Neler Yeni

Sarı Işıkta geçip kaza yapmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samed Efe Çakmak
Ada etrafında u dönüşü yapıp kırmızı ışıkta durdum. Yeşil yanınca hareket etmeye başladım ancak sağ tarafımdaki yoldan gelen araç sağ ön kapıdan bana çarptı. Sürücü kırmızı ışıkta geçmediğini sarı ışıkta geçtiğini iddia ediyor ve tutanağa da öyle yazıldı. Bu durumda kusur kimde oluyor?

Ekler

• 9655a378-c283-48e7-b838-dd721072d9c7.jpeg
    9655a378-c283-48e7-b838-dd721072d9c7.jpeg
    276.6 KB · Hit: 74

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Sana yeşil yanmadan önce diğer tarafa kırmızı yanar 1-2 saniye gecikmeli senin taraf yeşil yanar.

Işıklandırma sisteminde hata yoksa yalan söylüyor

CharlesPolat

80+ Bronze
Karşı tarafta hata
Ada etrafında u dönüşü yapıp kırmızı ışıkta durdum. Yeşil yanınca hareket etmeye başladım ancak sağ tarafımdaki yoldan gelen araç sağ ön kapıdan bana çarptı. Sürücü kırmızı ışıkta geçmediğini sarı ışıkta geçtiğini iddia ediyor ve tutanağa da öyle yazıldı. Bu durumda kusur kimde oluyor?

Rulep

80+ Gold
Sarı ışıkta geçmiş olma imkanı yok sana yeşil yandıysa ona kırmızı yanalı 2-3 sn olmuştur

eneskaya6

80+ Silver
Kazalarda sarı ışık değerlendirmesi yoktur. Ya kırmızıda geçmissindir ya da yeşilde. yani sarı ışıkta geçen biri durmayıp kırmızıda geçmiş kabul edilir.

Durum 1;
Kırmızı ışıkta geçiş yapan A aracı %100 kusurludur (K.Y.T.K.47 veYön.95).

Durum2;
Her iki araç sürücüsü de kendisine yeşil ışık yandığını iddia ediyor:A aracı kavşağa yaklaşırken dikkatli olmadığı için %50 (K.Y.T.K.57 ve Yön:109/d)kusurlu olup B aracı da aynı madde ihlalinden aynı oranda yani %50 kusurludur.

Bu 2 maddeden biri ile değerlendirme yapılacak ve %99 Durum 1 de bulunan (K.Y.T.K.47 veYön.95) maddesinden 35 hah 35 plakalı arac %100 kusurlu cıkacaktır

Şunu da belirtmek isterim karşı taraf yeşilde geçtim diye yazsaydı tutanağa kamera kaydı olmadığı takdirde ikinizde %50-50 kusurlu cıkardınız

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Keşke sen sarıda geçen yazmasaydın. Ben yeşil yandı geçtim, gelen araç bana çarptı deseydin. Çünkü sen yeşili gördüğün zaman o adamın senden 1-2 saniye önce kırmızıyı görmüş olması gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samed Efe Çakmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Keşke sen sarıda geçen yazmasaydın. Ben yeşil yandı geçtim, gelen araç bana çarptı deseydin. Çünkü sen yeşili gördüğün zaman o adamın senden 1-2 saniye önce kırmızıyı görmüş olması gerekiyor.
o anın stresiyle öyle yazdım ve bana yeşil yandığından eminim yanımda kardeşim vardı onada söyledim bir gözün ışıkta olsun diye o yeşil yandı dediğinde kendim tekrar kontrol edip çıkış yaptım sonra olan oldu işte

Eymenzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Eymenarthur
onda olur buyuk ihtimal yada yuzde 50 50 karar verirler

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samed Efe Çakmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cevaplar için teşekkürler

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
o anın stresiyle öyle yazdım ve bana yeşil yandığından eminim yanımda kardeşim vardı onada söyledim bir gözün ışıkta olsun diye o yeşil yandı dediğinde kendim tekrar kontrol edip çıkış yaptım sonra olan oldu işte
Geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin. Sonuçta karşı tarafı suçlu bulacaklar.

eneskaya6

80+ Silver
Etrafta kamera kaydı varsa gidip almanı öneririm %50/50 de cıkma ihtimali var en azından itiraz edebilirsin. Sigortan bozulacak değer kaybı alamazsın vs varsa kaskok bozulacak boşu boşuna

Top Bottom