Neler Yeni

Sapphire 9070 xt modeli stok bitmeden yetişin arkadaşlar

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Feyyaz Yalcin
Bana 30 Bin TL bandından 9070 XT'den daha iyi performans veren bir adet GPU önerebilir misiniz? Siz beni aydınlatırsanız ben de insanlara önereceğiniz kartı önereyim. Teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

800 Dolara Türkiye'de satıldığı durumda %20 kdv ve %25 gelir vergisi çıkarıldığında kartın fiyatı 666.67 dolar olmakta. Bunun içerisine Çinden geldiği durumda %0-50 arasında gümrük vergisi de ödeneceğini hesaba katmadım. Katarsak zaten 1000 dolar altının kurtarmayacağı alaşılıyor.
Türkiye ye neden 800 dolara satılsın adam nihai fiyattan almıyor amd den direk bayi toptan fiyatından alıyor Yurtdısındaki satan firma nasıl ki amd den daha ucuza alıp arada kar payı ayırıyorsa burdaki firma da daha ucuza alıyor ama bizim tüketicimiz kazıklanmaya alışmış normal ya da ucuz fiyata bir şey oldugunda şüpheleniyor pahalı alınca anlam yüklüyor tatmin oluyor

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
600dolar kartın fiyatı marka alıp kendi soğutucu fanını cart curt takıyor 150 dolar ekliyor 750 dolar ediyor bizim satıcılarda 50 dolar kar payı koysa 30k ediyor zaten
150$ ???😂
Gerçi sizde haklısınız hocam Türkiye'deki ekonomiden dolayı Fiyat algısı kalmadı kimsede

Öncelikle emin olun 150 dolar olmuyor o kartlar 150$ ancak Sapphire Nitro+/Asus Astral vs. gibi en tepe Kartlar'da oluyor
O kartlar Tayvan üretiliyor bir çok diğer teknolojik ürün gibi Çünkü orada maliyetler çok düşük İşçilerin aldığı paraya para denmez öyle bir ülke Yani orta segment kart başı 25$ bile maliyeti olmuyor emin olun

Ayrıca kendiniz ile'de çalışıyorsunuz varsayalım sizin dediğiniz gibi oluyor 150$ ekleniyor ve 30K oluyor eee sorun şurda şuan 30K'ya Satılan model Sapphire Pluse yani AMD'nin MSRP fiyatıyla aynı fiyattan satan bir kart modeli kendisi yani o zamanda Sapphire Pluse 27K vs. Olması gerekiyordu tıpkı benim dediğim gibi

madmadmax

80+
Bana 30 Bin TL bandından 9070 XT'den daha iyi performans veren bir adet GPU önerebilir misiniz? Siz beni aydınlatırsanız ben de insanlara önereceğiniz kartı önereyim. Teşekkürler.

800 Dolara Türkiye'de satıldığı durumda %20 kdv ve %25 gelir vergisi çıkarıldığında kartın fiyatı 666.67 dolar olmakta. Bunun içerisine Çinden geldiği durumda %0-50 arasında gümrük vergisi de ödeneceğini hesaba katmadım. Katarsak zaten 1000 dolar altının kurtarmayacağı alaşılıyor.
kartı kullanmadan performans verdiğini nerden kanaat getirdin daha kimsenin eline gecmedi bile bu kart ayrıca 400 watt güc tüketimi olan bir kart elektirik faturası gelince görürsün.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Türkiye ye neden 800 dolara satılsın adam nihai fiyattan almıyor amd den direk bayi toptan fiyatından alıyor Yurtdısındaki satan firma nasıl ki amd den daha ucuza alıp arada kar payı ayırıyorsa burdaki firma da daha ucuza alıyor ama bizim tüketicimiz kazıklanmaya alışmış normal ya da ucuz fiyata bir şey oldugunda şüpheleniyor pahalı alınca anlam yüklüyor tatmin oluyor
İnşallah bir gün vergi mükellefi olarak gümrükten bir ürün geçirmeye çalışırsınız, dediğimi daha iyi anlarsınız ama o zamana kadar haklısınız.

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba
kartı kullanmadan performans verdiğini nerden kanaat getirdin daha kimsenin eline gecmedi bile bu kart ayrıca 400 watt güc tüketimi olan bir kart elektirik faturası gelince görürsün.
Elektrik faturası üzerinden de bir ürüne sallanması gerçekten eşi benzeri olmayan bir durum bravo

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Ortalama da 5070 Ti ile aynı güçü tüketmekte, Google'da kısa bir araştırma ile görebilirsiniz. Lütfen global incelemelere de bakınız, bir çok yerde aynı şey söyleniyor.

Elektrik faturası üzerinden de bir ürüne sallanması gerçekten eşi benzeri olmayan bir durum bravo
Ben 1000 Watt psu kullanıyorum sanırım benim elektrik faturası kol gibi olacak. O zaman 7950x3D çöp.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Ben sizin demek istediğinizi anladım, ben orada size kartı değil 5070 Ti ile test sonuçlarını görmeniz için atmıştım. Diğer dediklerinize bir şey demek istemiyorum ancak şunu belirteyim 30 Bin TL'ye satılan bir ürünün 25 Bin TL zaten KDV'siz fiyatı...
25TL KDV'siz Fiyat mı ?? 😂😂😂

Hocam

1- O kart Ülkeye 600$ girmiyor 600$ firmanın sana bana satması gereken fiyat (KDV'siz yani ABD'deki Fiyat) ülkeye 500$ hatta daha ucuza bile giriyor olabilir

2-Hadi diyelim 600$ geldi ülkeye kart ee zaten Google 600$ kaç TL yazınca 21.900TL yaptığını görürsün hayır arada 500TL falan fark yok 3.100TL gibi büyük bir fark var Nasıl kdv'siz 3.100TL oluyor ???

madmadmax

80+
Ortalama da 5070 Ti ile aynı güçü tüketmekte, Google'da kısa bir araştırma ile görebilirsiniz. Lütfen global incelemelere de bakınız, bir çok yerde aynı şey söyleniyor.

Ben 1000 Watt psu kullanıyorum sanırım benim elektrik faturası kol gibi olacak. O zaman 7950x3D çöp.
senin bu kartı böle delicesine savunman neden bir kac konuda daha gördüm?

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba

madmadmax

80+

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Yurtdışı suanki satış fiyatı 770 dolar hadi bizim ülkemizde vergi yüksek vesaire 850dolar olsun

500 den daha ucuza girdiginden eminim amd 600 dolar demişse zaten en az yüzde 25 bayi kar payı ayırmıştır
Hocam inanır mısınız Ekran Kartların'da Avrupa Ülkelerine göre %1 daha az vergi ödüyoruz

Türkiye'de Ekran Kartına Sadece %20 KDV uygulanıyor başka hiç bir vergi vs. eklenmiyor Avrupa ülkelerinde ise genel olarak %21 KDV alıyorlar
Yani Aksine bizde %1 daha ucuz olmalı fiyatlar

Ayrıca Muhtmelen yanılmıyorsam Bahsettiğiniz 770 dolara satılan kart Orta segment bir kart yani Sapphire Pluse gibi en giriş segment değil Sapphire Pure vs. Modeli Haksızmıyım ?? Yani daha ucuz olmalı çünkü (ayr8ca Avrupa'da fiyatlar düsecek şuan talep olduğu için 1 tık tüksek ama bizde artacak muhtmelen fiyatlar)

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
25TL KDV'siz Fiyat mı ?? 😂😂😂

Hocam

1- O kart Ülkeye 600$ girmiyor 600$ firmanın sana bana satması gereken fiyat (KDV'siz yani ABD'deki Fiyat) ülkeye 500$ hatta daha ucuza bile giriyor olabilir

2-Hadi diyelim 600$ geldi ülkeye kart ee zaten Google 600$ kaç TL yazınca 21.900TL yaptığını görürsün hayır arada 500TL falan fark yok 3.100TL gibi büyük bir fark var Nasıl kdv'siz 3.100TL oluyor ???
500$ + %25 (0-50 arası gümrük vergisi) = 625 Dolar * 1.20 (KDV) = 750 dolar + (%25 gelir vergisi) = 900 dolar + %10 kar = 990 Dolar

(iyimser davrandim)

Top Bottom