Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G4 İnceleme 1 Yıllık Kullanıcı Deneyimi.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Arkadaşlar Merhaba, Bu incelemeyi yapma sebebim hiçbir forumda yazılı bir inceleme veya kullanıcı deneyimi bulamamam. Ve aslında odyssey serisi ve G4 modeline olan ön yargıyı kırmak. "odyssey serisine bulaşma" sözü her yerde dolanıyor. doğrudur çoğu odyssey serisi kötü ama bu monitör kötü değil. elbette eksik bulabilirsiniz bende bu eksikleri dile getireceğim ama şuan 6800TL gibi bir fiyata daha iyisi yok bence.

Genel özellikleri
IPS Panel
240Hz
25' inç
1ms tepki süresi

Tasarımı ve kendi görüşüm
Tilt, Swivel ve Pivot bulunmakta, açıları gayet tatmin edecek derecede. parça kalitesi de beni mutlu etti sağdan soldan çatırtı gelmiyor. Tek eksi yanı ayağının V şeklinde olması. masada çok yer kaplıyor. Sallanma, kayma vb. şeyler yaşanmıyor.
1740813882169.png

Kontrol paneli
Kontrol paneli sade güzel, Türkçe dil seçeneği var.
1740813961889.png

Ghosting Testi
Bu link üzerinden yapmış olduğum ghosting testine gidebilirsiniz. Ghosting testi başarılı.

Renk Ve panel kalitesi

Beni tatmin etti renk kalitesi, fakat birkaç ayarlamalar yaptım. 8 bit olupta kötü olamaz bence :D
Parlaklık-100
kontrast-70
netlik-68
black equalizer-13
benim ayarlarım bunlar.

İyi ve kötü yanları.
+İyi yanları fiyat performans olması
+240hz ve ghosting olmaması
+Usb ve 3,5mm jack girişi olması
+Renk olarak tatmin edici olması
+Vesa desteği olması
+CoinWhile yok.
+Adaptör ile gelmesi

-Arkadaşlar bu bahsedeceğim kısım önemli. Monitör yazılımından FreeSync açarsanız eğer tepki süresi ayarı yapamıyorsunuz. attığım testte freesync açıktı ve ghosting yoktu. ama kapayıp tepki süresini değiştirmek isterseniz eğer. "hızlı, daha hızlı, extreme,extremembr" ayarları sizi karşılıyor. burdan fps oyuncuları daha hızlı seçeneğini seçmeli. o seçenekte hiç ghosting yok benim attığım testteki sonuçlardan bile daha iyi sonuç alırsınız ama sadece fps oyuncularına yarar. çünkü freesync açamazsınız. extreme ve extremembr ayarları görüntüyü bozmakta onları hiç denemeyin derim.
-V şeklinde ayak
-Hoparlör yok
-Arka kısımda led olsa güzel olurdu, birde arka kısım oval olduğu için monitör üstü ışık takarken zorlanma ihtimaliniz var. çokta eksi yönmü bilmem ama deyiniyim dedim.

Sonuç
Monitörden memnunum, sormak istediğiniz şeyler varsa bu inceleme altına sorabilirsiniz elimden geldiğince bakarım. Bu monitörü Fps oyuncuları almalı derim, fakat ben fps oyuncusu pek değilim ama yinede tatmin ediyor beni. o bahsettiğim kısımda ki tepki süresi kısmı karışık olsada bir o kadarda önemli değil. hard fps oyuncuları freesync kapatıp daha hızlıya alabilir. ben freesyncden vazgeçmem mesela.

Rufus ile yazılım kurma/güncelleme

İlk olarak bir adet USB bellek ve rufus uygulamasına ihtiyacımız var. rufusdan belleği tarayıp sıfırladıktan sonra https://www.samsung.com/us/support/downloads/?model=N0002505 Burdan monitörünüzün modelini bulup son sürümü indirmeniz lazım. eğer yapmaz iseniz arka sokettiki 3,5mm jack veya bazı şeyler çalışmaya bilir. bunu araştırırken baya zorlandım türkçe içerik hiç yok.
Rufusdan belleği temizledikten sonra içine attığım linkten bulup indirdiğiniz yazılımı usb belleğiniz atmanız lazım. WinRar olarak atmayın ek bir dosya olacak çıkarıp onu atın.
usb belleği monitöre takın ve menüyü açın. destek - yazılım güncelleme. kısmına gelin monitör sizin usb belleğinizi bulacaktır. güncelle dedikten sonra bekleyin ve kurulum tamamlanana kadar fişten çekmeyin.

Dostlar ilk defa bir inceleme paylaşıyorum birkaç hatam olabilir kusura bakmayın.

Düzenleme: Arkadaşlar şunuda belirteyim. monitörü aldğınızda adaptör şişik gibi gözükebilir. Korkulacak bir şey yok ben ve forumda tanıdığım bir kaç arkadaşım da böyle kullanıyor. Reddit gibi yerlerde de bu konu hakkında makaleler var. Yani iade etmeye kalkmayın üründe kusur yok. Ama size %80 ihtimalle "şişik gibi gözükmeyen" adaptör gelir. Görüntü farklılığı açısından hiç farkı yok. Resimde gördüğünüz gibi benimki şişik. Ama abartılacak bir şey yok.
1740898065265.png

Son düzenleme:

ygt.lee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yiğit
teşekkür ederim monitör olarak buna bakıyordum çok işime yarayacak
lee everett kardeşliği

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

DisastrousTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Nurullah Atlı
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun. İkinci El, Matematik
Instagram
https://www.instagram.com/nurullah_atl
Steam
https://steamcommunity.com/id/disastroustr
Twitter
nurullah6152
Facebook
1000009873
Discord
Psyco6152#8468
Hocam eline sağlık. Güzel bir inceleme olmuş. Odyssey serisine bulaşma sözü demişsin. Aynen var öyle bir ön yargı ama g3 serilerinden dolayı olan bir ön yargı gibi gördüm ben. Ve g3 serilerinde gerçekten sorunlar oluyor.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Hocam eline sağlık. Güzel bir inceleme olmuş. Odyssey serisine bulaşma sözü demişsin. Aynen var öyle bir ön yargı ama g3 serilerinden dolayı olan bir ön yargı gibi gördüm ben. Ve g3 serilerinde gerçekten sorunlar oluyor.
G3 gerçekten kötü doğru sırf o monitör yüzünden böyle bir ön yargı oluştu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Eren Yıldırımer
ustam aynı monitörü kullanıyorum ve bende ışık süzmesi fazla sizde de aynı sorun var mı garantiye mi göndersem diyorum

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
arkadaşlar bir not daha düşeyim, 3,5mm jack fakat mikrofon algılamıyor sadece ses ☹️

mehmet38_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Mehmet Kılıç
G3 ün o kötü izleniminden sonra bu yaz yinede g4 almıştım şuan gayet hoş halen ips panel candır ama hiç güncelleme yapmadım bozarım diye .d bide ürün ilk geldiği vakit sarımtırak gösteriyodu beyazları çok sinir etmişti 1 2 saat kapalı beklettim düzelmişti

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
ustam aynı monitörü kullanıyorum ve bende ışık süzmesi fazla sizde de aynı sorun var mı garantiye mi göndersem diyorum
bende gayet normal derecede, resim var mı? ıps doğal olarak olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

G3 ün o kötü izleniminden sonra bu yaz yinede g4 almıştım şuan gayet hoş halen ips panel candır ama hiç güncelleme yapmadım bozarım diye .d bide ürün ilk geldiği vakit sarımtırak gösteriyodu beyazları çok sinir etmişti 1 2 saat kapalı beklettim düzelmişti
ayarlardan ortama göre parlaklık seviyesini otomatik olarak ayarla kısmını kapatın.

mehmet38_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Mehmet Kılıç
bende gayet normal derecede, resim var mı? ıps doğal olarak olacaktır.

ayarlardan ortama göre parlaklık seviyesini otomatik olarak ayarla kısmını kapatın.
Çok saol hiç dikkat etmemiştim güncelleme olayına gerek var mı ?

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Çok saol hiç dikkat etmemiştim güncelleme olayına gerek var mı ?
Hocam misal vereyim jack girişinden ses alıyorum ve düşük geliyordu bass felan yoktu. güncelleme yaparsanız ses sürücüsünü güncelliyor. bass ve ses seviyesi kasamdan fazla geliyordu buraya takıp kullanıyorum.

dehşet fark var sizde de böyle mi?
anlamadım hocam neyin farkı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,076,351
Üyeler