Neler Yeni

🔥İndirim Samsung Odyssey G6 LS27BG652EUXUF Smart 27" 1ms 240Hz QHD CURVED GAMING MONITOR

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serdar
Ürün kaliteli , va panele göre renkleri daha canlı IPS - Va arası diyebiliriz , 240 Hz ve 2k curved olması çok iyi(curved kullanıcıya göre değişir tabi), hoparlörü bir monitöre göre çok çok iyi , ayrı işletim sistemi olması ve televizyon gibi kullaniyo olabilmek mükemmel bunlar artıları
EKSİLERİ
ghosting tamamen yok değil ufak da olsa bir ghosting var
Fazla kullanımda biraz göz yoruyor (baş ağrıtacak derecede değil)
Yandan sağdan soldan bakınca mavi bir ışık görünüyor , glow oluyor

Seçiminizi bunlara göre yapın bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Site den alma Hepsiburada üzerinden al 14 gün iade oluyor ben öyle yaptım amazondan indirim olunca 30 gün iade hakkı var diye bu siteden olanı iptal edip amazondan aldım

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yandan sağdan soldan bakınca mavi bir ışık görünüyor , glow oluyor
VA'da glow olmaz. Gamme-contrast shift'i glow ile karıştırıyorsunuz muhtemelen. VA bir monitöre asla açılı bakmamalısınız IPS gibi açıyla görüntü kalitesini korumaz. Zaten bakamazsınıs 1000R eğim var. Garip pozisyonlarda oturuyorsanız da monitörün ergonomi ayarları var çevirin.
Fazla kullanımda biraz göz yoruyor (baş ağrıtacak derecede değil)
Ya MPRT açtınız (açtiysanız mutlaka kapatın) ya da yüksek parlaklıkta kullanıyorsunuz.
Ürün kaliteli , va panele göre renkleri daha canlı IPS - Va arası diyebiliriz
QD olmayan IPS'lerden daha iyi. QD olanlar da sayılı zaten. Matematik bu. Siz neye göre kıyasladınız bilmiyorum zira elinizde ölçüm aleti olmadan kıyaslayamazsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Serdar
VA'da glow olmaz. Gamme-contrast shift'i glow ile karıştırıyorsunuz muhtemelen. VA bir monitöre asla açılı bakmamalısınız IPS gibi açıyla görüntü kalitesini korumaz. Zaten bakamazsınıs 1000R eğim var. Garip pozisyonlarda oturuyorsanız da monitörün ergonomi ayarları var çevirin.

Ya MPRT açtınız (açtiysanız mutlaka kapatın) ya da yüksek parlaklıkta kullanıyorsunuz.

QD olmayan IPS'lerden daha iyi. QD olanlar da sayılı zaten. Matematik bu. Siz neye göre kıyasladınız bilmiyorum zira elinizde ölçüm aleti olmadan kıyaslayamazsınız.
Abi benimki göz kararı kullanıcı yorumu aocun IPS monitörü var ikisini karşılaştırdım IPS kadar kaliteli değil
Glowdan bahsettiğim şeyde bir benzetme glow gibi oluyor anlamında 3 tane iade ettim g65b den ,belki problem vardır diye bu sorun var bu monitörde , ayrıca rtings de yapılan testlerdede var bu , monitörü herkes yere göğe sigdiramiyor sorunsuz diye gayette sorunları olan bir monitör

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Abi benimki göz kararı kullanıcı yorumu aocun IPS monitörü var ikisini karşılaştırdım IPS kadar kaliteli değil
Glowdan bahsettiğim şeyde bir benzetme glow gibi oluyor anlamında 3 tane iade ettim g65b den ,belki problem vardır diye bu sorun var bu monitörde , ayrıca rtings de yapılan testlerdede var bu , monitörü herkes yere göğe sigdiramiyor sorunsuz diye gayette sorunları olan bir monitör
Sorunsuz bir monitör diye bir şey yok zaten. OLED de dahil hepsinin pek çok sorunu var. Ama bunları derken panel tiplerine ait tipik problemlerden bahsediyorum.
2. husus ben hiçbir zaman G65B'ye sorunsuz demedim. Tam tersine önerirsem daima şerhli önerdim "Kronik scanline sorunu var, garanti ile uğraşmak istemiyorum derseniz direk uzak durun." diye.

Ama bahsettiğiniz şey glow değil. Zira VA'da glow olmaz. Bu size bana göre değişen bir şey değil fiziksel bir sınırlamadan bahsediyoruz. Edit şöyle demişsiniz zaten:
Glowdan bahsettiğim şeyde bir benzetme glow gibi oluyor anlamında
3 tane iade ettim g65b den ,belki problem vardır diye bu sorun var bu monitörde
Bahsettiğim gibi sorun muhtemelen görüş açısı. İade etmeden yazsaydınız ne olduğunu söylerdim şu an tahmin yapabiliyorum ancak.

ayrıca rtings de yapılan testlerdede var bu
Heh gösterin neredeymiş neymiş bu göreyim. (RTINGS 27 modelini incelememiş 32 incelemiş ve ikisi farklı monitörler ama neyse...)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle hocam:

Top Bottom