Samsung Odyssey G6 G65B görüntü ayarları nasıl olmalı?

Everstal

80+
Reaksiyon skoru
98
Arkadaşlar selam, forumda halihazırda bu tarz ayarlar ile ilgili konular vardı fakat Samsung öğrenci indiriminden yararlanıp bu modeli alan kişi sayısı son zamanlarda yine bayağı arttığı için yeni bir konu açmak istedim.

Kısacası, başlıktaki Odyssey G6 G65B model monitörü kullananlar monitörün renk ayarlarını falan varsayılan ayarlarda mı kullanıyor? Yoksa ayrı ayarlar yaptınız mı?
Bir de çok kısa 2 adet sorum var. Monitör 240 Hz'yi sadece oyun modunda görüyor değil mi?
Bir diğer sorum ise şu;
Halihazırda 9800X3D işlemcili bir sistemde kullanacağım monitörü. Ana monitör olacak. Eski monitörümü ise ikinci monitör yapacağım.
Display Port ile Samsung'u bağladım diyelim, sistemin kendi ekran kartı Samsung'u çalıştırıp, 9800X3D'nin dahili grafik kartı ise HDMI ile bağlı diğer ikinci monitöre görüntü vermesi mümkün müdür acaba? Eğer mümkünse nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz rica etsem ? :)

Hocam şuan evde değilim ama hatırladığım kadarıyla parlaklığı 100 değil de 70lerde filan yapmanı öneririm keskinlik ayarını da parlaklığa göre ayarla bak keyifine güle güle kullan
Teşekkür ediyorum. Sanırım bayram dolayısı ile evde değilsiniz, eve gitmeniz de birkaç günü bulacak anladığım kadarıyla :D .
Eğer düşündüğüm gibi değilse, yakın bir zamanda eve dönerseniz detaylıca anlatabilir misiniz acaba?
Bir de full oyun modu açık mı kullanıyorsunuz cihazı? Yoksa oyun oynamadığınız zaman kapatıyor musunuz oyun modunu?

Teşekkür ediyorum. Sanırım bayram dolayısı ile evde değilsiniz, eve gitmeniz de birkaç günü bulacak anladığım kadarıyla :D .
Eğer düşündüğüm gibi değilse, yakın bir zamanda eve dönerseniz detaylıca anlatabilir misiniz acaba?
Bir de full oyun modu açık mı kullanıyorsunuz cihazı? Yoksa oyun oynamadığınız zaman kapatıyor musunuz oyun modunu?
Oyun modu açık değil bende hocam Manzara modu açık :D

Bende tam ayarları oturtamadım karışık oynuyorum.

bende aynı monitör var yeni aldım ayar daha yapamadım. Hdr aktif edince sizinde arada sırada ekran parlaklığını otomatik ayarlıyor mu beni biraz rahatsız etti.

Arkadaşlar selam, forumda halihazırda bu tarz ayarlar ile ilgili konular vardı fakat Samsung öğrenci indiriminden yararlanıp bu modeli alan kişi sayısı son zamanlarda yine bayağı arttığı için yeni bir konu açmak istedim.

Kısacası, başlıktaki Odyssey G6 G65B model monitörü kullananlar monitörün renk ayarlarını falan varsayılan ayarlarda mı kullanıyor? Yoksa ayrı ayarlar yaptınız mı?
Bir de çok kısa 2 adet sorum var. Monitör 240 Hz'yi sadece oyun modunda görüyor değil mi?
Bir diğer sorum ise şu;
Halihazırda 9800X3D işlemcili bir sistemde kullanacağım monitörü. Ana monitör olacak. Eski monitörümü ise ikinci monitör yapacağım.
Display Port ile Samsung'u bağladım diyelim, sistemin kendi ekran kartı Samsung'u çalıştırıp, 9800X3D'nin dahili grafik kartı ise HDMI ile bağlı diğer ikinci monitöre görüntü vermesi mümkün müdür acaba? Eğer mümkünse nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz rica etsem ? :)
ben varsayılanda kullanıyorum benim için daha iyi oluyor onun haricinde 2. monitörünüzüde ekran kartına bağlayabilirsiniz ama güçlü bir ekran kartıysa

En iyi ayar standart. Diğerlerinde overshooting yapiyor
Teşekkür ediyorum hocam. Aynı monitörü kullanıyorsanız birkaç sorum var. Bende kontrast iyileştirici falan açık. O tarz otomatikman değişiklik uygulayan ayarları kapatmak mı daha iyi olur yoksa açık kullanmak mı? Bir de akıllı ses modu ayarları bölümünde değiştiremediğim ayarlar var. Oyun modundan mı kaynaklı acaba?

1749817526054.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,810
Üyeler
183,170
Son üye
TmXinhua
Geri