Samsung SSD orijinal mi?

Ukhozi

80+
Reaksiyon skoru
86
Merhaba. Eski SSD Kioxia M.2 idi fakat 3.5 yıllık kullanma sonunda SSD sağlığı sadece %33 kaldı. Ben de bir güvendiğim tanıdık vasıtasıyla 2. el sağlığı %97 olan Samsung bir SSD aldım. Modeli Samsung PM9a1. 1-2 haftalık kullanım sonunda SSD sağlığı 97'den 94'e düştü. Samsung'un SSD driverını indirdim fakat orada da SSD "non-Samsung" olarak gözüküyor. SSD sağlığının bu kadar düşmesi normal mi yoksa bu SSD orijinal değil mi nasıl öğrenebilirim? Sağlığın yavaş düşmesi için neredeyse her oyunu, işlemi HDD üzerinden yürütüyorum. HDD de tık yok fakat SSD'ler ömrü direkt bitiyor. Bu konuda ne yapmam lazım. Teşekkürler.

Samsung un "Magician" yazılımı var, driver dan kastın bu mu bilmiyorum ama eğer bu yazılım ssd yi tanımıyorsa sıkıntı olabilir.

çözüm 1- ssd soğutucu alman çözüm 2- bilindik model düzgün bir ssd alman mesela wd blue -kingston nv3 -samsung kc3000 -samsung 990 pro gibi kioxialarda sağlığın hızlı bittiği sorununu görmüştüm birkaç kez

çözüm 1- ssd soğutucu alman çözüm 2- bilindik model düzgün bir ssd alman mesela wd blue -kingston nv3 -samsung kc3000 -samsung 990 pro gibi kioxialarda sağlığın hızlı bittiği sorununu görmüştüm birkaç kez
Hocam SSD sıcaklığı genelde 40-50 arası. Bu sıcaklık da internette normal olarak gözüküyor, o yüzden sıcaklıktan olduğunu pek düşünmüyorum.

Aldığın ssd oem ssd olduğu icin Samsung yazılımında öyle yazmış olabilir

Aldığın ssd oem ssd olduğu icin Samsung yazılımında öyle yazmış olabilir
Evet hocam öyleymiş. SSD bir notebookdan alınma o yüzden gözüküyormuş. Fakat sağlığın sürekli bu kadar hızlı gitmesi sorununu çözemedim.

Geri