Neler Yeni

Samsung S24 Serisi Grainy/Sandy Screen Sorunu

lexerotk

80+ Bronze
Bi heves S24 FE aldım fakat gece telefon kullanırken farkettim. Ekranda garip kumlu bir texture var. İlk başta ekran kirlidir yada koruyucu camdan kaynaklıdır dedim ama internette araştırınca herkesin bu sorundan muzdarip olduğunu gördüm ve hani insan bakınca takılıyor cidden çünkü o kadar para veriyorum ama ablamın elinde Redmi Note 12 Pro'ya bakıyorum, görüntü cam gibi. Bende değil.

Bu sorunun çözümü var mı yada en azından daha farketmemi sağlayacak bir yöntem? Kronik sorun olduğu için yeni telefon almak çözüm gibi görünmüyor ki bu telefonuda daha bir hafta önce direkt bayiden aldım. Gerçekten üzücü. Herkes bu telefonu öneriyordu bana ama şimdi Samsung beni hayal kırıklığına uğrattı

İnternetten aldığım örnekler ekte mevcuttur.

Ekler

• IMG_0301.png
    IMG_0301.png
    83.1 KB · Hit: 33
  • IMG_0305.jpeg
    IMG_0305.jpeg
    21.9 KB · Hit: 31
  • IMG_0307.jpeg
    IMG_0307.jpeg
    25.5 KB · Hit: 31

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Parlaklıgı biraz yükseltince düzelmiyor mu

şahin doğan

80+ Platinum
Yapacak bir şey yok. Aynı Sorun S24 Ultra'da da mevcut.

PNSHER

80+ Bronze
Bi heves S24 FE aldım fakat gece telefon kullanırken farkettim. Ekranda garip kumlu bir texture var. İlk başta ekran kirlidir yada koruyucu camdan kaynaklıdır dedim ama internette araştırınca herkesin bu sorundan muzdarip olduğunu gördüm ve hani insan bakınca takılıyor cidden çünkü o kadar para veriyorum ama ablamın elinde Redmi Note 12 Pro'ya bakıyorum, görüntü cam gibi. Bende değil.

Bu sorunun çözümü var mı yada en azından daha farketmemi sağlayacak bir yöntem? Kronik sorun olduğu için yeni telefon almak çözüm gibi görünmüyor ki bu telefonuda daha bir hafta önce direkt bayiden aldım. Gerçekten üzücü. Herkes bu telefonu öneriyordu bana ama şimdi Samsung beni hayal kırıklığına uğrattı

İnternetten aldığım örnekler ekte mevcuttur.
O sorun S24 Ultralardaki yansıma önleyici kaplamadan kaynaklanıyordu. Serinin tamamında bu sorun yok. Emin misiniz? ilk defa duydum bunu.

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende fark etmedi pek.
İade edin. Çözümü yok. Düşük kalite ekran ve kalite kontrolü sebepli böyle. Cihazdan cihaza farkediyor. S24FE yerine Poco F7 pro gibi modellere yönelmeniz daha mantıklı olur bence veya düz 14T ye de bakabilirsiniz.

PNSHER

80+ Bronze
Bende fark etmedi pek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ultra ve Plus modelleri içinde şikayet gördüm
Görsel paylaşabilir misiniz? İnternette S24ultra harici bu sorunun yaşandğı başka bir cihaz göremedim.

MoonWalk

80+ Bronze
Oldukça düşük parlaklıkta göze göründüğü söyleniyordu. Genel olarak da %35 ve yukarısında kullanıldığı düşünülürse aslında sorun değil ancak bu sorunun olması düşündürüyor olabilir tabii. Her modelde olmuyor, arada böyle bazı modellerde olduğu oluyor. İade edilip yenisi alınabilir, alınacak yeni modelde de kesin olur diye bir durum olmayacaktır.

OrnFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Berkant Mercan
Ben de S24 FE kullanıyorum, bende böyle bir sorun yok. Büyük ihtimalle çok yaygın değil; o yüzden eğer 14 gün geçmediyse telefonu götürüp değiştirmeni öneririm. S24 ve S24+ ile aynı ekranı kullanmıyor zaten, daha düşük kaliteli bir AMOLED panel kullanılmış. Bu tarz durumlar biraz şans işi olabiliyor maalesef.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ben de S24 FE kullanıyorum, bende böyle bir sorun yok. Büyük ihtimalle çok yaygın değil; o yüzden eğer 14 gün geçmediyse telefonu götürüp değiştirmeni öneririm. S24 ve S24+ ile aynı ekranı kullanmıyor zaten, daha düşük kaliteli bir AMOLED panel kullanılmış. Bu tarz durumlar biraz şans işi olabiliyor maalesef.
Keza bende mağazada gördüğüm S24FE de böyle bir sorun görmemiştim veya S25 Ultra da. Ama bu sorun varsa çözümü yok.

lexerotk

80+ Bronze
İade edin. Çözümü yok. Düşük kalite ekran ve kalite kontrolü sebepli böyle. Cihazdan cihaza farkediyor. S24FE yerine Poco F7 pro gibi modellere yönelmeniz daha mantıklı olur bence
İdare etmeyi düşünüyorum böyle. Ne kadar üzücü ve rahatsız edici olsa da. Xiaomi tarafında da yazılım hoşuma gitmiyor çünkü. Custom ROM kurmakta zorlaştı, reklamlar fırlıyor her yerden, bloated, stabil değil (benim görüşümle).

şahin doğan

80+ Platinum
Görsel paylaşabilir misiniz? İnternette S24ultra harici bu sorunun yaşandğı başka bir cihaz göremedim.
Redditte bir çok konu var. S24 serisi genel olarak ekranları sorunlu deniyor. Sadece gren değil, renk sorunları da mevcut. Bir süre sonra güncelleme getirerek renkleri biraz düzelttiler ama genel olarak farklı samsung cihaz deneyimleyenler S24 serisinin ekranından memnun değil.

lexerotk

80+ Bronze
Koyu renklerde tekrar inceleyebilirmisiniz? Eğer gerçekten sizde böyle bir sorun yoksa değişim talep edicem.

Top Bottom