil inverse ghosting. Başkalarının bilgi seviyesini sorgulayanların biraz bilgisi olsa bunu size açıklardı.

Peki monitör üreticileri bizi bu konuda nasıl kandırabiliyor? Biraz da bu konuyu açalım.

Graph-VESA-response-time-computation-for-gtg-pixel-transition.png
Monitör üreticileri bir VESA ölçüm standardı sayesinde gerçekte elde edemeyeceğiniz tepki sürelerini monitörlerine yazarak tüketiciyi kandırabiliyor.

VESA ölçüm standardına göre sadece %10(çok koyu gri)'den %90(çok açık gri)'ye geçiş süresi baz alınıyor. Geriye kalan gri tonlarının ölçümü monitör üreticilerinin umurunda olmuyor, sadece %10'dan %90'a geçiş süresini yani sadece bir tane gri geçişinin tepki süresini monitörlerine katalog değeri olarak yazıyorlar.

VESA'nın ölçüm standardında sadece %10'dan %90'a geçiş süresi baz alınıyor, geriye kalan %0'dan -> %10'a geçiş süresi ile %90'dan -> %100'e geçiş süresi bu ölçüme dahil edilmiyor.

Monitör üreticileri de bu bahsettiğim geçiş kısımlarının(%0>%10 ve %90->%100) VESA ölçümüne dahil edilmediğini bildiği için piksele aşırı voltaj uygulayarak %10'dan %90'a geçiş süresini kısaltıyor, tabi bunun karşılığında teste dahil olmayan kısımda görülen aşım(overshoot) dediğimiz durum meydana geliyor. Bunu da monitörünüzdeki overdrive ayarı sayesinde yapıyorlar, overdrive ayarını maksimum'a aldığınızda UFO testini açarsanız sizin monitörünüzde de muhtemelen overshoot sebebiyle inverse ghosting meydana gelecektir.

Overdrive dışında eğer monitör üreticileri VESA ölçümünü sıcak bir ortamda yaparsa monitörün sıcakta tepki süresi düştüğü için yine gerçekte elde edemeyeceğiniz süreleri elde edip monitörlere yazabiliyorlar.

Hayatında kaç kez samsung g serisinden bir monitör kullandınız 0 , g3,4,5 hepsini kullandım denedim. 1-2 tane teste göre ghosting yok diyorsunuz tamam en bilgili sizsiniz beyler.
1-2 tane testte ghosting görülmemesi o monitörde ghosting olmadığını anlamak için yeterlidir, monitörün paneli gibi fiziksel ya da yazılımsal değişikliğe gidilmediği sürece aynı modelin farklı monitörleri arasında tepki süresi konusunda büyük ölçüde değişiklik gözlemlenmez.

Normalde 1 ms GtG monitörlerde ghosting olmaması gerekir fakat bu monitörde ona rağmen bir ghosting mevcut
Bu söz bile monitör üreticilerinin verdiği gtg verisine güvenilmemesi için yeterli. 1ms GTG diye satılan Odyssey G4 27" modeli ortalamada 10ms GTG sunuyor, bu değer bize tam olarak ghosting şeklinde dönmese de bunun biraz üstüne ghosting diyebiliriz. Sizin anlatmak istediğiniz G4 27" modelinin 240Hz için ortalama üstü tepki süresi sunması fakat bunu öyle bir anlatıyorsunuz ki haksız duruma düşüyorsunuz.

Bookless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Burak
Bak dostum , monitörün 1 ms GtG olduğunu bende biliyorum. Normalde 1 ms GtG monitörlerde ghosting olmaması gerekir fakat bu monitörde ona rağmen bir ghosting mevcut , kendi gözümle test ettim yüksek olmasada ghosting mevcuttu bunu anlatmaya çalışıyorum. Normalde senin dediğine göre haklısın çünkü ben bu model dışındaki 1 ms GtG modellerde hiç ghosting görmedim. Panel ile alakalı , g serisinin panelleri çok kaliteli değil kısacası bunu söylüyorum fakat okumadan dinlemeden arkamdan sallıyorsun. Ben gördüğümü söylüyorum durduk yere yalan atacak halim yok değil mi? Ghosting olmasa yok der geçerim neden insanları yanlış yönlendirme gereksiniminde bulunayım?
Şuan aktif kullanıyorum ne ufo testte nede kendi gözümle hissettiğim bir sorun yaşamadım, 0 ghosting neye göre yorum yapıyorsun acaba?

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
HDMI ile bağladğım ilk etapta şuanda elimdeki LG 24GN650 B monitör ile aynı gibi gözümle bile hissediyorum ghosting olmadığını. Renkleri ve parlaklıkları hemen hemen aynı LG ile. Test isteyen varsa atabilirim LG ve G4 ün ayrı ayrı ufo testlerini. DP kablo ile bağladığımda daha iyi olacağını düşünüyorum. Birkaç oyun testi yaptıktan sonra anlaşılır neyin ne olduğu sadece ufoya göre hareket etmemek lazım tabi.

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)
ne temizliği ? ne güzel seviyeli tartışma miss gibi
Hocam konudan bahsetmiyorum. Bi arkadaş tüm g serisi monitörleri kullanmış olduğunu ve kronik ghosting sorunu olduğunu söylüyor. Ancak bu modelde öyle bi sorun yok herkes bi yerlerinden bi şey uyduruyor bilmediğin konu hakkında konuşmamalısın. Sadece okuyup geçmelisiniz. ya da öğrenmek için soru sorarsın.

ConquerorXIV

80+ Gold
Hocam konudan bahsetmiyorum. Bi arkadaş tüm g serisi monitörleri kullanmış olduğunu ve kronik ghosting sorunu olduğunu söylüyor. Ancak bu modelde öyle bi sorun yok herkes bi yerlerinden bi şey uyduruyor bilmediğin konu hakkında konuşmamalısın. Sadece okuyup geçmelisiniz. ya da öğrenmek için soru sorarsın.
o aslında g3 ve g5 de olan problemlerden dolayı samsung'a bulaşmayın bile demek istedi sen neyden bahsediyorsun temizlik diyerek ?

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
Monitörü bugün teslim aldım kargodan hangi ayarları yapmam gerekiyor bilgilendirme durumu var mı acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Utku yeşil
bende aldım g4 ü ilk aldığımızda hangi ayarları yapmak gerekiyo bide bazı kullnıcılar monitör ilk geldiğinde güç tasarufunda geliyor diyo bunları nasıl kapatırız ve hangi ayarları yapmamız gerekli cevap verinki herkes bilgilensin cevap verenlere ve yardım edenler şimdiden teşekkür ederim

ruzgarexe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
rüzgar karaytuğ
Ben aldım panel hızını arttırınca ghosting çok fazla napacağım bilmiyorum .
Mesaj otomatik birleştirildi:

herkes ghosting yok dedi
bende yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende aldım g4 ü ilk aldığımızda hangi ayarları yapmak gerekiyo bide bazı kullnıcılar monitör ilk geldiğinde güç tasarufunda geliyor diyo bunları nasıl kapatırız ve hangi ayarları yapmamız gerekli cevap verinki herkes bilgilensin cevap verenlere ve yardım edenler şimdiden teşekkür ederim
isterseniz size kendi kullandığım ayarları atayim

Top Bottom