Neler Yeni

Sapphire nitro + rx 580 8gb'de sürekli wattman yiyorum

SYiğit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sami Yiğit
elimde sapphire nitro + rx 580 8gb bulunmaktadır bu 2 gündür monitör bi anda siyah ekran veriyor ekran kartı tam fan açıyor ve ışıklar yanmaya devam ediyor.
Anladığım kadarıyla bu hata wattman denen şeymiş 2 gündür denemediğim şey kalmadı.
Bios güncelledim, chıpset guncelledim, fotmat attım, eski bir driver kurdum.
Ne denesen olmadı lakin bi yerde undervolt yapmak sorunu çözebilir demişler ama hiç bişey anlamıyorum undervolt hakkında lütfen yardımcı olun.

Sistem:
Ryzen 5 2600
Msı b450m a pro max
Rx 580 sapphire nitro +
8gb ram 3200 mhz ( 29** ) kullanıyorum işlemci max desteği miş

SYiğit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sami Yiğit
F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra Settings butonuna tıkla. Exit sekmesini göreceksin.
Disable yap dediğiniz yerler zaten kapalıdı ben genede kapalımı diye baktım kaydettim.
Sonrasında driver sil yükle dediniz ben zaten dediğiniz driveri yükledim bakalım nolacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra Settings butonuna tıkla. Exit sekmesini göreceksin.
Son olarak profile dediniz onu bulamadım tam olarak nerede

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
Disable yap dediğiniz yerler zaten kapalıdı ben genede kapalımı diye baktım kaydettim.
Sonrasında driver sil yükle dediniz ben zaten dediğiniz driveri yükledim bakalım nolacak

Son olarak profile dediniz onu bulamadım tam olarak nerede
A-XMP'ye dokunma o kapalı kalsın. Şimdi sadece kaydedip çık hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
hayır minimal kurdum ayrıca az once kene wattman yedim siyah ekran pc çalışıyor tuştan basılı tutup kapadım
OCCT adlı programı indirip Stability test sekmesinden Power test yapar mısın? Bak bakalım başlatır başlatmaz siyah ekranda kalacak mı gene?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
nasıl yapılıyor birisi daha önermişti ama ben bulamadım
Programı aç hocam. Açtıktan sonra sol tarafta Stability Test göreceksin ona bas. Bastıktan sonra hemen sağında CPU diye başlayıp aşağı doğru inen Monitoring Only göreceksin. Oradan sen sadece Power yazanı seçeceksin. Power yazanı seçtikten sonra hiçbir şeye dokunmayıp Start yazana basacaksın hocam. 10-15 dakika yapman yeterli testi.

SYiğit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sami Yiğit
Sağ tarafa üst üste baya bi kutucuk geldi bişiler yapıyo şuanda dicekken siyah ekran geldi ve full fan açtı
Programı aç hocam. Açtıktan sonra sol tarafta Stability Test göreceksin ona bas. Bastıktan sonra hemen sağında CPU diye başlayıp aşağı doğru inen Monitoring Only göreceksin. Oradan sen sadece Power yazanı seçeceksin. Power yazanı seçtikten sonra hiçbir şeye dokunmayıp Start yazana basacaksın hocam. 10-15 dakika yapman yeterli testi.

Feğil 10-15 dk 30 sn acık kalamadı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin
Sağ tarafa üst üste baya bi kutucuk geldi bişiler yapıyo şuanda dicekken siyah ekran geldi ve full fan açtı

Feğil 10-15 dk 30 sn acık kalamadı
PSU da sorun olabilir. Bilgisayarı kapatıp aç. Açtıktan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlat bakalım. Ondan sonra tekrardan OCCT testini yap bakalım.

SYiğit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sami Yiğit
PSU da sorun olabilir. Bilgisayarı kapatıp aç. Açtıktan sonra Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlat bakalım. Ondan sonra tekrardan OCCT testini yap bakalım.
2 gün önce sıkıntısız kullanıyordum psu kendi kendine bozulabilirmiki

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,968
İsim
Emre Zengin

SYiğit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Sami Yiğit
Elektriği çok kesilen bir bölgede mi oturuyorsun? Ya da hiç elektrik gidip geldi mi?
hayır hiçbiri yok. 2 gün once arkadaşımın evinde pc yi sorunsuz çalıştırdık gta oynuyorduk şimdi ise kendi evimde bu hatayla karşılaştım. Prizde sorun vardır diye düşündüm farklı prizlerde denedim lakin şuan takılı olduğu prizde eskiden monster laptopum takılıydı

Oyle bir seçenek bulunmamakta

Top Bottom