Neler Yeni

🔥İndirim Samsung Odyssey G6 LS27BG652EUXUF Smart 27" 1ms 240Hz QHD CURVED GAMING MONITOR

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
emir yapar
Yok ondan demedim dell bende bayağıdır takip ediyorum da 14 15e düşse alıp geçeceğim:)
Çok zor, ilk çıktığı zaman 14 liraya çıkmıştı sonra 16 18 20 liralarda seyretti, şu an mecbur fiyatı düşürdüler. Maksimum 13-15 lira eder o monitör ama düşer mi bakalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa 1 aylıktı 7fan ve kasa 2.el diğerleri sıfır alındı 80 civarı tutmuştu
4080 super + 7800x3d sistem parasına 4070 super alınmış mesela hastalık gibi bir şey. Bir kere beyaz sistem yapmıştım ondan sonra gözüm hep beyaz aradı. Ama gereksiz masraf diye çekindim. Fotoğraf varsa alalım

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Curved ne gibi sıkıntı yaratıyor 5 6 senedir msi kullanıyorum 144 24" curved bir sıkıntı yok yeni sisteme geçince 240hz alayım monitör dedim herkes bu sisteme almışken 2k 240hz al diyor ama fiyatlar bir ara 14 15k ları gördü acaba ips mi beklemek lazım bunun kavisi çok fazla 1500r kullanıyorum çok bir şey değil ama bu 1000r olduğu için çok sıkıntı yaratır mı bilmiyorum acele etmeyin derseniz daha kaliteli ve mümkünse beyaz bir monitör arıyorum 2k 240hz
Curved VA olur. VA'lar da %98 aşırı yavaş olur. Ghosting'in ve hareket bulanıklığının ne olduğunu bilmediğiniz için fark etmiyorsunuz sadece. Fark etseniz çöpe atarsınız özellikle eski modellerde.

Konudaki Samsung model istisna ama.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Çok zor, ilk çıktığı zaman 14 liraya çıkmıştı sonra 16 18 20 liralarda seyretti, şu an mecbur fiyatı düşürdüler. Maksimum 13-15 lira eder o monitör ama düşer mi bakalım

4080 super + 7800x3d sistem parasına 4070 super alınmış mesela hastalık gibi bir şey. Bir kere beyaz sistem yapmıştım ondan sonra gözüm hep beyaz aradı. Ama gereksiz masraf diye çekindim. Fotoğraf varsa alalım
Bnm boş kasa 6lira fanlarin 3u 3k mesela evet hastalık maalesef :)

Curved VA olur. VA'lar da %98 aşırı yavaş olur. Ghosting'in ve hareket bulanıklığının ne olduğunu bilmediğiniz için fark etmiyorsunuz sadece. Fark etseniz çöpe atarsınız özellikle eski modellerde.

Alınır mı yani bu fiyat çok uygun ben alırsam ips düşünüyorum şuan ztn

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım

Odyssey g3 almak gibi bir hata yapmıştım. Midem bulanıyordu ghostingden.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bnm boş kasa 6lira fanlarin 3u 3k mesela evet hastalık maalesef :)

Alınır mı yani bu fiyat çok uygun ben alırsam ips düşünüyorum şuan ztn
Scanline diye bir kronik problemi var. Çıkarsa garanti ile uğraşmanız lazım. Değişim yapıyorlar.

Risk almak istemiyorsanız alınmaz.

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
Fotoğraf varsa alalım

Scanline diye bir kronik problemi var. Çıkarsa garanti ile uğraşmanız lazım. Değişim yapıyorlar.

Risk almak istemiyorsanız alınmaz.
Ne oluyor acaba hiç uğraşmak istemiyorum biraz daha bekleyeyim acelem yok farklı modeller düşebilir şu ürün düşerse şu fiyata al dediğiniz ürünler var mı

Ekler

• 20241104_233220.jpg
    20241104_233220.jpg
    2.9 MB · Hit: 54
Son düzenleme:

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
Valla hocam 4 gün oldu daha bir sorun göremedim açıkçası özel renk ayarları da yaptım qd ips le yarışıyor resmen
Hocam g3 ten sonra odyssey almaya çekiniyorum. Gosthing durumları nasıl. Qd kadar olmasa bile standart ıps canlılığı veriyorsa bu fiyata kesinlikle alınır.
Önerir misin?

Requielme

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Bilal

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Ne oluyor acaba hiç uğraşmak istemiyorum biraz daha bekleyeyim acelem yok farklı modeller düşebilir şu ürün düşerse şu fiyata al dediğiniz ürünler var mı
İnternete Samsung VA scanline yazıp resimlere bakın.

Uğraşmak istemiyorsanız uzak durun. MSI G274QPX öneririm.
Valla hocam 4 gün oldu daha bir sorun göremedim açıkçası özel renk ayarları da yaptım qd ips le yarışıyor resmen
Evet ne zaman olacağı belli olmaz.

Ve hayır yazılımla renk gamutunu değiştiremezsiniz. Yazılımla yaptığınız her "arttırma" bir şeyi düzeltirken bir şeyi bozar. O monitörden QD gamutu elde edemezsiniz. Ve buna gerek de yok zaten. SDR içerikte QD olmayan geniş gamut IPS ile gamutları arasındaki fark çok az olacaği için renk canlılığı normal bir kullanıcıya pek farklı gelmeyecektir. Hatta ek olarak G6'nın IPS'e göre kontrast avantajı olduğu için daha da iyi gözükecektir.
Hocam g3 ten sonra odyssey almaya çekiniyorum. Gosthing durumları nasıl. Qd kadar olmasa bile standart ıps canlılığı veriyorsa bu fiyata kesinlikle alınır.
Önerir misin?
Hala üst düzeyde ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız yeterli değil çünkü biraz black smearing var. Ama normal bir VA'dan daha az. Normal kullanıcıların büyük çoğunluğuna IPS'ten farklı gelmeyecektir.

VA renkleri canlı değil olayı da forum efsanelerinden ibaret artık. QD olmasa da iyi bir geniş gamut IPS gibi gamutları var. Yani renk canlılığı açısından hiçbir sıkıntısı yok. Ekstra olarak VA kontrastı avantajı olduğundan tam tersine daha iyi görüntüsü. Görüntü açısından tek sıkıntısı klasik VA görüş açıları. Daima karşıdan bakmanız lazım. Monitör zaten 1000R gibi agresif bir kıvrıma ve her ergonomi ayarına sahip olduğu için bunun sorun olacağını düşünmüyorum.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
İnternete Samsung VA scanline yazıp resimlere bakın.

Uğraşmak istemiyorsanız uzak durun. MSI G274QPX öneririm.

Evet ne zaman olacağı belli olmaz.

Ve hayır yazılımla renk gamutunu değiştiremezsiniz. Yazılımla yaptığınız her "arttırma" bir şeyi düzeltirken bir şeyi bozar. O monitörden QD gamutu elde edemezsiniz. Ve buna gerek de yok zaten. SDR içerikte QD olmayan geniş gamut IPS ile gamutları arasındaki fark çok az olacaği için renk canlılığı normal bir kullanıcıya pek farklı gelmeyecektir. Hatta ek olarak G6'nın IPS'e göre kontrast avantajı olduğu için daha da iyi gözükecektir.

Hala üst düzeyde ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız yeterli değil çünkü biraz black smearing var. Ama normal bir VA'dan daha az. Normal kullanıcıların büyük çoğunluğuna IPS'ten farklı gelmeyecektir.

VA renkleri canlı değil olayı da forum efsanelerinden ibaret artık. QD olmasa da iyi bir geniş gamut IPS gibi gamutları var. Yani renk canlılığı açısından hiçbir sıkıntısı yok. Ekstra olarak VA kontrastı avantajı olduğundan tam tersine daha iyi görüntüsü. Görüntü açısından tek sıkıntısı klasik VA görüş açıları. Daima karşıdan bakmanız lazım. Monitör zaten 1000R gibi agresif bir kıvrıma ve her ergonomi ayarına sahip olduğu için bunun sorun olacağını düşünmüyorum.
Sağolun hocam merak ettiğim her detayı açıklamışsınız. Teşekkür ederim.

Top Bottom