❌İndirim Bitti! Samsung S24+ 256GB 23.599₺

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
İade bankaya bile yansıtmadığı için bilmiyorlar ki onun kalemini kırdılar.
Bu arada bayramı bahane etse miydik THH de
1000037962.webp

Ben forumda ki bazı arkadaşları da anlamıyorum firma kendi insiyatifiyle veya sistemsel hatayla indirim yapmış ben de ürünü almışım firma da iptal etmiş ben hakkımı neden aramayayım ki üstelik bazı kişilere kargolanmış? Yapacağım 5 dakikalık THH başvurusu diyelim ki THH reddetti olsun kaybedeceğim ne sadece 5 dakika kazanırsam da uygun fiyata telefon almış olacağım bu kadar basit abartmaya gerek yok.
Kanka bana özelden attığın metni iletilmesini bende benzer yazayım yazacağım ama nasıl bir fikrim yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İade bankaya bile yansıtmadığı için bilmiyorlar ki onun kalemini kırdılar.
Bu arada bayramı bahane etse miydik THH de
Alıntıyı görüntüle
Hocam thhye yolladığın metni atma sansin varmi bende başvuru yapicam fikrim yok nasıl birsey yaziyoruz

Gene olaylar dönmüş burda :)

Kanka bana özelden attığın metni iletilmesini bende benzer yazayım yazacağım ama nasıl bir fikrim yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam thhye yolladığın metni atma sansin varmi bende başvuru yapicam fikrim yok nasıl birsey yaziyoruz
Bende biyerden aldım

"Satıcısı Hepsiburada olan, 04 Haziran 2025 tarihli Samsung Galaxy S24+ 256 GB 12 GB Ram (Samsung Türkiye Garantili) Gri model cep telefonu siparişimin, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ("TKHK") ilgili hükümleri ve Tüketici Hukuku genel prensipleri uyarınca geçerli bir sözleşme akdedilmiş olmasına rağmen, Hepsiburada tarafından "hatalı fiyat ile satışa sunulması" gibi sübjektif ve Kanun'a aykırı bir gerekçeyle tek taraflı olarak iptal edilmesi sonucu oluşan mağduriyetimin giderilmesi talebi.
İşbu işlem, özellikle TKHK m. 48 vd. maddelerinde düzenlenen "Mesafeli Sözleşmeler" kapsamında değerlendirildiğinde, elektronik ortamda kurulmuş geçerli bir satış sözleşmesidir. Satıcının, fiyatı belirleyip tüketiciye satışa sunduğu bir ürünü, tüketicinin iradesiyle kabul ederek siparişi tamamlaması sonrası, kendi kusurundan kaynaklanan bir "hata" iddiasıyla sözleşmeyi feshetmesi, TKHK'nın temel amaçlarından olan tüketicinin korunması prensibine aykırıdır. Bu tür bir uygulama, dürüstlük kuralı ve iyi niyet prensibi (Türk Medeni Kanunu m. 2) ile bağdaşmamakta olup, aynı zamanda Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında da değerlendirilmesi gereken bir husustur. Tüketicinin, satıcının belirlediği ve onayladığı fiyattan ürünü satın alma hakkı bulunmaktadır. Siparişin iptali, satıcının edimini ifa etmemesi anlamına gelmekte ve tüketicinin ifa beklentisini zedelemektedir.
Bu bağlamda, siparişin asıl haliyle ifası (ürünün talep edilen fiyattan teslimi) veya bunun mümkün olmaması halinde uğranılan zararın, emsal bedel üzerinden tazmini talep edilmektedir."

Ben şöyle yazdım
Hepsiburada adlı internet sitesi üzerinden bir cep telefonu satın almak üzere banka kartımla ödeme yaptım. Ancak firma tarafından “ürün fiyatı yanlış girilmiş” gerekçesiyle sipariş iptal edildi. Buna rağmen tarafımdan ücret tahsil edilmiş olup, herhangi bir alternatif teklif veya çözüm sunulmadan işlem doğrudan iptal edilmiştir.

Bu süreçte zaman kaybına ve maddi kayıplara uğramış bulunmaktayım.

Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda güvence altına alınan temel haklarım ve Tüketici Hakları kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 172. Maddesi'ne göre, "Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır." Ayrıca, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un 6. Maddesi uyarınca "satıcı ve sağlayıcı, tüketiciye taahhüt ettiği mal veya hizmeti sağlamakla yükümlüdür."
Ürün bedelini ödediğim ve satın alma işlemini gerçekleştirdiğim halde siparişimin tek taraflı iptal edilmesi, yukarıdaki maddelere aykırı bir durum teşkil etmektedir

Ben forumda ki bazı arkadaşları da anlamıyorum firma kendi insiyatifiyle veya sistemsel hatayla indirim yapmış ben de ürünü almışım firma da iptal etmiş ben hakkımı neden aramayayım ki üstelik bazı kişilere kargolanmış? Yapacağım 5 dakikalık THH başvurusu diyelim ki THH reddetti olsun kaybedeceğim ne sadece 5 dakika kazanırsam da uygun fiyata telefon almış olacağım bu kadar basit abartmaya gerek yok.
katılıyorum üstelik kargoya verilenlerin ürünlerinin iade olmayacağı söylendi yani bu nasıl bir adaletsizlik anlamıyorum istanbul dışındaki birisi randevulu teslimat oluşturamadığı için bu olaydan yararlanamıyor :D

kimi kredi çekip aldı, şimdi uğraşıyor… thh’ye başvuranla dalga geçmek kolay ama sen o mağduriyeti yaşamadın. kimseye vakit harcamaya istemez adam gibi yönetsin
Mağdur edebiyatında çığır açtın o_O
Yalnız eksik yazmışsın keşke çocuğun okul taksidini buna yatıranlar oldu şimdi çocuğu sanayiye çırak vermek zorunda kaldılar falan da deseydin :cry:

Bana telefon kesinlikle teslim edilecek dendi destek ekibi tarafından kanıtlarım mevcut böyle bir şey söylendiği için bende eski telefonumu çöpe attım yenisi gelecek diye bu durumda bana siparişimi teslim etmeli hepsiburada tek taraflı sözleşmeyi fesih etmesi mümkün değildir bu yasalara aykırı bir durumdur (!)

Bana telefon kesinlikle teslim edilecek dendi destek ekibi tarafından kanıtlarım mevcut böyle bir şey söylendiği için bende eski telefonumu çöpe attım yenisi gelecek diye bu durumda bana siparişimi teslim etmeli hepsiburada tek taraflı sözleşmeyi fesih etmesi mümkün değildir bu yasalara aykırı bir durumdur (!)
Bu arada baya haklısın ya bence

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,158
Üyeler
192,624
Son üye
entropy57