Öneri Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ Undervolt Ayarları

berkaysenocak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
258
Merhaba arkadaşlar Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ ekran kartına undervolt ayarlarımda istediğim noktaya ulaşamıyorum. Global da bir çok foruma baktım millet 2900-3000 core clock takılıyor. Ramlerde 2850 civarında takılanlar var. Benim güncel nitro ram mhz 2750 de bile valheim de crasha sebep oluyor. Nebi Akgün ün yapmış olduğu tahminimce 2750 stabil pure ekran kartına bile yaklaşamıyor kartım. Var mı önerisi olan değişim istemeli miyim kabul edilir mi ?

Ekler

• ocsettingssss.webp
    ocsettingssss.webp
    41.5 KB · Hit: 3
Son düzenleme:
hocam ben 9070xt pulse kartıma undervolt yapıp rehber çektim isterseniz link atayım benzer ayar deneyin.

buyrun hocam aklınızda ekstra soru kalırsa sormaktan çekinmeyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rehberde anlattıklarımı yaptıktan sonra durumu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Asus Prime Nebi Akgün'ün yaptığı kart ama soğutma modeli önemsiz bu işlerde olmuyorsa olmuyordur. İade veya değişimlik bir durum yok bence.

Tepe model bir ekran kartınız var ise : tahmini olarak MHz değerlerini 2800 civarlarına kadar çekebilirsiniz. Alt modellerde bu tarz bir şey denerseniz crash yiyebilirsiniz yinede tamamiyle şans, teknoloji işi.
Asus Prime Nebi Akgün'ün yaptığı kart ama soğutma modeli önemsiz bu işlerde olmuyorsa olmuyordur. İade veya değişimlik bir durum yok bence.
Hocam undervoltu yapmasını biliyorum da ben detaya girmeden afterburnersız çizelgeyle uğraşmadan yapayım dedim AMD sürücüsünde 2700 geçemiyor kart. Bu videoya ve bir kaç yabancı foruma denk geldim adamlar çatır çatır 2800 e geliyor ramde filan. Benim kartın baz kartlara göre güncel olarak değerleri bana düşük geldi 300 wat TDP kartlara bile yaklaşamıyor bile kart üzücü :(
Güncel durum
-90 ofset 2700 mhz ram -%18 pL
TDP: 330 270 watta çektim % 2-5 performans artışı
Daha iyisi olur mu sizce 50. bilgisayarın çöküşü can sıkmaya başladı biraz

Hocam undervoltu yapmasını biliyorum da ben detaya girmeden afterburnersız çizelgeyle uğraşmadan yapayım dedim AMD sürücüsünde 2700 geçemiyor kart. Bu videoya ve bir kaç yabancı foruma denk geldim adamlar çatır çatır 2800 e geliyor ramde filan. Benim kartın baz kartlara göre güncel olarak değerleri bana düşük geldi 300 wat TDP kartlara bile yaklaşamıyor bile kart üzücü :(
Güncel durum
-90 ofset 2700 -%18 pL
TDP: 330 270 watt % 2-5 performans artışı
Hocam neden -90 ofset giriyorsun frekans yükseltmek istiyorsan? Aynı şekilde güç limitini düşürmene de gerek yok. Tam olarak yapmak istediğini anlasam ona göre bir tavsiye vereceğim ama anlamadım ne yapmak istediğini.

Güncel durum
-90 ofset 2700 -%18 pL
TDP: 330 270 watta çektim % 2-5 performans artışı
Daha iyisi olur mu sizce 50. bilgisayarın çöküşü
hocan adrenalinde 2700 üstü olmadığına eminmisiniz. benim pulse kartına 3000 mhz ye kadar izin veriyodu. tabi 2700 üstü yaparsam crash yerdim orası ayrı. bide offset ayarı 90 fazla yapmışsınız ben 85 yaptığımda bile anlık fps droplar olup oyun çökecek gibi oluyodu. rehberdede bahsettiğim gibi -75 ile -85 arası ideal offsetler.

Hocam neden -90 ofset giriyorsun frekans yükseltmek istiyorsan? Aynı şekilde güç limitini düşürmene de gerek yok. Tam olarak yapmak istediğini anlasam ona göre bir tavsiye vereceğim ama anlamadım ne yapmak istediğini.
Kartın Stock hotspot değerleri yüksek geldi olabildiğince voltaj kısmak istiyorum ancak performans kaybı istemiyorum. Aynı performans veya daha yüksek performansda voltaj kısmak derdim

hocan adrenalinde 2700 üstü olmadığına eminmisiniz. benim pulse kartına 3000 mhz ye kadar izin veriyodu. tabi 2700 üstü yaparsam crash yerdim orası ayrı. bide offset ayarı 90 fazla yapmışsınız ben 85 yaptığımda bile anlık fps droplar olup oyun çökecek gibi oluyodu. rehberdede bahsettiğim gibi -75 ile -85 arası ideal offsetler.
3000 kadar gidiyorda 2750 de oyunlarda crash veriyor zaten karta sorun aramaya başladım bende

Kartın Stock hotspot değerleri yüksek geldi olabildiğince woltaj kısmak istiyorum ancak performans kaybı istemiyorum. Aynı performans veya daha yüksek performansda voltaj kısmak derdim

3000 kadar gidiyorda 2750 de oyunlarda crash veriyor zaten karta sorun aramaya başladım bende
offseti veya önemli ayarları ideal ayardan biraz bile fazla yaparsanız crash yersiniz. AMD Gpular Nvidia kadar sağlam değiller ve nazlılar. düzgün performansda sıkıntısız çalışması için düzgün araştırılıp doğru ayarlar yapılması gerekli.

offseti veya önemli ayarları ideal ayardan biraz bile fazla yaparsanız crash yersiniz. AMD Gpular Nvidia kadar sağlam değiller ve nazlılar. düzgün performansda sıkıntısız çalışması için düzgün araştırılıp doğru ayarlar yapılması gerekli.
Oyun donuyor veya oyundan çıkarken güvenlik nedeniyle ayar sıfırlamaya gidiyor kart. ofset filan değil de güç limiti bunu yapar mı bu ayarı 270watt da stabilite aradığım için hep -18 yaptım ilk başlar da bi 25 denedim tabi kide olmadı voltaj yetmezse bu sorun yaşanır mı yoksa tahmin ettiğim gibi clock hızı veya ram hızından mı oluyor sizin 330 wat tdp li ekran kartına tahmini bir değer öneriri misiniz ordan başlayayım zorlamaya kartı sizinkiler benimkine göre 257 wattı göremem ben

Oyun donuyor veya oyundan çıkarken güvenlik nedeniyle ayar sıfırlamaya gidiyor kart. ofset filan değil de güç limiti bunu yapar mı bu ayarı 270watt da stabilite aradığım için hep -18 yaptım voltaj yetmezse bu sorun yaşanır mı yoksa tahmin ettiğim gibi clock hızı veya ram hızından mı oluyor
güç limiti yapmaz. -20 ye kadar rahatça düşürebilirsiniz eğer offset gibi özellikleri düzgün ayarladıysanız. benim pulse kartımdaki ayarları nitronuzda bi denemenizi tavsiye ediyorum. sizin kartınızın silikon kalitesi pulse modelindende daha iyi zorlarsanız 2800mhz ye kadar çıkar. siz offseti 90 a kadar çekmişsiniz ve AMD için fazla ideali -75 ile -85 arasıdır. üstlere çıkabilirsiniz ama ya crash yersiniz yada düzgün ayar yapmadığınızdan kaynaklı o ayarlarda çalışmaz.

size şöle bi örnek vereyim 30 kg bi yükü aç karnınamı taşırsınız yoksa tok karnınamı?

güç limiti yapmaz. -20 ye kadar rahatça düşürebilirsiniz eğer offset gibi özellikleri düzgün ayarladıysanız. benim pulse kartımdaki ayarları nitronuzda bi denemenizi tavsiye ediyorum. sizin kartınızın silikon kalitesi pulse modelindende daha iyi zorlarsanız 2800mhz ye kadar çıkar. siz offseti 90 a kadar çekmişsiniz ve AMD için fazla ideali -75 ile -85 arasıdır. üstlere çıkabilirsiniz ama ya crash yersiniz yada düzgün ayar yapmadığınızdan kaynaklı o ayarlarda çalışmaz.

size şöle bi örnek vereyim 30 kg bi yükü aç karnınamı taşırsınız yoksa tok karnınamı?
Tamamdır uzun bir süre 85 ofset ile ramleri zorlayacağım. Teşekkürler gelişme stabilite yakalarsam tekrar paylaşırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,271
Üyeler
185,395
Son üye
Mustafakalem
Geri